Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gatavošanos izlaidušais Dreimonds Grīns īsi pirms sezonas atsāks treniņus pieci pret pieciem

Agris Suveizda

Gatavošanos izlaidušais Dreimonds Grīns īsi pirms sezonas atsāks treniņus pieci pret pieciem
Dreimonds Grīns un Lebrons Džeimss. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Goldensteitas "Warriors" pavēstījusi, ka 33 gadus vecajam uzbrucējam Dreimondam Grīnam ir dota atļauja atsākt treniņus piecatā pret pieciem.

Septembra beigās Grīns treniņa laikā sastiepa kreiso potīti, un viņam tika paredzēts 4-6 nedēļu atlabšanas periods. "Warriors" pirmo spēli aizvadīs jau trešdienas rītā, kad NBA sezonas pirmajā spēļu dienā uzņems Fīniksas "Suns". Grīna iespējamā atgriešanās spēļu režīmā vēl tiks vērtēta atbilstoši atlabšanas progresam.

Starpsezonā Grīns izlaida visas piecas pārbaudes spēles, bet Goldensteitas "Warriors" gatavošanos sāka ar četriem panākumiem un piekāpās vienīgi pēdējā mačā – 117:122 pret Sanantonio "Spurs" un drafta pirmo numuru Viktoru Vembanjamā. Grīnam šī būs pirmā sezona četru gadu līgumā par 100 miljoniem ASV dolāru. Pēdējā līguma sezona par 27,7 miljoniem būs ar spēlētāja iespēju.

Iepriekšējā regulārajā sezonā Grīns sāka visas savas 73 spēles un vidēji 31,5 minūtēs sakrāja 8,5 punktus, 7,2 atlēkušās bumbas, 6,8 rezultatīvas piespēles un 2,8 kļūdas. Grīns aizvadīja rezultatīvāko sezonu kopš 11,0 punktiem 2017./18. g. un tālmetienus meta visprecīzāk (30,5%, vidēji spēlē izpildīti 1,8 tālmetieni) kopš 2016./17. g. sezonas, kad gan izpildīja divreiz vairāk mēģinājumu. Izslēgšanas turnīrā Grīns sāka deviņas no divpadsmit spēlēm un vidēji 30,6 minūtēs tika pie 9,4 punktiem, 6,9 atlēkušajām bumbām, 6,8 piespēlēm, 1,5 pārtvertām bumbām, 1,0 bloķētiem metieniem un 2,3 kļūdām.

Goldensteitas "Warriors" ar bilanci 44-38 ieņēma sesto vietu Rietumu konferencē un pirmajā kārtā ar 4-3 izslēdza regulārās sezonas pārsteigumu Sakramento "Kings", bet otrajā kārtā ar 2-4 piekāpās Losandželosas "Lakers". Bukmeikeri "Warriors" pirms sezonas sākuma uzskata par piekto, sesto reālāko pretendenti uz titulu. 2012. gada draftā ar 35. numuru izvēlētais Grīns ar "Warriors" izcīnījis četrus NBA titulus, četrreiz piedalījies Zvaigžņu spēlē un vienreiz atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/WarriorsPR/stat...