Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Millers pēc sezonas gatavojas beigt karjeru

Andrejs Siliņš

Millers pēc sezonas gatavojas beigt karjeru
Breds Millers
Foto: AP/Scanpix

Bijušais ASV valstsvienības centrs, Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" spēlētājs Breds Millers nolēmis pēc šīs sezonas 36 gadu vecumā likt punktu profesionāļa karjerai un koncentrēties TV šovam "Country Boys Outdoors", kur ir viena no tā zvaigznēm.

Šobrīd vēl 35 gadus vecais centrs aizvada 16. sezonu NBA, pārstāvot Minesotas vienību, kurā nonāca maiņas darījuma rezultātā pagājušā gada vasarā. Tiesa, ceļgala savainojums Milleram liedza šo sezonu sākt laikus, bet septiņās nospēlētajās spēlēs kādreiz par vienu no līgas top centriem uzskatītais basketbolists laukumā pavadījis simbolisku laiku - 6,1 minūtē 1,1 gūts punkts.

Karjeras laikā 213 centimetrus garais basketbolists vidēji guvis 11,3 punktus, izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas un atdevis 2,9 rezultatīvas piespēles. Spēlēt NBA Millers sāka 1998. gadā Šarlotes "Hornets" komandā, kad nedraftēto spēlētāju pamanīja pēc tam, kad profesionāļa karjeru viņš bija sācis Itālijas kluba "Basket Livorno" rindās. Karjeras laikā Millers pārstāvējis "Hornets", Indianas "Pacers", Sakramento "Kings", Hjūstonas "Rockets" un divreiz arī Čikāgas "Bulls" vienības.

ASV izlases rindās Millers spēlējis divkārt - 1998. un 2006. gada pasaules čempionātos, abas reizes palīdzot komandai izcīnīt bronzas godalgas. Neskatoties uz lielo augumu un pozīciju laukumā, Millers nekautrējās uzbrukt grozam arī no distances. Debijas sezonā 1998./99. gadā un arī 2001./02. gadā Millers realizēja 50 procentus izmesto tālmetienu. Vairāk gan šai nodarbei viņš pievērsās nākamajos karjeras gados, kad precizitātes procents kritās.

Astoņus pavasarus/vasaras Millers spēlējis arī NBA izslēgšanas mačos, vidēji 26,6 minūtēs gūstot 9,5 punktus un izcīnot 6,2 atlēkušās bumbas. Millers divreiz izvēlēts arī dalībai NBA Visu zvaigžņu spēlēs.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports