Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Krievijas oligarhs panācis vienošanos ar ''Nets'' īpašniekiem

Krievijas oligarhs panācis vienošanos ar ''Nets'' īpašniekiem
Mihails Prohorovs
Foto: ITAR-TASS

Krievijas bagātākais cilvēks Mihails Prohorovs trešdien panāca vienošanos ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņūdžersijas ''Nets'' līdzšinējiem īpašniekiem par finansiālās grūtībās nonākušā kluba 80% akciju iegādi. Vienošanās arī attiecināma uz jaunas halles būvniecību Bruklinā, kur Prohorovs ieguldīs pusi no nepieciešamās summas.

Šobrīd atļauju uz darījuma veikšanu atlicis sagaidīt no līgas amatpersonām, tomēr šis process nesolās būt viegls. Dažādi avoti ziņo, ka NBA galvenais komisārs Deivids Sterns nesteidzas dot atļauju darījumam.

Ja tiks panākta vienošanās par kluba iegādi ar visām pusēm, tad šis skaļais darījums ''Nets'' esošajam īpašniekam Brūsam Ratneram ļaus attīstīt savus iecerētos plānus, bet Prohorovs kļūs par pirmo īpašnieku, kurš nebūs no Ziemeļamerikas.

''Interese par basketbolu un NBA starptautiskā līmenī ir nepārtraukti augusi pēdējos gados un mūs iedrošina Prohorova kunga saistības ar komandu ''Nets'' un iespēja, ko tā piedāvā, lai turpinātu basketbola izaugsmi Krievijā,'' savā ziņojumā pavēstīja Sterns.

Dalasas ''Mavericks'' īpašnieks Marks Kubans izteicies pozitīvi par Prohorova centieniem iegūt ''Nets''.

''Man tas patīk. Es uzskatu, ka jaunais īpašnieks spētu dot jaunas idejas un redzespunktus. Es ceru, ka tas būs tikai sākums un arī nākotnē tiks pieaicināti starptautiskie investori,'' ''The Associated Press'' pastāstīja ''Mavericks'' īpašnieks.

Arī NBA apskatnieks un bijušais spēlētājs Čarls Bārklijs iztecies šajā sakarā: ''Mūsdienās jebkurā sporta veidā ir nepieciešams cilvēks, kas var garantēt finansiālu stabilitāti un izaugsmi. Tāda situācija būtu lieliski gan priekš NBA, gan priekš visa sporta kopumā.''

Prohorovam pieder daļa Maskavas ''CSKA'' komandas. Savā blogā oligarhs pavēstījis, ka vēlas sekmīgi nokārtot darījumu, lai piekļūtu NBA trenēšanas metodēm un palīdzētu Krievijas treneriem gūt pieredzi no aizokeāna līgas.

Prohorovs ir Krievijas bagātākais cilvēks un viņa īpašumi ir novērtēti par 9.5 miljardiem ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
news.yahoo.com

  -2 [+] [-]

, 2009-09-24 14:58, pirms 15 gadiem
Es tikai ceru, ka Jay-z paliks ietekme klubā! Iespējams arī nets sastāvā redzēsim Lebronu!

 +17 [+] [-]

, 2009-09-24 15:00, pirms 15 gadiem
NJ "Hetc"

  -1 [+] [-]

, 2009-09-24 15:01, pirms 15 gadiem
Vienošanās arī attiecināma uz jaunas halles būvniecību Bruklinā..

Laikam žīdkrievu rajonā Braitonbīčā...

Domāju, būs tāpat kā Romkam- sāpērk labus spēlētājus, naudu nežēlo, bet galvenos titulus neiegūst.

  +5 [+] [-]

, 2009-09-24 15:03, pirms 15 gadiem
raymond rakstīja: Vienošanās arī attiecināma uz jaunas halles būvniecību Bruklinā..

Laikam žīdkrievu rajonā Braitonbīčā...

