Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Diskvalificētais Sārvers kritizē sabiedrību un izliek "Suns" un "Mercury" pārdošanā

Agris Suveizda

Diskvalificētais Sārvers kritizē sabiedrību un izliek "Suns" un "Mercury" pārdošanā
Roberts Sārvers. Foto: AFP/Scanpix

Fīniksas basketbola klubu "Suns" un "Mercury" īpašnieks Roberts Sārvers, kurš par rasistiskām, homofobiskām un nepiedienīgām izpausmēm nesen diskvalificēts uz vienu gadu un sodīts ar desmit miljoniem ASV dolāru, izplatījis paziņojumu par abu komandu izlikšanu pārdošanā.

"Vārdi, kurus tagad dziļi nožēloju, aizēnojuši gandrīz divas desmitgades, kurās būvējām organizācijas, kuras ar vīriešu un sieviešu basketbola spēku apvienoja cilvēkus un stiprināja Fīniksas reģionu. Kā ticīgs cilvēks, ticu grēku izpirkšanai un ceļam uz piedošanu. Domāju, ka komisāra piespriestā viena gada diskvalifikācija dotu man laiku koncentrēties, izpirkt grēkus un atbrīvotu komandas un to fanus no manis radītās šaubu ēnas, tomēr mūslaiku nepiedodošajā sabiedrībā ir kļuvis skaidrs, ka tas vairs nav iespējams – visu labo, ko esmu paveicis vai ko vēl paveiktu, aizēno kaut kas, ko esmu pateicis pagātnē. Šo iemeslu dēļ sāku "Suns" un "Mercury" pircēju meklēšanas procesu.

Nevēlos kļūt par traucēkli šīm divām komandām un labajiem cilvēkiem, kuri tik smagi strādā, lai sniegtu prieku faniem visā pasaulē. Vēlu tikai to labāko abām organizācijām, spēlētājiem, darbiniekiem, faniem, komūnai, citiem īpašniekiem, NBA un WNBA. Tā būs labāk visiem. Tikmēr turpināšu strādāt pie tā, lai kļūtu par labāku cilvēku, un turpināšu jēgpilnā veidā atbalstīt sabiedrību. Paldies, ka turpināt atbalstīt "Suns" un "Mercury"," teikts īpašnieka paziņojumā.

Skandāls aizsākās pagājušā gada novembrī, kad ESPN publicēja rakstu, kurā, aptaujājot vairāk nekā 70 bijušos vai esošos "Suns" darbiniekus, atklāja Sārvera ilgstoši nepiedienīgo un nepieņemamo uzvedību kluba darba iekšienē, gan agresīvi izturoties pret darbiniekiem, izsakot nicinošas un rasistiskas piezīmes un seksuāli vai emocionāli ietekmējot darbiniekus. Sārvers kategoriski noliedza apsūdzības un pauda, ka viņa leksikā nav n-vārda, kuru savā mūžā izmantojis tikai vienreiz, tomēr iepriekšējā nedēļā Sārvers saņēma viena gada diskvalifikāciju un desmit miljonu ASV dolāru sodu.

60 gadus vecais Arizonas uzņēmējs kopš 2004. gada ir NBA komandas Fīniksas "Suns" un WNBA komandas Fīniksas "Mercury" īpašnieks. Ar "Suns" viņam izdevies četrreiz sasniegt konferences finālu, bet pirms gada pirmoreiz izdevās iekļūt NBA finālā, kur ar 2-4 tika atzīts Milvoki "Bucks" pārākums. Ar "Mercury" Sārvers trīsreiz kļuvis par WNBA čempionu. Kopš 2016. gada viņam pieder arī Spānijas futbola klubs "Real Mallorca", bet 2015. gadā viņš nesekmīgi centās iegādāties Glāzgovas "Rangers".

Izmantotie resursi:
https://www.prnewswire.com/news-rel...

     [+] [-]

, 2022-09-21 20:35, pirms 2 gadiem
Bocmaņs varētu ieķert. vroģi 1.8 vērtība, bet dēļ šitā visa atdos lētāk.

     [+] [-]

, 2022-09-21 20:38, pirms 2 gadiem
ar Jazz varētu abi konkurēt, bet mēs jau zinam, kurš izbāztu!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-21 20:51, pirms 2 gadiem
Varbūt lai šis VEF nopērk un izpērk grēkus lieliski uzturot pirmo LV klubu Eirolīgā

     [+] [-]

, 2022-09-22 06:25, pirms 2 gadiem
Robi, VEF jau nav problēmas ar pastāvēšanu. Labāk iegādāties TTT.