Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Veterāns Džefersons pievienojas "Nuggets"

Andrejs Siliņš

Veterāns Džefersons pievienojas "Nuggets"
Ričrds Džefersons
Foto: AFP / Scanpix

Klīvlendas "Cavaliers" aizmainītais un Atlantas "Hawks" atbrīvotais veterāns Ričards Džefersons vienojies par līgumu uz vienu sezonu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Denveras "Nuggets".

Džefersons pēdējās divas sezonas pavadīja Klīvlendā, 2016. gada jūnijā izcīnot savu pirmo NBA čempiontitulu. Pirms jaunās sezonas Džefersons tika iekļauts maiņas darījumā ar Atlantas "Hawks", taču Atlantas klubs nekavējoties atbrīvoja pieredzējušo basketbolistu.

37 gadus vecais uzbrucējs gan karjerai neliks punktu - spēlētājs vienojies par vienas sezonas līgumu ar Denveras "Nuggets". Tas paredz atalgojumu 2,3 miljonu dolāru apmērā. Tā kā "Nuggets" jau bija 15 spēlētāji ar vienvirziena līgumiem, klubs plāno atbrīvot no darba citu veterānu, 35 gadus veco aizsargu Džamīru Nelsonu, kuram, jādomā, vajadzētu varēt tikt pie līguma citur, jo sniegums atbilst vismaz otrā saspēles vadītāja lomai jebkurā NBA vienībā.

201 centimetru garais un 106 kilogramus smagais Džefersons NBA aizvadījis jau 16 sezonas un pagājušajā vidēji laukumā bija 20,4 minūtes, guva 5,7 punktus un izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas. Tāpat Džefersonam ir bagātīga izslēgšanas turnīru pieredze - "play-off" spēlēts 12 reižu. Ar "Nets" divtūkstošo gadu sākumā divas reizes zaudēts finālos, ar Klīvlendu gan uzvarēts, gan zaudēts finālos.

Tikmēr kļuvis zināms, ka laikus nespēs vienoties par jauniem līgumiem ar saviem klubiem ne Džabari Pārkers, ne Markuss Smārts. 22 gadus vecais Pārkers, kuru Milvoki "Bucks" draftēja 2014. gadā ar otro numuru, NBA aizvadījis trīs sezonas, taču jau divas reizes paspējis pārraut ceļgala krusteniskās saites. Pagājušajā sezonā 203 centimetrus garais uzbrucējs vidēji guva 20,1 punktu un izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu.

Tajā pašā gadā ar sesto kārtas numuru draftētais aizsargs Smārts aizvadījis trīs sezonas Bostonas "Celtics" sastāvā un pagājušajā sezonā vidēji guva 10,6 punktus, ka arī atdeva 4,6 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 3,9 bumbas zem groziem un pārtvēra 1,6 bumbas, palīdzot "ķeltiem" tikt līdz Austrumu konferences finālam.

Abi nākamvasar kļūs par ierobežotiem brīvajiem aģentiem. Tas nozīmē, ka jebkurš klubs drīkstēs piedāvāt līgumu, taču līdzšinējiem klubiem būs iespēja paturēt sastāvā, piedāvājot tieši tādus pašus nosacījumus.

     [+] [-]

, 2017-10-17 12:22, pirms 6 gadiem
Interesanti - priekš kam Denverai vēl viens uzbrucējs uz saspēles vadītāja rēķina?! Būtu man teikšana, atbrīvotu kādu no uzbrucējiem - kaut vai to pašu Darelu Arturu. Sanāk, ka Marejs tagad pilntiesīgi tiks iespēlēts par 1.nr., kas gan, manuprāt, galīgi neatbilst viņa ampluā. Nelsons kā 2.saspēlnieks ideāli iederējās un nereti pavilka spēli uz sevi.

     [+] [-]

, 2017-10-17 12:53, pirms 6 gadiem
Vēl jau Denverai ir Mudiejs un Jokičs.

Interesanta versija varētu būt par Džamīra skriešana pēc gredzena (līdz šim bijis tikai '09 finālā)

     [+] [-]

, 2017-10-17 13:16, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Interesanti - priekš kam Denverai vēl viens uzbrucējs uz saspēles vadītāja rēķina?! Būtu man teikšana, atbrīvotu kādu no uzbrucējiem - kaut vai to pašu Darelu Arturu. Sanāk, ka Marejs tagad pilntiesīgi tiks iespēlēts par 1.nr., kas gan, manuprāt, galīgi neatbilst viņa ampluā. Nelsons kā 2.saspēlnieks ideāli iederējās un nereti pavilka spēli uz sevi.
Es gan teiktu,ka Farīds beidzot varētu sāk prasīt maiņu.Mudliju ar varētu nahrenizēt viņi,jo tam čalim vispār defs un IQ zem katras kritikas.

     [+] [-]

, 2017-10-17 14:56, pirms 6 gadiem
asinsdesa rakstīja: Vēl jau Denverai ir Mudiejs un Jokičs.

Interesanta versija varētu būt par Džamīra skriešana pēc gredzena (līdz šim bijis tikai '09 finālā)
Nu, kā "saspēlnieks no pousta", Jokičs ir labs, taču prasītos kāds klasisks spēles veidotājs. Mudiejs tāds galīgi nav. Pirmajās sezonās viņš pārliecinoši parādījis, ka saspēles veidošana nav viņa stiprā puse un viņš drīzāk ir 2., nevis 1. nr.

Gan jau tā arī būs. Taču visiem reālajiem contenderiem sastāvi jau ir pilni. Teorētiski Nelsons varētu pievienoties Thunder un būt kā RW backups - Thunder kā reiz tikko atbrīvojās no diviem saspičiem - Kristona un Keinana.

     [+] [-]

, 2017-10-17 14:59, pirms 6 gadiem
Bostonietis rakstīja: Es gan teiktu,ka Farīds beidzot varētu sāk prasīt maiņu.Mudliju ar varētu nahrenizēt viņi,jo tam čalim vispār defs un IQ zem katras kritikas.
Farīds jā - no stabila pamatsastāva džeka ir "aizspēlējies" līdz rezervistam un šobrīd viņu ēdīs ārā arī Ernangomess. Smaga sezona būs "zvēram". No otras puses - tas, ko viņš var dot jebkurai komandai, ir enerģija un cīņasspars, kas pēc noklusējuma, parasti vajadzīgs tieši no soliņa - vecis, kurš 20min kapājas. Bet ne par tādu cenu...

     [+] [-]

, 2017-10-17 16:04, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Farīds jā - no stabila pamatsastāva džeka ir "aizspēlējies" līdz rezervistam un šobrīd viņu ēdīs ārā arī Ernangomess. Smaga sezona būs "zvēram". No otras puses - tas, ko viņš var dot jebkurai komandai, ir enerģija un cīņasspars, kas pēc noklusējuma, parasti vajadzīgs tieši no soliņa - vecis, kurš 20min kapājas. Bet ne par tādu cenu...
Bet problēma,ka viņš to ''zvēru'' ir pazaudējis,,Bija riktīgs kaplis,un defā visus varēja segt,bet ar gadiem ejot viņš to ir zaudējis.Smieklīgi,ka tas gadiem ejot ir tikai 2-3 sezonas
Willija bračka būtu mazākās problēmas,jo tagad tur ir Milsaps