Domāju, būs tāpat kā Romkam- sāpērk labus spēlētājus, naudu nežēlo, bet galvenos titulus neiegūst.
NBA ir tāda lieta kā algu griesti, tāpēc nevar prikt visus ko grib!

     [+] [-]

, 2009-09-24 15:09, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: NBA ir tāda lieta kā algu griesti, tāpēc nevar prikt visus ko grib!
Var, tikai jāmaksā papildus par katru pārtērēto dolāru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-09-24 15:18, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Ja šis darījums iziet cauri, tad jau Lebronam tikai viens liktenis - Knicks Nebūt nesūdzos par šādu lietu, lai gan, ja tiešām klubs nonāk krieva īpašumā, tad noteikti kļūšu par komandas lielu atbalstītāju, un tajā vēlētos redzēt James.
Čalīt... šeit runa iet par "Nets" ne "Knicks".....

     [+] [-]

, 2009-09-24 15:19, pirms 15 gadiem
Autoram kļuda ieviesusies - Čarls Bārklijs!!!

  -2 [+] [-]

, 2009-09-24 15:31, pirms 15 gadiem
raymond rakstīja: Domāju, būs tāpat kā Romkam- sāpērk labus spēlētājus, naudu nežēlo, bet galvenos titulus neiegūst.
Nu ja Nets uzvarēs divus čempionātus pēc kārtas tā pat kā tas bija ar Chelsea, pēc tam kad komandu iegādājās Abramovičs,tad darījums droši vien ka būs tā vērts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-24 16:05, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: a es kaut ko citu rakstu? James ir 2 iespējas, kur nonākt - Nets vai Knicks. Nets var atkrist, ja Jay-Z tur vairs pie vārda netiks, atliek NYK
vienkārši nesaprotami uzrakstīji

     [+] [-]

, 2009-09-24 18:12, pirms 15 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: a es kaut ko citu rakstu? James ir 2 iespējas, kur nonākt - Nets vai Knicks. Nets var atkrist, ja Jay-Z tur vairs pie vārda netiks, atliek NYK
Patiesībā ir vēl viens variants, dotajā brīdī visticamākais - Cavaliers

     [+] [-]

, 2009-09-24 18:36, pirms 15 gadiem
premium rakstīja: NJ "Hetc"
Labs

Domāju, ka Eiropas basketbols varētu krietni iegūt. Šajā gadījumā vismaz kādam būs pilna pieeja pie USA treniņu metodēm un visies pārējiem pasākumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-09-24 21:47, pirms 15 gadiem
Protams uzreiz vnk nevarēs tik slēgt līgumus ar līgas zvaigznēm - algu griestus var pārkāpt, bet ar vienu nosacījumu - slēgt līgumus var tikai ar saviem brīvajiem aģentiem, kā arī veterāniem, kuri ieguvuši savas "Lerija Bērda" tiesības, kas ļauj slēgt līgumu neskatoties uz algu griestiem.....
Taču ir faktori, kas ļauj pozitīvi raudzīties nākotnē: Arēna Bruklinā - Ņujorka ir lielākais sporta tirgus ASV....reti kurš negribētu tur spēlēt....Prohorova finansiālās iespējas - viņš pēc būtibās tagad var vnk izpirkt visus sliktos nets ilgtermiņa spēlētāju līgumus, lai nākošgad brīvo aģentu tirgū varētu iegūt 2 top spēlētājus ar max līgumiem (Lebrons nav izņēmums....), kurus nets rindās jau gaidīs Heriss un Lopess.....Tālākais jau būs tikai laika un menedžmenta jautājums - ar maiņām un draftu tik pakāpeniski apaudzēt to kodolu, kurš būs pēc nakošās vasaras, un nākotne izskatās spoža!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-25 01:47, pirms 15 gadiem
LABI ,KA VIŅŠ PĒRK BASKETBOLA KLUBU.VARĒTU JAU PROTAMS LATVIJU NOPIRKT,BET KLUBS IR IENESĪGĀKS