Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Wizards" uzskata Bertāna līgumu par prioritāti, treneri mainīt neplāno

Rolands Eliņš

"Wizards" uzskata Bertāna līgumu par prioritāti, treneri mainīt neplāno
Dāvis Bertāns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA kluba Vašingtonas „Wizards” ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards ASV medijiem atklājis komandas nolūkus nākamajai sezonai. Viņš apliecināja, ka jauna līguma noslēgšana ar Dāvi Bertānu joprojām ir viena no svarīgākajām lietām „Wizards” starpsezonā, kā arī apsolīja, ka galvenais treneris Skots Brukss saglabās amatu arī nākamajā sezonā.

„Domāju, ka mūsu komanda ir labās rokās,” teica Tomijs Šepards, vērtējot galvenā trenera Skota Bruksa paveikto. „Wizards” ĢM norādīja, ka komandas uzvaru skaits jāvērtē kontekstā, atminoties, cik daudz traumu šosezon bija. Bruksa līgumā vēl palikusi viena sezona, un Šepards piekrita, ka kopš Bruksa darba pirmā gada, kad „Wizards” izcīnīja 49 uzvaras, komandas statistika bijusi ar negatīvu tendenci, taču Šepards aicināja ņemt vērā daudzos savainojumus ar Džona Vola izlaisto sezonu priekšgalā.

„Skots ir paveicis ļoti labu darbu,” sacīja Šepards. „Par spīti visām problēmām viņš ir saglabājis komandā profesionālu atmosfēru, viņa vadībā ir attīstījušies vairāki jaunie basketbolisti. Domāju, ka mums vienkārši vajadzīga viena sezona, kurā izdodas izvairīties no traumām.”

Tiesa, „Wizards” ĢM norādīja, ka nākamajā sezonā klubs par galveno kritēriju trenera darba vērtēšanai izvirzījis uzvaru skaitu. Klubs tēmē uz augstākiem panākumiem, un no Bruksa tiks pieprasīti panākumi, kamēr jauno spēlētāju attīstība būs otrajā plānā. Par šo nostāju nevienam nevajadzētu būt pārsteigtam, galu galā, „Wizards” jau šosezon bija viens no lielākajiem algu budžetiem līgā (131 miljons, krietni virs algu griestiem), bet nākamsezon Džona Vola un Bredlija Bīla algas vien sastādīs 69 miljonus dolāru.

Komandai šobrīd uz nākamo sezonu ir algu budžets 101 miljona apmērā, un par brīvajiem aģentiem kļuvuši abi „Wizards” Latvijas basketbolisti. Par to, ka Bertānam tiks piedāvāts jauns līgums, Šepards izteicās jau sezonas gaitā, un tagad viņš šo nolūku apstiprināja: „Bertāns ir prioritāte. Es to viņam esmu pateicis personīgi. Un, ja godīgi, šeit nekas nav mainījies.”

Bertāns aizvadītajā sezonā saņēma algu septiņu miljonu dolāru vērtībā, bet ar savu sniegumu ir parūpējies, ka NBA tirgū viņa vērtība ir krietni pieaugusi. Par Bertānu arī sezonas gaitā bija interese no citām komandām, kas piedāvāja maiņas darījumus, taču „Wizards” prasītā cena bija tik augsta, ka tās nolūki paturēt latviešu uzbrucēju bija nepārprotami.

Jāpiemin, ka Bertāns būs neierobežots brīvais aģents un varēs izvēlēties jebkuras NBA komandas piedāvājumu. Savu lomu var nospēlēt arī līgas neskaidrā finansiālā nākotne, šobrīd tiek paredzēts, ka līgas algu griesti krietni kritīsies, kas var mazināt klubu piedāvājumus brīvajiem aģentiem.

„Wizards” plānus gan vēl var pamainīt arī šonakt plānotā NBA drafta loterija. „Wizards” ir 4.5% liela iespēja iegūt drafta pirmo numuru un apmēram 15% liela iespēja tikt pie kādas no pirmā trijnieka izvēlēm, bet statistiski lielākā iespēja tai ir uz devīto izvēles numuru. Jāpiemin, ka drafta loterijā nevienai komandai nav labākas izredzes uz pirmo numuru kā 14%.

Izmantotie resursi:
https://www.nbcsports.com/washingto...
https://twitter.com/FredKatz/status...

