Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Cavaliers'' ģenerālmenedžeris: ''Džeimss nevada šo organizāciju''

Krišs Upenieks

''Cavaliers'' ģenerālmenedžeris: ''Džeimss nevada šo organizāciju''
Deivids Grifins un Deivids Blats
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas ''Cavaliers'' ģenerālmenedžeris noliedzis, ka galvenā trenera Deivida Blata atbrīvošana no amata būtu kaut kādā veidā saistīta ar komandas superzvaigznes Lebrona Džeimsa vēlmēm.

Vakar jau rakstījām, ka viena no NBA titula pretendentēm regulārās sezonas vidū nolēmu atbrīvoties no galvenā trenera Deivida Blata, kurš pagājušajā sezonā aizveda komandu līdz finālam, kurā ar savainojumiem nomocītu sastāvu piekāpās Goldensteitas ''Warriors''. Šo sezonu Blata "Cavs" sākusi ar 30 uzvarām 41 spēlē, bet 18. janvārī atzina "Warriors" pārākumu (98:132). Tiesa, pēdējās divās spēlēs pieveiktas "Nets" un "Clippers" vienības.

Pusotras sezonas laikā Blats aizveda "Cavs" līdz 83 uzvarām un piedzīvoja 40 zaudējumus. 2014. gada vasarā noslēgtais līgums paredzēja darbu nākamo četru gadu garumā un atalgojumu 20 miljonu dolāru apmērā. Vairākas reizes tika runāts, ka komandā bieži lēmumus pieņem līgas superzvaigzne Lebrons Džeimss, tāpēc itin sagaidāmas bija runas par to, ka Deivida atlaišana ir Džeimsa vēlme, taču komandas ģenerālmenedžeris Deivids Grifins pilnībā to noliedzis.

''Lebrons nevada šo organizāciju, Lebrons ir no šīs organizācijas. Nav pareizi teikt, ka komanda no Lebrona saņem kādus norādījumus, tas pat nav godīgi pret pašu spēlētāju. Es nesaku, ka esam tie, kas nerunā ar ģimeni pirms pieņem lēmumu. Mēs to darām, un to jau esmu teicis. Runājam ar vairākiem spēlētājiem, bet šī bija reize, kad man nebija jāuzdod jautājumi, pietika ar ielūkošanos komandas ģērbtuvē ilgākā laika posmā dažādos periodos. Es zinu, kā izskatās situācija, kad kaut kas nav kārtībā. Patiesi uzskatu, ka pieņēmām pareizu lēmumu. Iespējams, ka rīt no kāda spēlētāja dzirdēsim, ka tas nebija pareizs lēmums. Spēlētājiem ir jārespektē šāds lēmums,'' tā preses konferencē ''Cavaliers'' ģenerālmenedžeris Grifins.

Neizpratni par Klīvlendas lēmumu paudis arī Dalasas ''Mavericks'' galvenais treneris un NBA treneru asociācijas prezidents Riks Kārlails: ''Esmu uztraucies par mūsu līgu, ka šeit var notikt šādas lietas. Tas vienkārši ir dīvaini. Šādas situācijas vienkārši atstāj tukšuma sajūtu, tāpēc ka Blats ir lielisks cilvēks un paveicies lielu darbu šeit. Komandām ir tiesības pieņemt lēmumus, bet Blats būs augsti pieprasīts treneris, ja nolems palikt šajā līgā. Pēc šāda pavērsiena atliek tikai cerēt, ka šāds cilvēks būs atvērts turpināt darbu NBA.''

ESPN vēsta, ka Lebronam tuvu stāvoši avoti vēsta, ka pats basketbolists neesot zinājis, ka ''Cavaliers'' vadība gatavojas atbrīvoties no galvenā trenera Blata. Jau vēstīts, ka klubs jau vienojies ar līdzšinējo asistentu Taironu Lū par jaunu vairāku gadu līgumu kā galvenajam trenerim.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

 +17 [+] [-]

, 2016-01-23 12:35, pirms 8 gadiem
Nebuutu taa pateicis pashu Deividu Grifinu Lebrons buutu atlaidis

  +5 [+] [-]

, 2016-01-23 12:39, pirms 8 gadiem
Wojnarovskis no ESPN uztaisīja labu rakstu tieši par šo tēmu un ka jau kopš pagājušās sezonas LBJ kopā ar Riču Polu centās iebīdīt Marku Džeksonu par galveno, bet, kad saprata, ka Klīvlenda uz Džeksonu neparakstīsies, tā sāka bīdīt Lū par galveno (kā zināma veida kompromisu no abām pusēm, jo Klīvlendas front-office bija puslīdz mierā arī ar Blatu).

  -2 [+] [-]

, 2016-01-23 13:04, pirms 8 gadiem
Ja ir ziņas, kas klejo medijos apkārt, un pie vainas ir Lovs, tad gan ir čābīgi. Es arī uzskatu, ka viņš ir pārmaksāts un nav tās naudas vērts, bet cita lieta ir tāda, ka Blats viņu varbūt nemācēja izmantot. Ar tādu sastāvu Klīvlendai vajadzēja būt vairāk uzvarām, un būt tuvu tur, kur ir GSW ar Spurs.
Katrā ziņā Lū kā asistents ir bijis tiešām labs, jo piecus gadus bijis Doka palīgs. Es viņu nosauktu kā- ļoti labu galvenā trenera "prospektu". Domāju, ka šis variants aizies ļoti labi, jo, cik dzirdēts, Džeimsam viņš arī patīk, kas lai arī cik absurdi būtu, ir ļoti labi.
Slēpts komentārs: Raitcha

  +4 [+] [-]

, 2016-01-23 13:32, pirms 8 gadiem
Raitcha rakstīja: Tikai tagad?
Pēdējais laiks bija
Komanda vadošā Austrumos...

  -4 [+] [-]

, 2016-01-23 13:55, pirms 8 gadiem
dobrecovs rakstīja: Komanda vadošā Austrumos...
Komanda pēc mērķa un sastāva ir titula pretendente.
Komandā nav savaktības, komandā ir divi krievi, kuri nerāda neko, bet aizņem svarīgu pozīciju laukumā, lai cīnītos ar konkurentiem.
Un te pēkšņi bezierunu zaudējums 30+ punktiem... Kurā Lovs pat necentās spēlēt... Ja ne pašu sastāvu izformēt, tad treneri noteikti jāpadzen.
Īpaši ja paskatamies uz viņa nespēju reaģēt kā trenerim pret treneri spēles gaitā.

  -3 [+] [-]

, 2016-01-23 14:10, pirms 8 gadiem
"kurš pagājušajā sezonā aizveda komandu līdz finālam". Es gan teiktu, ka tieši Lebrons aizveda līdz finālam, jo Blata spēles zīmējums faktiski bija - dodiet Lebronam bumbu, lai šis spēlē 1vs1.

  +3 [+] [-]

, 2016-01-23 14:16, pirms 8 gadiem
un runājot par Lavu, nu nemācēja Blats izmantot viņu. Vienā no pēdējiem Inside the NBA arī Bārklijs par to runāja, ka Lavu izmanto kā stretch 4, noparko uz 3pt līnijas un viss, lai gan Lavs ir ļoti labs low-post spēlētājs, bet tādā gadījumā priekš viņa ir jāuzzīmē izspēles.
Pirmajā spēlē pret GSW varēja ļoti labi pamanīt,jo 4/4 GSW spēlēja ar īsto sastāvu, vēl pie tam ar dziļiem rezervistiem, un es sagaidīju, ka Lavs dominēs zem groza uzbrukumā, bet nevienu reizi bumba caur viņu tā arī neizgāja.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-23 14:30, pirms 8 gadiem
Nedarbs rakstīja: Wojnarovskis no ESPN uztaisīja labu rakstu tieši par šo tēmu un ka jau kopš pagājušās sezonas LBJ kopā ar Riču Polu centās iebīdīt Marku Džeksonu par galveno, bet, kad saprata, ka Klīvlenda uz Džeksonu neparakstīsies, tā sāka bīdīt Lū par galveno (kā zināma veida kompromisu no abām pusēm, jo Klīvlendas front-office bija puslīdz mierā arī ar Blatu).
Yahoo

