Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ernangomess un Šaričs NBA rūkiju simboliskajā pieciniekā

Andrejs Siliņš

Ernangomess un Šaričs NBA rūkiju simboliskajā pieciniekā
Villijs Ernangomess
Foto: AFP / Scanpix

Nosaukti simboliskie piecinieki aizvadītās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas labākajiem pirmgadniekiem, kā arī aizsardzības speciālistu piecinieks.

Pirmgadnieku pirmajā simboliskajā pieciniekā iekļuvuši divi eiropieši - Filadelfijas "76ers" uzbrucējs Dario Šaričs no Horvātijas un Kristapa Porziņģa komandas biedrs Ņujorkas "Knicks" vienībā Villijs Ernangomess no Spānijas. Ernangomess īpaši uzlaboja sniegumu sezonas otrajā pusē, kad arī tika pie lielākām iespējām - sezonā vidēji 18 ar pusi minūtēs 8,2 punkti, 7,0 atlēkušās bumbas un 1,3 rezultatīvas piespēles.

Šaričs ar vidēji spēlē gūtiem 12,8 punktiem, izcīnītām 6,3 atlēkušajām bumbām un 2,2 rezultatīvām piespēlēm ir kandidāts uz sezonas labākā debitanta balvu. Uz labākā debitanta balvu pretendē arī Milvoki "Bucks" aizsargs Malkolms Brogdons un Filadelfijas "76ers" centrs Džoels Embīds, kuri arī iekļauti simboliskajā pieciniekā. Tāpat pieciniekā ticis Badijs Hīlds, kurš atplauka pēc aizmainīšanas uz "Kings" sezonas laikā.

Tāpat nosaukts simboliskais aizsardzības piecinieks un tajā bez pārsteigumiem - Kriss Pols, Patriks Beverlijs, kā arī visi trīs labākā sezonas aizsardzības spēlētāja balvai nominētie: Dreimonds Grīns, Kavai Lenards un Rūdijs Gobērs. Otrajā pieciniekā savukārt iekļuvis viens eiropietis - grieķis Jannis Adetokunbo.

NBA sezonas debitantu simboliskie piecinieki

1.piecinieks2.piecinieks
Malkolms Brogdons (Bucks)Džamals Marejs (Nuggets)
Badijs Hīlds (Kings)Džeilens Brauns (Celtics)
Dario Šaričs (76ers)Markīss Kriss (Suns)
Villijs Ernangomess (Knicks)Brendons Ingrems (Lakers)
Džoels Embīds (76ers)Jogi Ferels (Mavericks)

NBA sezonas aizsardzības simboliskie piecinieki

1.piecinieks2.piecinieks
Kriss Pols (Clippers)Tonijs Alens (Grizzlies)
Patriks Beverlijs (Rockets)Denijs Grīns (Spurs)
Kavai Lenards (Spurs)Andrē Robersons (Thunder)
Dreimonds Grīns (Warriors)Jannis Adetokunbo (Bucks)
Rūdijs Gobērs (Jazz)Entonijs Deiviss (Pelicans)