Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pasaules otrais bagātākais cilvēks Beizoss esot ieinteresēts ''Celtics'' iegādē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Pasaules otrais bagātākais cilvēks Beizoss esot ieinteresēts ''Celtics'' iegādē
Bostonas "Celtics" basketbolisti 2024. gada 17. jūnijā. Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu sporta apskatnieks Bils Simonss savā podkāstā izteicies, ka pasaules otrais bagātākais cilvēks Džefs Beizoss esot ieinteresēts iegādāties Latvijas basketbola superzvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bostonas ''Celtics''.

2024. gada NBA čempiones Bostonas ''Celtics'' īpašnieku grupa ''Boston Basketball Partners'' 1. jūlijā pavēstīja par vēlmi pārdot komandu, lielāko daļu pārdošanai notiekot jau šajā gadā vai nākamajā, bet atlikušās daļas pārdodot 2028. gadā.

Iepriekš tika ziņots, ka viena no ''Celtics'' iegādē ieinteresētajām investoru grupām ir ''Fenway Sports Group'', kurā viens no investoriem ir arī ''Lakers'' zvaigzne Lebrons Džeimss. Savukārt Bils Simonss nu ziņo, ka par ķeltu iegādi interesējas arī Džefs Beizoss – tehnoloģiju lielā četrinieka uzņēmuma ''Amazon'' dibinātājs.

Simonss arī izteicies, ka NBA vēlas, lai ''Celtics'' tiktu pārdota par sešiem miljardiem ASV dolāru – summu, kas ir līgas mērķa maksa par potenciālo ekspansijas klubu izveidē Sietlā, Lasvegasā vai Mehiko.

Beizoss iepriekš vēlējies iegādāties NFL klubu Vašingtonas ''Commanders'', taču, kā raksta Ziemeļamerikas mediji, viņa piedāvājumu esot pārsolījis Džošs Heriss – Ņūdžersijas ''Devils'' un Filadelfijas ''76ers'' klubu īpašnieks.

Pēc vadošā finanšu medija ''Forbes'' aplēsēm Beizosa kopējā bagātība sasniedz 196,7 miljardus ASV dolāru. Tas pasaules bagātāko cilvēku sarakstā viņu ierindo otrajā vietā aiz ''Tesla'' un ''SpaceX'' vadītāja Īlona Maska.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2024/08/19/sport...

  -1 [+] [-]

, 2024-08-20 09:59, pirms 4 nedēļām
"Tas pasaules bagātāko cilvēku sarakstā viņu ierindo otrajā vietā aiz ''Tesla'' un ''SpaceX'' dibinātāja Īlona Maska"

Masks nav Teslas dibinātājs.

     [+] [-]

, 2024-08-20 12:04, pirms 4 nedēļām
Beizoss Tgd ne tikai zviedru uzvārdus aiztiek

     [+] [-]

, 2024-08-20 12:18, pirms 4 nedēļām
zaeball rakstīja: "Tas pasaules bagātāko cilvēku sarakstā viņu ierindo otrajā vietā aiz ''Tesla'' un ''SpaceX'' dibinātāja Īlona Maska"

Masks nav Teslas dibinātājs.
Nav gan jā, tagad ir vadītājs. Pie tā jau ar var pieberzties, visas šīs kompānijas ir pārvaldītas ar valdi vai padomi, kur viņš ir CEO, bet tāpat, tikai viensn no

Bet tas jau tā...

Vairāk gribas piebilst, ka šādus apgalvojumus izsakot par pirmo, otro vai kādu tur bagātāko, ir vienmēr jēliek klāt, ka tas ir pēc Forbs izķīmiķotā saraksta.
Kas principā ir fuffelis un ir publiski zināmā informācija, kompānijas utt. Ne tur diktatori, prinči, ne tie, kas ir oficiāli paziņojuši, vai pat tiesājušies ar Forbes, lai šādos sarakstos netiktu, ne tie, kam bagātības ir privātas, ne visas valstis publisko šādu informāciju.
UN tai pat laikā, arī publiskie Forbs aprēķini ir neeksistējoša uzkruķīta nauda, vērtība, kas pielīdzināma Noliktavu karu seriālam.
Kā tu vari noteikt ienākumus, ja neesi neko pārdevis - pārdosi, būs ienķaumi, vērtība. Tāpat arī šiem sarakstiem, simts kompānijas, savā strapā aizdod, pērk un iegulda, garantē un apsola, bet kāds to visu saskaita kopā un sanāk 300 miljardi...

Tātad, kabinām visur Forbs klāt.

  -1 [+] [-]

, 2024-08-20 13:16, pirms 4 nedēļām
Nekas traks nav. Paskatās cik viņam ir uzņēmumu akcijas, paskatās cik akcijas ir vērtas šobrīd un summa ir gatava. Neies taču legālie bagātie pārdot akcijas un maksāt kapitāla pieauguma nodokļus. Bet šādi vismaz nosaka viņu bagātību uz papīra. Kontos tādu summu viņiem nekad neredzēt 1:1, neviens negrib tur maksāt nodokļus.

     [+] [-]

, 2024-08-20 14:25, pirms 4 nedēļām
aicis23 rakstīja: Nekas traks nav. Paskatās cik viņam ir uzņēmumu akcijas, paskatās cik akcijas ir vērtas šobrīd un summa ir gatava. Neies taču legālie bagātie pārdot akcijas un maksāt kapitāla pieauguma nodokļus. Bet šādi vismaz nosaka viņu bagātību uz papīra. Kontos tādu summu viņiem nekad neredzēt 1:1, neviens negrib tur maksāt nodokļus.
vari smieties vai ne, kontos viņiem ir vel 2x vairāk nauda pa 1000 kontiem visā pasaule

     [+] [-]

, 2024-08-20 14:44, pirms 4 nedēļām
Lai kurš arī reāli bagātakais vai nabagākais cilvēks Bezoss nebūtu, galvenais, ka kluba iegāde nepārvēršas farsā. Cerams Bezoss nevēlēsies tēlot basketbola ekspertu kā Išbija un no spēcīga, gadu desmitiem lolota kluba, neizveidos sačakarētu kolektīvu visos līmeņos(tas par Celtics, nevis Suns).