Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

papildināts Fišers paraksta līgumu ar "Thunder", Turiafs pievienojas "Heat"

Andrejs Siliņš

Fišers paraksta līgumu ar "Thunder", Turiafs pievienojas "Heat"
Dereks Fišers
Foto: AFP/Scanpix

Oklahomsitijas "Thunder" vienība savam jaunajam sastāvam pievienojusi saspēles vadītāju ar veterāna pieredzi un vīru, kurš zina, kas jāizdara, lai izcīnītu Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) čempiontitulu. Trešdienas vakarā līgumu ar klubu noslēda pieckārtējais čempions Dereks Fišers. Tikmēr Maiami "Heat" beidzot tikusi pie centra spēlētāja, savai talantīgajai komandai piesaistot franču basketbolistu Roniju Turiafu.

"Thunder" sastāvu papildina Fišers

37 gadus vecais Fišers sezonu uzsāka tur, kur pavadījis lielāko tiesu karjeras - Losandželosā ar "Lakers" komandu. Tomēr maiņas darījuma rezultātā 1996. gadā karjeru uzsākušais Fišers nonāca Hjūstonas "Rockets" vienībā. Pašam Fišeram tas bija liels trieciens, bet ambīcijas basketbolists nav zaudējis - pēc panāktās vienošanās par līguma izpirkšanu Fišers norādīja, ka vēlas pievienoties kādai komandai, kas ir reāla titula pretendente.

Interesi par spēlētāja pakalpojumiem izrādīja divas no tādām - Maiami "Heat", kas ir viena no Austrumu konferences līderēm, un Oklahomsitijas "Thunder", kas ir Rietumu konferences labākā komanda šajā regulārajā sezonā. Fišers izvēlējies otro iespēju, OKC oficiāli pievienojoties šodien.

Jādomā, ka tik pieredzējuša vīra pievienošana sastāvam krietni paaugstina jau tā visai augstās "Thunder" izredzes izslēgšanas spēlēs un cīņā par otro titulu franšīzes vēsturē. Fišers būs labs palīgs eksplozīvajam komandas duetam Rasels Vestbrūkss-Kevins Durants un, iespējams, atbrīvos Vestbrūksu no pirmā numura pienākumu veikšanas, jo šis spēlētājs tomēr pēc spēles stila un atlētiskajām īpašībām krietni vairāk atbilst uzbrūkošā aizsarga pozīcijai.

Fišeru pārstāv tas pats aģents (Robs Pelinka), kura klients ir arī Kevins Durants un šīs sezonas labākais rezervists līgā Džeimss Hārdens. Līguma izpirkšana Fišeram maksāja 3,4 miljonus, ko basketbolists būtu saņēmis paliekot "Rockets" un vasarā turpinot līgumu uz vēl vienu gadu (spēlētāja iespēja). Tā ir otrā reize Fišera karjerā, kad spēlētājs atteicies no vērā ņemamas summas, lai nonāktu komandā, kurā vēlas pats, nevis ko diktē līgums. 2007. gadā Fišers atteicās no Jūtas "Jazz" dotajiem astoņiem miljoniem, lai varētu atgriezties "Lakers" rindās.

Fišeram vēl divas reizes regulārajā turnīrā būs iespēja uzspēlēt pret savu bijušo komandu "Lakers".

"Heat" tiek pie Turiafa

Pagājušā gada fināliste Maiami "Heat" beidzot varētu būt atrisinājusi vai vismaz mīkstinājusi piektā numura pozīcijas problēmas. Floridas komandai pievienojies franču centrs Ronijs Turiafs. Ja tiks nokārtoti dokumenti, Turiafs debitēt "Heat" sastāvā varētu jau piektdien pret Detroitu.

29 gadus vecais centrs sezonu sāka "Wizards", no kuras tika aizmainīts uz "Nuggets". Denverā centrs nav palicis. NBA karjeras laikā Turiafs spēlējis arī "Lakers", "Warriors" un "Knicks".

Turiafa stiprās puses ir atlēkušo bumbu vākšana un metienu bloķēšana. "Heat" pirmais centrs pašreiz ir Džoels Entonijs, taču viņš ir savainots (potīte) un vakar nespēlēja pret "Suns". Karjeras pirmo maču sākumsastāvā nospēlēja Deksters Pitmens, bet uz maiņu devās Edijs Karijs. Centra pozīcijā nepieciešamības gadījumā spēlē arī Judonis Haslems.

