Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Novickis izlaidīs nākamos trīs mačus, lai pilnībā izārstētu labā ceļa traumu

Novickis izlaidīs nākamos trīs mačus, lai pilnībā izārstētu labā ceļa traumu
Dirks Novickis
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) ietvaros pašreizējie čempioni Dalasas "Mavericks" bez sava līdera Dirka Novicka viesos pret Ņuorleānas "Hornets" spēja noturēt uzvaru mača galotnē, svinot uzvaru ar 83:81. Novickis komandai nepalīdzēs arī nākamajos trijos mačos, jo vēlas pilnībā izārstēt labā ceļa traumu un tikt galā ar psiholoģiskajām problēmām.

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails izteicās, ka "Novickis astoņas dienas trenēsies pēc speciāli viņam izstrādātas treniņu programmas, lai iegūtu labāku fizisko kondīciju un tiktu galā ar dažām psiholoģiskām problēmām". Gaidāms, ka 2011. gada NBA finālsērijas MVP atgriezīsies "Mavericks" sastāvā mačā pret Sanantonio "Spurs" 29. janvārī.

Pats Novickis nevēlējās izlaist gaidāmās spēles, tomēr treneru korpuss izlēma, ka komandai būtu labāk, ja Novickis izlaistu četras spēles. Kārlails uzsvēra, ka šajā laikā Novickis neatpūtīsies, bet tieši pretēji - centīsies iegūt labāku fizisko kondīciju.

"Mēs par šo lēmumu runājām vakar komandas kopējā sapulcē, un es uzskatu, ka tas ir labs risinājums visai komandai. Uzskatu, ka šobrīd nevaru palīdzēt komandai tādā līmenī, kādā to varētu," tā Novickis.
"Šobrīd puiši tiek galā arī bez manis, tādēļ es izmantošu šo laiku, lai paveiktu lietas, ko iepriekš nespēju izdarīt sāpošā ceļa dēļ, jo sāpes celī mani nomoka jau pēdējās pāris nedēļas. Pašlaik mans celis jau jūtas labāk, tādēļ nākamo dienu laikā varēšu trenēties ar pilnu slodzi un centīšos uzlabot fizisko formu."

Novickis, kurš ir pazīstams kā spēlētājs, kas strikti pieturas pie treniņu režīma, nekautrējās atzīt, ka šobrīd nav savā labākajā fiziskajā formā.

"Mavericks" līderis Novickis: "Pirms sezonas mēs neaizvadījām tādu treniņnometni, kādu mēs vēlējāmies. Pēc Eiropas čempionāta basketbolā man basketbols bija apnicis, bet, iespējams, pauze, kuru ieturēju, bija par garu, tādēļ šobrīd joprojām neesmu savā labākajā fiziskajā kondīcijā. Tomēr mans celis šobrīd jūtas daudz labāk nekā pirms trim nedēļām, tādēļ tas mani iedrošina strādāt ar pilnu atdevi."

Neskaitot aizvadītās nakts maču pret "Hornets", gaidāms, ka Novickis izlaidīs arī nākamos trīs mačus, kas norisināsies Dalasā - pirmdienas maču pret Stīvu Nešu un Fīniksas "Suns", trešdienas cīņu pret Kevinu Lovu, Rikiju Rubio un "Timberwolves", kā arī piektdienas maču pret "Jazz".

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2012-01-22 18:25, pirms 13 gadiem
Kā jau iepriekš biju rakstījis, sev neraksturīgi Dirks tiešām nav labā formā. Un tas ņemot vērā, ka sezona sākusies vēlāk nekā parasti.