  +4 [+] [-]

, 2016-01-23 14:45, pirms 8 gadiem
interesanti, kur tad ir problēma... Kam tad nepatīk Blats, tam taču nevar būt sakars ar komandas sekmēm kuras nebūt nav sliktas maigi izsakoties

  -1 [+] [-]

, 2016-01-23 14:50, pirms 8 gadiem
lacis67 rakstīja: interesanti, kur tad ir problēma... Kam tad nepatīk Blats, tam taču nevar būt sakars ar komandas sekmēm kuras nebūt nav sliktas maigi izsakoties
Man Blats nepatīk.

  -1 [+] [-]

, 2016-01-23 14:55, pirms 8 gadiem
Jā, trenera spējai reaģēt kā trenerim pret treneri spēles gaitā ir ļoti nozīmīga loma.
Raitcha rakstīja: Īpaši ja paskatamies uz viņa nespēju reaģēt kā trenerim pret treneri spēles gaitā.

     [+] [-]

, 2016-01-23 14:57, pirms 8 gadiem
teemusalami rakstīja: un runājot par Lavu, nu nemācēja Blats izmantot viņu. Vienā no pēdējiem Inside the NBA arī Bārklijs par to runāja, ka Lavu izmanto kā stretch 4, noparko uz 3pt līnijas un viss, lai gan Lavs ir ļoti labs low-post spēlētājs, bet tādā gadījumā priekš viņa ir jāuzzīmē izspēles.
Pirmajā spēlē pret GSW varēja ļoti labi pamanīt,jo 4/4 GSW spēlēja ar īsto sastāvu, vēl pie tam ar dziļiem rezervistiem, un es sagaidīju, ka Lavs dominēs zem groza uzbrukumā, bet nevienu reizi bumba caur viņu tā arī neizgāja.
Bet, ja jau esi tik labs, pats ieņem vietu postā, prasi bumbu un parādi ko māki!
Un par Blatu jūtu, ka atgriezīsies eiropā un Madrides karaliskajā klubā

  +3 [+] [-]

, 2016-01-23 15:19, pirms 8 gadiem
labi vien ir ka atlaida no taa cirka, nav ko tur pazorities, tapat skaidrs ka tituls nebus un lebronc akal teiks ka ir labakais pasaule tikai citi vainigi. domaju ar so gajienu visas COWS ceribas ir metamas miskastee,
un tiem atmariem kas doma ka blats nevaretu paradit kombenes es ieteiktu paskatities vina cv un padomat varbut 1v1 spele tika izveleta speciali nevis tapec ka vins kko nevaretu vai nesaprastu.

  +3 [+] [-]

, 2016-01-23 15:31, pirms 8 gadiem
būtu gan labi arī atcerēties kādā situācijā Blats nonāca CLE un uz kādiem ērķiem un vai Lenrons tad jau bija komandā...