Diāvs vairs nav "Bobcats" spēlētājs

29 gadus vecais franču uzbrucējs Boriss Diāvs vienojies ar klubu par līguma izpirkšanu un drīzumā varētu pievienoties kādai konkurētspējīgākai komandai. "Bobcats" šosezon uzvarējusi tikai septiņus mačus, kas ir sliktākais rādītājs visā NBA.

Pēdējo trīs nedēļu laikā Diāvs spēlējis maz, jo kritis komandas galvenā trenera Pola Sailasa nežēlastībā. Franču uzbrucējs piedalījies tikai divās no pēdējām astoņām spēlēm. Šosezon Diāvs guvis vidēji 7.4 punktus.

"Man patīk tādi spēlētāji, kuri ir apņēmības pilni ne tikai attiecībā uz komandu, bet arī paši uz sevi, dara savos spēkos maksimāli labāko. Brīžiem tā vietā, lai mestu, Boriss izvēlējās piespēlēt citiem. Komandai tāda darbība nepalīdzēja. Mums bija nepieciešami punkti, viņš ir spējīgs tos gūt. Kad tas vairs nenotika, situācija kļuva nepaciešama," norādīja Sailass.

Diāvs Šarlotē ieradās 2008. gada decembrī. Pirms tam NBA pārstāvētas "Hawks" un "Suns" komandas. Paspējot līgumu izpirkt līdz piektdienai, Diāvs ir tiesīgs spēlēt šīs sezonas "play off" turnīrā.

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs: The_Lakers_Fan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-21 15:48, pirms 13 gadiem
Nu ja, nafig to Vestbrūku no saspēles vadītāja lomas. Tikai sliktu komandai dara.
Slēpts komentārs: KrishO

  -4 [+] [-]

, 2012-03-21 16:00, pirms 13 gadiem
Tu saki? rakstīja: Nu ja, nafig to Vestbrūku no saspēles vadītāja lomas. Tikai sliktu komandai dara.
tu to nopietni?

  -3 [+] [-]

, 2012-03-21 16:14, pirms 13 gadiem
Tu saki? rakstīja: Nu ja, nafig to Vestbrūku no saspēles vadītāja lomas. Tikai sliktu komandai dara.
da labi! paskaties labak,kadu no Thunder spelem

  +7 [+] [-]

, 2012-03-21 16:15, pirms 13 gadiem
KrishO rakstīja: Vienkārši Dereks zināja, ka 6. gredzenu ar Lakers nedabūs. Smart move!
To tu vareetu teikt ja vinjsh buutu prasijis, lai LAL izpeerk vinja liigumu vai parakstijis liigumu ar citu komandu kaa FA. Ja jaunajaa CBA nebuutu punkts kas liedz pievienoties komandai tajaa pashaa sezonaa kuraa taa tevi aizmaina, vinjsh pievienotos atpakalj LAL.

     [+] [-]

, 2012-03-21 16:44, pirms 13 gadiem
labs ieguvums Thunder, jo tagad viņiem bez KD būs vēl viena papildus opcija cluth metienu izpildei. visu cieņu Vestbrukam, taču viņš ir efektīvs spēles laikā, savukārt izškirošajos brīzōs viņš parasti pārdeg un visu sačakarē. tad nu Fišera aukstasinība šeit lieti noderēs. un arī aizsardzībā Fišers ir ļoti, ļoti labs...

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 16:50, pirms 13 gadiem
Priekš kam viņam atpakaļ LAL ? LAL pie titula netiks tuvākos gadus. Es saprotu, ka esi baigais Kobija fans, bet nu paskaties kādas ir citas komandas un padomā pats kādā veidā viņi varētu tikt līdz PO finālam..
The_Lakers_Fan rakstīja: To tu vareetu teikt ja vinjsh buutu prasijis, lai LAL izpeerk vinja liigumu vai parakstijis liigumu ar citu komandu kaa FA. Ja jaunajaa CBA nebuutu punkts kas liedz pievienoties komandai tajaa pashaa sezonaa kuraa taa tevi aizmaina, vinjsh pievienotos atpakalj LAL.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 16:51, pirms 13 gadiem
Emilio rakstīja: labs ieguvums Thunder, jo tagad viņiem bez KD būs vēl viena papildus opcija cluth metienu izpildei. visu cieņu Vestbrukam, taču viņš ir efektīvs spēles laikā, savukārt izškirošajos brīzōs viņš parasti pārdeg un visu sačakarē. tad nu Fišera aukstasinība šeit lieti noderēs. un arī aizsardzībā Fišers ir ļoti, ļoti labs...
Fishers aizsardziibaa ljoti ljoti labs??? Chali ko tu piipo?

