Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA viens no labākajiem rezervistiem Monks vienojas par 78 miljonu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA viens no labākajiem rezervistiem Monks vienojas par 78 miljonu līgumu
Sakramento "Kings" basketbolists Maliks Monks. Foto: Godofredo A. Vásquez/AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Sakramento "Kings" savās rindās noturējis Maliku Monku, kurš varēja kļūt par brīvo aģentu. Pusēm izdevies vienoties par četru gadu līgumu un 78 miljoniem dolāru. Tas ir maksimālais kontrakts, ko Monks varēja saņemt Sakramento.

26 gadus vecais Maliks Monks aizvadīja karjeras labāko sezonu, 72 spēlēs izceļoties ar 15,4 punktiem un 5,1 rezultatīvu piespēli. Lai gan aizsargs vidēji laukumā pavadīja 26 minūtes, viņš nevienu reizi nedevās starta pieciniekā. Monks tika nominēts NBA labākā rezervista balvai, bet piekāpās Nazam Rīdam no Minesotas "Timberwolves".

NBA brīvo aģentu tirgus durvis vērs nākamajā svētdienā, 30. jūnijā, bet Monks vienojies par palikšanu Sakramento "Kings" rindās. Četru gadu un 78 miljonu līgums ietver spēlētāja opciju.

Ceļgala savainojuma dēļ Monks nevarēja piedalīties regulārās sezonas deviņās noslēdzošajās spēlēs un arī pārspēlēs par vietu playoff. Gadu iepriekš "Kings" pielika punktu 16 gadu gaidīšanai un atgriezās izslēgšanas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...