Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Čempioni ar Novicki priekšgalā viesosies pie Austrumu līdervienības "Bulls"

Čempioni ar Novicki priekšgalā viesosies pie Austrumu līdervienības "Bulls"
Dirks Novickis un Joakims Noa cīņā par bumbu
Foto: AP/Scanpix

Šonakt plkst. 3.00 pēc Latvijas laika Čikāgā, United Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra maču aizvadīs vietējā „Bulls” vienība, kura mērosies spēkiem ar pašreizējo NBA čempionvienību Dalasas „Mavericks”. Šī būs vienīgā abu vienību savstarpējā cīņa šajā regulārajā sezonā.

Regulārās sezonas noslēgums „Bulls” (bilance 47-16, savā laukumā 24-7, 1.v. Austrumu konferencē) vienībai nav izvērties tik veiksmīgs, kā tā bija cerējusi, taču tai joprojām ir ļoti labas izredzes izcīnīt 1. vietu Austrumu konferencē. Pirmais solis pretī šim panākumam būtu uzvara pār „Mavericks” (36-28, izbraukumā 13-18, 6.v. Rietumu konferencē).

Čikāgai ceturtdien izbraukumā piekāpās savai sīvākajai konkurentei Austrumos „Heat” vienībai ar 72:83, tādējādi vēl nenodrošinot 1. vietu regulārā turnīra kopvērtējumā. Buļļiem vēl regulārajā čempionātā jāaizvada trīs mači, bet „Heat” – četri. Maiami vienība 62 mačos ir guvusi 45 uzvaras, bet Čikāga 63 mačos – 47.

„Mums ir jāuzvar. Mums ir jāuzvar regulārajā turnīrā!” apņēmīgs pirms mača pret Dalasas klubu bija Ričards Hamiltons, kurš ceturtdienas zaudējumā guva vien sešus punktus, realizēdams no spēles vienu no sešiem izmestajiem metieniem.

Gaidāms, ka šonakt mačā pret „Mavericks” pēdas traumas dēļ Čikāgai nevarēs palīdz Deriks Rouzs, kurš ir izlaidis pēdējos trīs mačus. Rouzs dažādu traumu dēļ šosezon ir izlaidis 26 mačus. Iespējams, aizsargs, kurš šosezon vidēji ir guvis 22,5 punktus un izdalījis 7,9 rezultatīvas piespēles, trešdien, kad „Bulls” aizvadīs maču pret Indianu, kurai regulārās sezonas noslēgums ir izvērties ļoti veiksmīgs.

Rezultatīvākais buļļu rindās mačā pret „Heat” bija saspēles vadītājs Džons Lūkass, kurš šosezon ir vairākas reizes aizvietojis, dodoties laukumā „Bulls” pamatsastāvā. Lūkasa kontā bija 16 punkti. Čikāgas vienība no spēles realizēja tikai 35,7 procentus no izmestajiem metieniem.

„Šis zaudējums ir iezīmējis lietas, pie kurām mums ir jāpiestrādā un kura mums ir jālabo,” tā „Bulls” galvenais treneris Toms Tibedo. „Mums vienkārši jāturpina darīt tās lietas, kuras mums palīdz uzvarēt.”

„Bulls” pieveica Dalasu ar 82:77 abu vienību pēdējā savstarpējā mačā 2011. gada 20. janvārī. Tajā mačā Rouzs izcēlās ar 26 gūtajiem punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un septiņām atlēkušajām bumbām. Jāpiebilst, ka čikāgiešiem toreiz izdevās izcīnīt panākumu bez Karlosa Būzera un Joakima Noa ierindā.

Dalasa savā laukumā aizvadītajā naktī pieveica „Warriors” vienību ar 104:94. „Mavericks” vienība, kurai šosezon regulārajā čempionātā jāaizvada divi mači, cenšas noturēties 6. vietā Rietumu konferences turnīra tabulā.

Delonte Vests un Dirks Novickis katrs guva pa 16 punktiem uzvarā pār Goldensteitu. Novickis pēdējos piecos pret „Bulls” aizvadītajos mačos ir guvis vidēji 30,4 punktus, taču abu vienību pēdējā savstarpējā spēlē guva tikai 19 punktus.

Nešs un „Suns” pret Lavsonu un „Nuggets” cīņā par 7. vietu Rietumos

Aizraujošs mačs cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā jau plkst. 00.30 pēc Latvijas laika sāksies Fīniksā, kur vietējā „Suns” vienība ar Stīvu Nešu priekšgalā centīsies pieveikt „Nuggets” vienību. „Suns” ar bilanci 33-30 Rietumos ir 8. vietā, bet „Nuggets” ieņem 7. vietu ar bilanci 34-28. Jāpiebilst, ka neviena no abām vienībām vēl nav nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā.

Fīniksai uz papēžiem min „Jazz” vienība, kurai šobrīd ir vienāda bilance ar „Suns”.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 13

  • 16


  +1 [+] [-]

, 2012-04-21 21:17, pirms 12 gadiem
Bulls vinēs,un PO 1.kārtā saldais ēdiens,LA-MAVS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-21 23:49, pirms 12 gadiem
Augļu Sensejs rakstīja: Bulls vinēs,un PO 1.kārtā saldais ēdiens,LA-MAVS!
es domāju ka mavs īsti šogad nav nekādu izredžu pret leikeriem. pirmkārt jo kobe un leikeri alkst atriebību par pagājušo gadu, otrkārt sezonas bilance ir 4-0 par labu leikeriem