     [+] [-]

, 2012-03-21 16:53, pirms 13 gadiem
KrishO rakstīja: Priekš kam viņam atpakaļ LAL ? LAL pie titula netiks tuvākos gadus. Es saprotu, ka esi baigais Kobija fans, bet nu paskaties kādas ir citas komandas un padomā pats kādā veidā viņi varētu tikt līdz PO finālam..
Nesaku, ka tiks vai netiks. Tici man, ja Fish'am buutu iespeeja vinjsh atgriztos LAL. Nebriinies ja naakoshgad vinjsh atkal speelees LAL. (1. ja LAL vinju gribees 2. Ja vinjsh nebeigs karjeru)

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 16:55, pirms 13 gadiem
Bet vai tad LAL jau otro reizi viņu neatšuj ? Fišam tomēr nav tie gadi vairs.. Vispār jau diezgan nesmuki no LAL puses. Protams Fišeru nepazīstu, bet tomēr ir arī kaut kādi mēri cilvēkiem.
The_Lakers_Fan rakstīja: Nesaku, ka tiks vai netiks. Tici man, ja Fish'am buutu iespeeja vinjsh atgriztos LAL. Nebriinies ja naakoshgad vinjsh atkal speelees LAL. (1. ja LAL vinju gribees 2. Ja vinjsh nebeigs karjeru)

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 17:07, pirms 13 gadiem
The_Lakers_Fan rakstīja: Fishers aizsardziibaa ljoti ljoti labs??? Chali ko tu piipo?
nu, paskaties spēles - cik Fišers parasti aktīvi spēlē uz bumbu un bieži arī to pretiniekam atņem. protams, viņš nav vairs tik ātrs kājās kā pirms gadiem 10, bet uzskatu, ka tieši aizsardzība un 3p metieni ir viņa stihija!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-21 17:24, pirms 13 gadiem
Emilio rakstīja: nu, paskaties spēles - cik Fišers parasti aktīvi spēlē uz bumbu un bieži arī to pretiniekam atņem. protams, viņš nav vairs tik ātrs kājās kā pirms gadiem 10, bet uzskatu, ka tieši aizsardzība un 3p metieni ir viņa stihija!
Nu par aizsardzību nepiekritīšu. Jā, uz pieredzi var kādu jaunāku paņemt pāris epizodēs, bet kopumā pretspēlētāji viņam ieliek. Aizpagājušā gada play-off jau Lakeriem bija daudz problēmu tieši ar saspēlnieka segšanu visiem pretiniekiem, kas play-off nāca pretī. Gan ar Neša (lai arī viņš nav diezko jaunāks) gan Vestbruka, nemaz nerunājot par Rondo segšanu.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-21 17:36, pirms 13 gadiem
Autoram

Fishers visticamaak ja pievienosies Thunder tad buus back up pg, jo pashreizeejais vestbruuka backups noraava season ending traumu un prieksh jebkuras komandas kas reali grib izciiniit titlu Fishers ir par leenu lai buutu starta piecinieka speeleetaajs.
2. Un par to atteikshanos no Juutas naudinjas tad Fishera meitai bija(ir) diezgan lielas probleemas ar aci ( slinkums tagad mekleet google kas tieshi par slimiibu) un vinsh paluudza Juutu atbriivot vinju no kontrakta peedeejaa liiguma gada lai vareetu paarbraukt uz LA kur ir viena no pasaulee labaakaajaam kliinikaam kas nodarbojas ar shiis slimiibas aarsteeshanu uz ko arii Juuta atbildeeja ar ljoti pretimnaakoshu gaajienu, jo principaa zaudeeja saspeeles vadiitaaju neieguustot neko pretii...