  +1 [+] [-]

, 2016-01-23 16:35, pirms 8 gadiem
ceesuLight rakstīja: Man Blats nepatīk.
es runāju par Cavaliers organizāciju ja nesaprati. Man jau arī viņš ne visai lai gan jāatzīst viņa kā trenera talants

  +1 [+] [-]

, 2016-01-23 16:42, pirms 8 gadiem
Vispār Blats jau pagājušā sezonā pirms fināliem Lebronam pateicās par to, ko ir sasniedzis, jo bija pārliecināts, ka viņu atlaidīs.
Problēma ir tur, ka Cavaliers shēmas ir atkostas, ir paredzami gājieni un tāpēc viegli sedzami spēlētāji, un komanda uzvar tikai tāpēc, ka dažu spēlētāju individuālā meistarība kompensē šo shēmu trūkumus.
Tikai cik ilgi var tā maukt? Eirolīgā tāpēc treneri parasti ir uz 2 gadiem, jo nākošā vietā var mēģināt atkal kaut ko jaunu, jo spēlētāju mainība ir daudz lielāka nekā NBA, kur vairāk strādā uz dinastiju.
Kāpēc popovičš rullē? Tāpēc ka maina atslēgas spēlētāju katru sezonu, un līdz ar viņu mainās shēmas, kā arī izspēlē var atcerēties, ka ja spēlē uz vienu, tad pārējiem ir jāspēlē tā un šitā.
Tagad tas strādā arī Warriors, jo ir uzbrukums, un katram konkrētā gadījumā ir jābūt savā vietā. Ja vajadzēs, zvaigzne kaut ko izdomās.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-23 17:00, pirms 8 gadiem
baisulis rakstīja: Jā, trenera spējai reaģēt kā trenerim pret treneri spēles gaitā ir ļoti nozīmīga loma.
Ar ko Pos ir tik labs treneris?
Jo spēj mainīt spēles taktiku un gaitu spēles gaitā.
Spēj mainīt savas komandas startēģiju, lai aluztu spēli..
Blats to nedara, acīm redzot nespēj.

Tā nav svarīga loma?

  +1 [+] [-]

, 2016-01-23 17:55, pirms 8 gadiem
Raitcha rakstīja: Ar ko Pos ir tik labs treneris?
Jo spēj mainīt spēles taktiku un gaitu spēles gaitā.
Spēj mainīt savas komandas startēģiju, lai aluztu spēli..
Blats to nedara, acīm redzot nespēj.

Tā nav svarīga loma?
Ja komanda spēlē arvien labāk, tātad Blats dara pareizi

  +1 [+] [-]

, 2016-01-23 17:55, pirms 8 gadiem
ceesuLight rakstīja: Man Blats nepatīk.
Kas tur ko nepatikt? Viens no labākajiem treneriem pasaulē.

     [+] [-]

, 2016-01-23 19:31, pirms 8 gadiem
dobrecovs rakstīja: Kas tur ko nepatikt? Viens no labākajiem treneriem pasaulē.
tas ir joks ??? šī pusotra sezona NBA parādīja, ka Eiropa ir viņa īsta vieta. Nepiemini man komandas bilansi. Pie tāda sastāva varēja arī kādu no LV treneriem ielikt un nekas diži nemainītos.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-24 14:03, pirms 8 gadiem
Protams ka noliegs ka Dzeimss vada ko tad gaidijat ka vins teiks,ja ta ir taisniba Dzeims pienema lemumu atbrivoties no Blata,tad jau tas izskatitos,diezgan smiekligi. Tagad labakais kas varetu notikt,ja sis viss beigu beigas naktu par sliktu komandai. KO tad vini daritu? Mekletu jaunu treneri,ja piemeram izgazas play-off 1 karta.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-26 07:47, pirms 8 gadiem
Raitcha rakstīja: Komanda pēc mērķa un sastāva ir titula pretendente.
Komandā nav savaktības, komandā ir divi krievi, kuri nerāda neko, bet aizņem svarīgu pozīciju laukumā, lai cīnītos ar konkurentiem.
Un te pēkšņi bezierunu zaudējums 30+ punktiem... Kurā Lovs pat necentās spēlēt... Ja ne pašu sastāvu izformēt, tad treneri noteikti jāpadzen.
Īpaši ja paskatamies uz viņa nespēju reaģēt kā trenerim pret treneri spēles gaitā.
Bet to jau varēja pamanīt ka Lovs nejūtās labi šajā komandā,jau pagājušā gadā...