     [+] [-]

, 2020-08-20 19:01, pirms 4 gadiem
Covids kādus pāris miljonus DB noēdīs, vismaz🙂

     [+] [-]

, 2020-08-20 19:07, pirms 4 gadiem
gircc rakstīja: Covids kādus pāris miljonus DB noēdīs, vismaz🙂
Tāpat ap savi 12-14 kā minumums dabūs.Nebrīnītos ja kaut kāda Atlanta piedāvātu arī labu summu.
Tik nedomāju,ka līgums būs gadi 4.Drīzāk kaut kāds 2+1
Slēpts komentārs: cobham

  -1 [+] [-]

, 2020-08-20 19:54, pirms 4 gadiem
Pēc pāris dienām - Brukss atbrīvots no galvenā trenera pienākumiem.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-20 20:38, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Šaubos vai NBA turpinās eksistēt. Domāju Amerikai ir pilnīgs čau, ekonomika un viss pārējais ņems pārsvaru, tākā priecājaties par pēdējām NBA spēlēm
Prātiņ, nāc mājās!!!

  +2 [+] [-]

, 2020-08-20 20:41, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Šaubos vai NBA turpinās eksistēt. Domāju Amerikai ir pilnīgs čau, ekonomika un viss pārējais ņems pārsvaru, tākā priecājaties par pēdējām NBA spēlēm
Tu Trampam zvanīji vai kremļaTV pārāk daudz skaties?? skaties nepārspīlē, citādi galvā būs pilnīgs čau

  +2 [+] [-]

, 2020-08-20 21:36, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Šaubos vai NBA turpinās eksistēt. Domāju Amerikai ir pilnīgs čau, ekonomika un viss pārējais ņems pārsvaru, tākā priecājaties par pēdējām NBA spēlēm
Eiropai arī "čau" , maini piki pret rubuļiem ! Klauvē pie vateņu sūtniecības, vadzi iedos pilsonību ...

     [+] [-]

, 2020-08-20 21:44, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Šaubos vai NBA turpinās eksistēt. Domāju Amerikai ir pilnīgs čau, ekonomika un viss pārējais ņems pārsvaru, tākā priecājaties par pēdējām NBA spēlēm
Ja jau viss būtu tik drausmīgi,tad beisbola sezona un NFL training camp nesāktos

     [+] [-]

, 2020-08-20 22:08, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ja jau viss būtu tik drausmīgi,tad beisbola sezona un NFL training camp nesāktos
Zini kā ir. Vajag tikai vienu viltotu ziņu, lai aizsāktos haoss. Tikai viena problēma - to ziņu vajag no kaut cik nopietna avota Ne jau viena dīvānā pirdēja SC kometētāja.

Filma The Big Short ir bāzēta uz reāliem faktiem, kad jau iekšienē zināja, ka burbulis plīsīs. Bet ne jau no cobhama būs tāda info

  -1 [+] [-]

, 2020-08-20 22:21, pirms 4 gadiem
Paklausieties ekonomikas ekspertus, kas notiek Asv. Tur drukā nejēgā, šoreiz dollārs kritīs (ap novembri toč, demokrāti piepalīdzēs). Un ja $ kritīs, tad visa pasaules ekonomika arī. Es arī gribu cerēt ka uzlabosies, bet niecīgas izredzes, Asv būs vispār vāks.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-20 22:24, pirms 4 gadiem
Pateikšu vienu lietu jums, pēc laika teiksiet paldies - lūdzu pērkat sudrabu un zeltu cik var, jo drīzumā izkusīs valūtas. Labi, varat nepārspīlēt, bet visi Amerikāņi drīz raudās, jo nauda sadegs.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-20 22:41, pirms 4 gadiem
Vot mēsli nauda izkusīs

     [+] [-]

, 2020-08-20 23:36, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Paklausieties ekonomikas ekspertus, kas notiek Asv. Tur drukā nejēgā, šoreiz dollārs kritīs (ap novembri toč, demokrāti piepalīdzēs). Un ja $ kritīs, tad visa pasaules ekonomika arī. Es arī gribu cerēt ka uzlabosies, bet niecīgas izredzes, Asv būs vispār vāks.
Piedrukās vēl. Ta ta nu problēma.

     [+] [-]

, 2020-08-21 11:00, pirms 4 gadiem
Vola spēja atgriezties izšķirs visu. Nu neticu,ka tik ekplozivs speletajs var atgriezties iepriekšējā līmenī. Nu ne jau vienas sezonas laikā. Citādi Vols, Bīls,Bertans un Tomas neizklausās slikti. Diemžēl arī ne tik labi,lai varetu pacīnīties par kaut ko ļoti lielu.

Ps. Cik labi,ka šadas diskusijas atkal parāda jaunas sejas,kam spiest ignore