  +2 [+] [-]

, 2012-03-21 17:40, pirms 13 gadiem
Ulrihs rakstīja: Nu par aizsardzību nepiekritīšu. Jā, uz pieredzi var kādu jaunāku paņemt pāris epizodēs, bet kopumā pretspēlētāji viņam ieliek. Aizpagājušā gada play-off jau Lakeriem bija daudz problēmu tieši ar saspēlnieka segšanu visiem pretiniekiem, kas play-off nāca pretī. Gan ar Neša (lai arī viņš nav diezko jaunāks) gan Vestbruka, nemaz nerunājot par Rondo segšanu.
nu, ar Tevis nosaukto saspēles vadītāju segšanu, šķiet, problēmas ir jebkuram pretspēlētājam. bet par Fiša aizsardzību - nu jā, kājās viņš nav ātrs, viennozīmīgi, taču viņš aktivi spēlē ar rokām, kā rezultātā pamanās atņemt diezgan daudz bumbu(proporcionāli pret pavadītajām minūtēm laukumā) un ļoti labi cīnās par neitrālām bumbām... es pat īsti nezinu - tā skaitās aizsardzība vai uzbrukums.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-21 17:45, pirms 13 gadiem
Aaa un Fishers starpcitu jau ir New Orleanaa lai nosleegtu liigumu ar Thunder.
Un par Borisu tad treneris pilniigi nemaak vinju izmantot, jo Diaws ir top5 liigas pf skatoties rp un ja tiek pareizi izmantots tad ir potenciaals buut 15 6 5 status vaakt. Noteikti labi iedereetos atpakalj Suns. Amares traumas laikaa vinsh play-off 19ppg 6rpg un 5apg vaaca, kas principaa ir gandriiz vai Lebrona stati.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 18:01, pirms 13 gadiem
Thunders tieši noderēs pieredzējis 'vecis' no soliņa, kas varēs jaunos piebremzēt. Diaw ļoti arī noderētu kādai PO komandai, es jau būtu priecīgs, ja tā būtu Bostona, taču neslikts variants būtu arī Clipperi vai Denvera. Sezonas sākumā Diaws neizskatijās slikti. Principā viņa pluss ir tas, ka var spēlēt gandrīz jebkurā pozīcijā, ko jau tika demonstrējis Fīniksā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-03-21 18:34, pirms 13 gadiem
Interesanti būtu, ja Diaw pievienotos LAL, tad iespējams varētu spēlēt SF pozīcijā dalot minūtes ar Mieru, jo nu miers ir pagaidām vājākā vieta LAL starting five.

     [+] [-]

, 2012-03-21 19:30, pirms 13 gadiem
Emilio rakstīja: nu, paskaties spēles - cik Fišers parasti aktīvi spēlē uz bumbu un bieži arī to pretiniekam atņem. protams, viņš nav vairs tik ātrs kājās kā pirms gadiem 10, bet uzskatu, ka tieši aizsardzība un 3p metieni ir viņa stihija!
Es skatos pilniigi visas LAL speelees, taaka zinu ko Fish var un nevar. tu jauc Defense ar Hustle. DFish vecums ir tas kas norok vinju aizsardziibaa. Ja nebiji ieveerojies visi PG speeleeja taas saucamaas Career Games pret vinju. Lin, Stuckey, Calderon, lielos vaardus nemaz nav veerts saukt. Biezhi vien Kobe bija tas kursh sedza PG, jo Fish vnk netiek vinjiem liidz. Paskaties pats speeles pirms liec citiem skatiities.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-21 19:33, pirms 13 gadiem
KrishO rakstīja: Bet vai tad LAL jau otro reizi viņu neatšuj ? Fišam tomēr nav tie gadi vairs.. Vispār jau diezgan nesmuki no LAL puses. Protams Fišeru nepazīstu, bet tomēr ir arī kaut kādi mēri cilvēkiem.
Piekritiishu, ka nesmuki, bet NBA ir biznes un katrs dara kaa labaak vinjam. Shajaa gadijumaa Lakers izdarija kaa vinjiem labaak. Par to pirmo reizi Fishers pats parakstiija liigumu ar Utah, iisti neatceros, bet shkjiet, ka deelj naudas. Atgriezaas LAL peec paaris sezonaam, jo meita bija slima un bija nepiecieshams aarsteeties LA.

