Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" vadībai pievienojas Džerijs Vests

Andrejs Siliņš

"Warriors" vadībai pievienojas Džerijs Vests
Divi no visu laiku izcilākajiem NBA spēlētājiem - Džerijs Vests un Maģiskais Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" īpašnieki Džo Leikobs un Pīters Gūbers vienojušies ar Slavas zāles iemītnieku un vienu no izcilākajiem ģenerālmenedžeriem līgā Džeriju Vestu par darbu kluba vadībā.

Vesta un "Warriors" ceļi varēja krustoties jau 2001. gadā, taču pēdējā mirklī toreizējais īpašnieks Kriss Koens nolēma, ka nevēlas dot Vestam tik lielu pārraudzību, kā speciālists vēlējās, un sadarbība tā arī nesākās. Tagad, kad klubam ir jauni īpašnieki, tas beidzot var notikt. Amata nosaukums gan vēl nav atklāts, taču Lerijs Railijs pagaidām var būt mierīgs - no ģenerālmenedžera krēsla viņš netiks padzīts. Tomēr aizdomāties gan Railijs drīkst - Leikobs jau nolīdzis Bobu Majersu, kurš iepriekš sastrādājies ar Vestu citos klubos un ir ar ļoti nozīmīgiem kontaktiem aģentu pasaulē.

Pēc abu īpašnieku sacītā var noprast, ka Vests vairāk būs padomdevēja lomā. "Viņa sasniegumi gan kā spēlētājam, gan kluba darbiniekam ir gandrīz vai nesalīdzināmi ar neko citu, pie tam - labi dokumentēti," norādīja Leikobs. "Viņš vienkārši ir uzvarētājs un tādu klubā nekad nevar būt par daudz." Jādomā, ka Vesta primārais uzdevums būs jauna galvenā trenera nolīgšana - tieši tāpēc līdz šim Railijs ar potenciālajiem kandidātiem aizvadījis tikai neformālas sarunas.

72 gadus vecais Džerijs Vests, spēlējot aizsarga pozīcijā, visu karjeru pavadīja Losandželosas "Lakers" formastērpā, 14 reizes piedalījās Visu Zvaigžņu spēlēs, 12 reizes iekļauts NBA simboliskajā pieciniekā, piecas reizes atzīts par Gada labāko aizsargu, 1972. gadā kļuva par NBA čempionu, un Vesta siluets ir attēlots NBA logo. Ar 44. numuru un formas vairs nespēlēs neviens "Lakers" spēlētājs - tas pakārts pie arēnas griestiem. Karjerā vidēji Vests guva 27 punktus, atdeva 6,7 piespēles un izcīnīja 5,8 bumbas.

No 1976. līdz 1979. gadam Vests bija "Lakers" galvenais treneris, bet 18 sezonas bijis kluba ģenerālmenedžeris, četrreiz izcīnot čempiontitulus. 2002. gadā Vests kļuva par Memfisas "Grizzlies" ģenerālmenedžeri un šai amatā nostrādāja līdz 2007. gadam. Divas reizes Vests saņēmis Gada labākā ģenerālmenedžera atzinību (gan kā "Lakers", gan "Grizzlies" organizāciju darbinieks).

1996. gadā Vests, esot "Lakers" ģenerālmenedžera amatā, iemainīja savu centru Vlade Divacu pret tikko ar 13. numuru draftēto un vēl pat pilngadību nesasniegušo Kobe Braientu. Vēlāk tai pašā vasarā Vests noslēdza līgumu ar brīvo aģentu Šakilu O'Nīlu, izveidojot vienu no neapturamākajiem duetiem NBA vēsturē - Braients un O'Nīls. 1999. gadā Vests parakstīja līgumu ar Filu Džeksonu, kurš komandu aizveda līdz jaunām virsotnēm.

Izmantotie resursi:
San Francisco Bay Area — News, Sports,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-05-22 09:58, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka Warriors sāk beidzot domāt ar galvu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-05-22 10:47, pirms 13 gadiem
Varēja jau pieminēt, ka West ir vienīgais Final's MVP, kurš šo balvu ir saņēmis, komandai zaudējot finālā..

  +3 [+] [-]

, 2011-05-22 11:30, pirms 13 gadiem
Wyoming rakstīja: Ja viņi turpinās nedomāt par viena no mazo individuālistu likvidēšanu (Karriju vai Ellisu), tad vēl ilgi varēs teikt, ka viņi nedomā ar galvu.
Piekrītu tev, ka 2 šāda tipa spēlētājiem komandā nav vietas. Tomēr nevar noliegt to, ka pēdējo gadu laikā Warriors augstākas vadības un GM darbs bijis būtībā katastrofāls... Tāpēc šādas pārmaiņas vadībā ir tikai pozitīvas un ir viens no priekšnosacījumiem, lai Warriors nākotnē būtu normāla komandas komplektācija, kas atbilstu kaut kādam spēles plānam

  +5 [+] [-]

, 2011-05-22 11:33, pirms 13 gadiem
Nu tad jau redzēs kā būs, lai komandai daudz maz ko sasniegtu vajag arī treneri kurš spēs saliedēt komandu un no tās tiešam uztaisīt KOMANDU.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-05-22 13:48, pirms 13 gadiem
Goldensteita iet pareizajaa virzienaa

  +1 [+] [-]

, 2011-05-22 20:09, pirms 13 gadiem
Goldensteita vispār ir tik ģeogrāfiski izdevīgā vietā, silts, blakus LA, nav takā Toronto sniegs jāēd, tāpēc nesaprotu kāpēc viņi nespēj iegūt superzvaigznes...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja