Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Azubukī atgriežas NBA, pievienojas čempionei "Mavericks"

Andrejs Siliņš

Azubukī atgriežas NBA, pievienojas čempionei "Mavericks"
Kalena Azubukī
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Andra Biedriņa komandas biedrs Kalena Azubukī beidzot izārstējis savainojumu un gatavojas atgriezties Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) laukumā. Uzbrūkošais aizsargs parakstījis līgumu ar čempionvienību Dalasas "Mavericks".

28 gadus vecais Azubukī nav spēlējis kopš 2009./2010. gada sezonas sākuma, kad guva ceļgala savainojumu. Azubukī karjeru NBA sāka un līdz šim devies laukumā vien Goldensteitas "Warriors" vienībā, kas novērtēja spēlētāja centienus Attīstības līgā un 2007. gadā uzaicināja savā komandā. Pēc debijas sezonas Azubukī noslēdza jaunu līgumu uz trim gadiem par deviņiem miljoniem dolāru. Diemžēl otrajā līguma gadā sekoja savainojums, kas liedzis doties laukumā līdz pat šim brīdim.

2010. gada jūlijā Azubukī tika iekļauts maiņas darījumā ar Ņujorkas "Knicks", kas uz Oklendu atveda spēka uzbrucēju Deividu Lī. Februārī Azubukī tika atbrīvots no darba.

Pirms atgriešanās NBA Azubukī būs jāuzspēlē Attīstības līgā "Mavericks" fārmkluba Teksasas "Legends" rindās. Ņemot vērā Azubukī nonākšanu NBA pirms pieciem gadiem, spēlētājam nevajadzētu rasties problēmām atkal nodemonstrēt spilgtu sniegumu Attīstības līgā un iekarot regulāru vietu Dalasas rotācijā.

216 centimetrus garais ukraiņu centrs Kirilo Fesenko, kurš šosezon pabija arī "Warriors" rindās, sezonu noslēgs Indianas "Pacers" komandā.

Tikmēr martā karjeru pāragri savainojuma dēļ beigušais Tīdžejs Fords kļuvis par Attīstības līgas kluba Ostinas "Toros" treneri-asistentu. Pie tam bijušais aizsargs to izdarījis brīvprātīgā kārtā. "Es uz to skatos no citas skatu punkta," Fords norādījis, ka šobrīd nauda viņu neinteresējot, galvenais - uzsākt trenera karjeru.

Izmantotie resursi:
ESPN
Salt Lake City and Utah Breaking news, sports,...
Austin news, sports, weather, Longhorns,...

  +6 [+] [-]

, 2012-03-23 23:27, pirms 13 gadiem
Augstākajās domās par šo spēlētāju! Žēl, ka bija tā nomocīts ar traumām. Tik izcils aizsargs un lielisks uzbrukumā, lai viņam veicas.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-23 23:28, pirms 13 gadiem
Varbuut peec paaris gadiem redzeesim TJ Ford'u kaadaa NBA komandaa kaa treneri.

     [+] [-]

, 2012-03-23 23:35, pirms 13 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-24 11:30, pirms 13 gadiem
Varētu būt ļoti labs papildinājums...