     [+] [-]

, 2012-03-21 19:36, pirms 13 gadiem
tomy91 rakstīja: Interesanti būtu, ja Diaw pievienotos LAL, tad iespējams varētu spēlēt SF pozīcijā dalot minūtes ar Mieru, jo nu miers ir pagaidām vājākā vieta LAL starting five.
Diaws ir vairaak PF/C. LAL vajag SG kas vair mainiit Kobe. MWP pamazaam saak atguut fizisko formu un saak normaalaak speeleet, vinjsh LAL ir prieksh aizsardziibas kura vinjam veel ir diezgan laba ( ja pareizi noskanjojas)

  +4 [+] [-]

, 2012-03-21 21:36, pirms 13 gadiem
fišers karjeras laikā ir atteicies jau no 11,4 milj. $ un iet uz visu banku lai tiktu vēl pie kāda gredzena, lai gan vienas rokas pirksti jau ir apgredzenoti.. andža varēja atteikties no saviem miljoniem un iet uz heat lai cīnītos par gredzenu. heat tieši pierūkst laba centra aizsardzībā, uzbrukumā būs kas spēlē..

     [+] [-]

, 2012-03-21 23:00, pirms 13 gadiem
homo s.sapiens rakstīja: fišers karjeras laikā ir atteicies jau no 11,4 milj. $ un iet uz visu banku lai tiktu vēl pie kāda gredzena, lai gan vienas rokas pirksti jau ir apgredzenoti.. andža varēja atteikties no saviem miljoniem un iet uz heat lai cīnītos par gredzenu. heat tieši pierūkst laba centra aizsardzībā, uzbrukumā būs kas spēlē..
Lai uz C's iet. Vinjiem vajag centru un tur Rondo izdaliis AB vairaak piespeeles speelee kaa visa Dubs komanda sezonaa.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-21 23:31, pirms 13 gadiem
Emilio rakstīja: nu, ar Tevis nosaukto saspēles vadītāju segšanu, šķiet, problēmas ir jebkuram pretspēlētājam. bet par Fiša aizsardzību - nu jā, kājās viņš nav ātrs, viennozīmīgi, taču viņš aktivi spēlē ar rokām, kā rezultātā pamanās atņemt diezgan daudz bumbu(proporcionāli pret pavadītajām minūtēm laukumā) un ļoti labi cīnās par neitrālām bumbām... es pat īsti nezinu - tā skaitās aizsardzība vai uzbrukums.
hustle saucamais

     [+] [-]

, 2012-03-22 00:00, pirms 13 gadiem
The_Lakers_Fan rakstīja: Lai uz C's iet. Vinjiem vajag centru un tur Rondo izdaliis AB vairaak piespeeles speelee kaa visa Dubs komanda sezonaa.
man patīk celtic, bet domā viņiem ir lielākas izredzes kā heat? pie tam, heat jau parakstīja līgumu ar turiafu. bet ja tā padomā, kam gan andriņam mainīt padsmit milj. pret kaut kādu tur gredzenu..

  -1 [+] [-]

, 2012-03-22 00:03, pirms 13 gadiem
The_Lakers_Fan rakstīja: Diaws ir vairaak PF/C. LAL vajag SG kas vair mainiit Kobe. MWP pamazaam saak atguut fizisko formu un saak normaalaak speeleet, vinjsh LAL ir prieksh aizsardziibas kura vinjam veel ir diezgan laba ( ja pareizi noskanjojas)
Jā, bet DIAW ir diez gan universāls, ka maiņā esot Gasol vai Bynum, varētu labi iekombinēties sastavā. Protams laba maiņa Kobem derētu, bet pašlaik jau nav tādas kandidatūras. Iespējams D.Williams vasarā?

  +1 [+] [-]

, 2012-03-22 00:38, pirms 13 gadiem
Kā tur īsti ir- pie Thunder skaitās arī tas NBA čempis, ko Sietla izcīnija, ja Autors saka, ka cīņā par 2. čempionu titulu franšīzes vēsturē?! man gan kaut kā liekas, ka nosaukuma maiņa un arī lokācijas maiņa nozīmē to, ka komanda arī ir cita!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-22 00:56, pirms 13 gadiem
LeBraun rakstīja: Kā tur īsti ir- pie Thunder skaitās arī tas NBA čempis, ko Sietla izcīnija, ja Autors saka, ka cīņā par 2. čempionu titulu franšīzes vēsturē?! man gan kaut kā liekas, ka nosaukuma maiņa un arī lokācijas maiņa nozīmē to, ka komanda arī ir cita!
Skaitās. Tāpēc, ka organizācija ir tā pati. Tas tas pats, kas ar Memphis, jo agrāk tā bija Vankūvera. Mainot pilsētu, organizācija nemainas. Šarlotes Bobcats gan izveidoja no jauna, vecie Hornets sasniegumi iet zem New Orlean.