Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ņujorkas štats atļauj komandām trenēties un aicina atsākt profesionālās līgas

Agris Suveizda

Ņujorkas štats atļauj komandām trenēties un aicina atsākt profesionālās līgas
Rodions Kurucs. Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas štata, kurā ir visvairāk reģistrētu Covid-19 saslimšanas un nāves gadījumu ASV, gubernators Endrjū Kuomo paziņojis, ka profesionālo līgu komandas pēc vairāk nekā divu mēnešu ilgas pauzes drīkst atsākt treniņprocesu.

"Ticu, ka sports var atgriezties bez cilvēkiem stadionos vai arēnās: dariet to! Dariet to!" sacīja štata gubernators Kuomo. "Izdomājiet, kā to ekonomiski izdarīt, ja varat. Mēs gribam, lai cilvēki varētu skatīties sportu. Ņemot vērā, cik daudz cilvēku paliek mājās, tas viņus nodarbinātu. Tas ļautu pietuvoties normālai dzīvei. Tā ka strādājam pie tā un iedrošinām visas sporta komandas pēc iespējas drīzāk atsākt treniņnometnes."

Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" jau paziņoja, ka savu treniņcentru brīvprātīgām nodarbībām atvērs no rītdienas. Ņujorkas štatu pārstāv arī Ņujorkas "Knicks" vīriešu un Ņujorkas "Liberties" sieviešu basketbola komandas. NFL no Ņujorkas štata spēlē Bufalo "Bills" un Ņujorkas "Giants", MLB – Ņujorkas "Mets" un Ņujorkas "Yankees", NHL – Ņujorkas "Rangers", Ņujorkas "Islanders" un Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", bet MLS – Ņujorkas "Red Bull" un "New York".

ASV ir pārliecinoša līdere kvantitatīvo Covid-19 gadījumu skaita ziņā. ASV ir 1,7 miljoni saslimšanas gadījumu, kas ir 30,6% no visas pasaules saslimšanas skaita, un 99,3 tūkstoši nāves gadījumu, kas ir 28,6% no visas pasaules rādītājiem. Savukārt Ņujorkas štats ir līderis ASV – 371 tūkstotis saslimušo (22,0% no ASV statistikas) un 29 tūkstoši mirušo (29,4%). Ar 19,5 miljoniem iedzīvotāju Ņujorkas štats ir ceturtajā vietā valstī, atpaliekot no Kalifornijas (39,5), Teksasas (29,0) un Floridas (21,5).

Atgādinām, ka ASV valdība no 22. maija profesionālo komandu ārzemju pārstāvjus un viņu tuviniekus iekļāva starp izņēmumiem, uz kuriem neattiecas ieceļošanas ierobežojumi. Konkrēts personu saraksts, kuriem pienāksies izņēmuma statuss, vēl tiks izstrādāts.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/espn/story/_/i...