Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Rediks pēc kļūšanas par ''Lakers'' treneri: ''Lebrons man padomus nedeva''

Rediks pēc kļūšanas par ''Lakers'' treneri: ''Lebrons man padomus nedeva''
Džeidžejs Rediks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Džeidžejs Rediks pēc oficiālās iepazīstināšanas kā nākamajam Losandželosas ''Lakers'' galvenajam trenerim žurnālistiem pauda, ka Lebrons Džeimss nav viņam devis padomus, kā arī noraidīja apkārtējo runas par viņa pieredzes trūkumu.

Oficiāli kā Losandželosas ''Lakers'' galvenais treneris iepazīstināts Džeidžejs Rediks. ESPN iepriekš vēstīja, ka ar viņu tiks noslēgts četru gadu līgums. Šī kļūs par pirmo Redika pieredzi kā NBA komandas galvenajam trenerim. Līdz šim viņš bija izveidojis karjeru komentēšanas un raidierakstu nišās, kuras gan šobrīd viņš pametīs.

Kā atzina pats Rediks, tad domu kļūt par NBA treneri viņā radusies 2023. gada vasarā. Toreiz Rediku intervēja Toronto ''Raptors'', taču izvēlējās citu treneri. ''Pēc tam, kad man bija intervija ar ''Raptors'' sapratu, ka vēlētos kļūt par NBA treneri. Visu pagājušo sezonu daudz runāju ar treneriem un ģenerālmenedžeriem. Jutu, ka šis ir darbs, kurš man ir jādara.''

Kopā ar ''Lakers'' līderi Lebronu Džeimsu abi pēdējos mēnešos bija izveidojuši savu raidierakstu. Rediks pauda, ka Džeimss nav iesaistījies pārrunās procesa laikā, kurā viņš kļuvis par treneri. ''Lebrons nedeva man nekādus padomus. Ar viņu par šo darbu nerunājām līdz pagājušajai ceturtdienai. 30 minūtes pēc tam, kad saņēmu piedāvājumu, sirsnīgi aprunājāmies.''

Attiecībā uz savu pieredzes trūkumu Rediks atbildēja pietiekami, lamājoties un sakot, ka viņu tas neinteresējot. ''Vēlos trenēt ''Lakers'' un vēlos kļūt par dižu treneri NBA. Vēlos arī kļūt par NBA čempionu. Vēlos, lai mani spēlētāji maksimāli īstenotu to potenciālu līgā. Un tas ir viss, kas mani interesē.'' Rediks uzskata, ka ar esošo sastāva uzbūvi ''Lakers'' nav nemaz tik tālu, lai varētu cīnīties par titulu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...


Kenijs Atkinsons (no kreisās). Foto: AP/Scanpix

''Cavaliers'' uz pieciem gadiem trenera amatā nolīgst Atkinsonu

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Klīvlendas ''Cavaliers'' nākamo treneri oficiāli kļuvis Kevins Atkinsons, ar kuru noslēgts līgums uz pieciem gadiem.
Tims Hārdevejs. Foto: AP/Scanpix
4

Toronto dod naudīgu līgumu Kviklijam, Dalasa aizmaina Hārdeveju

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) turpinās jaunu līgumu slēgšana un maiņu darījumi. Toronto ''Raptors'' uz pieciem gadiem būs noturējusi Imanuelu Kvikliju, kurš šajā periodā pelnīs 175 miljonus dolāru. Tikmēr Dalasas ''Mavericks'' uz Detroitas ''Pistons'' aizmainījusi Timu Hārdeveju, pretī iegūstot Kventinu Graimsu.
Bronijs un Lebrons Džeimsi. Foto: AFP/Scanpix
13

Pirmais tēva un dēla duets vienlaikus: ''Lakers'' draftā izvēlas Lebrona atvasi Broniju

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā Losandželosas "Lakers" ar 55. izvēli tika pie Lebrona Džeimsa dēla Bronija Džeimsa. Līdz drafta ceturtajai izvēlei no beigām Džeimss jaunākais noslīdēja aģenta darbības rezultātā.