Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Adelmans: "Iet pensijā negrasos"

Andrejs Siliņš

Adelmans: "Iet pensijā negrasos"
Riks Adelmans
Foto: AFP/Scanpix

Neilgi pēc paziņojuma par jauna līguma neslēgšanu ar Hjūstonas "Rockets" viens no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) labākajiem un astotais uzvarām bagātākais treneris Riks Adelmans atzinis, ka mierīgi varētu beigt darbu un doties pelnītā atpūtā, taču vēlme vadīt kādu komandu joprojām ir pietiekami liela.

"Noteikti novērtēšu situāciju un izskatīšu piedāvājumus. Negrasos iet pensijā," treneris atzīst, ka labprāt turpinātu darbu, taču par visām varītēm tajā nerausies. "Mēs [ar ģimeni] labprāt paceļotu, darītu lietas, ko nespējām basketbola dēļ. Ja basketbols vairs nebūs daļa no mūsu dzīves, būsim tam gatavi. Taču es noteikti izskatītu variantus, ja tādi parādīsies." Sezonu Adelmana vadītā "Rockets" ar 39 uzvarām noslēdza devītajā vietā Austrumos, paliekot ārpus cīņām par čempiontitulu. Tiesa gan, Adelmans kļuvis par veiksmīgāko kluba trenera vēsturē, pie tam astoto uzvarām bagātāko visā līgā.

"Jūtos normāli. Vienmēr ir skumji, ja jāizšķiras par šādu soli, neskatoties uz iemesliem," neliels sarūgtinājums gan palicis trenera balsī pēc sarunām ar Hjūstonas kluba ģenerālmenedžeri Derilu Moriju, kas noslēdzās bez panāktas vienošanās par turpmāku sadarbību. "Šeit man apkārt bija labi cilvēki, kurus izdevās iepazīt. Viņi gan vēlējās citu lietu ritējumu, nekā tas bija līdz šim. Ar dažām no tām es biju mierā, ar citām - ne. Nebiju mierā ar to, kā klubs grasās rīkoties tuvākajā nākotnē, ar to ceļu, pa kādu klubs izvēlējies iet."

64 gadus veco Adelmanu pēc "Loyola Marymount" universitātes 1968. gada draftā ar 79. kārtas numuru izvēlējās tieši "Rockets", kas gan toreiz bāzējās Sandjēgo pilsētā. Divus gadus vēlāk aizsargs Adelmans pārcēlās uz Portlendas "Trail Blazers", bet 1973. gadā pievienojās Čikāgas "Bulls". Pavadījis vēju pilsētā tikai sezonu, Adelmans nonāca Ņūorleānā, kur tolaik bāzējās "Jazz" vienība. Spēlētāja karjeru Adelmans noslēdza Kanzassitijas-Omahas "Kings" 1975. gadā.

Divus gadus pēc spēlētāja karjeras beigām Adelmans ķērās pie trenera aroda, sākot darbu ar "Chemeketa Community" koledžas studentiem Oregonā. Sešu gadu rūdījums studentu sportā ļāva 1983. gadā tikt uzaicinātam uz "Blazers" par galvenā trenera Džeka Remseja palīgu. Aizejot Remsejam, vietā nāca Maiks Šulers, taču 1989. gadā tika atlaists sliktās komandas ķīmijas dēļ, kas bija novedis pie negatīvas bilances. Šoreiz kluba vadība deva iespēju Adelmanam. Vispirms gan kā pagaidu aizvietotājam, taču pēc tam, kad komanda iekļuva "play-off", vadība nolēma dot Adelmanam visas pilnvaras kā galvenajam trenerim.

Vēlāk no 1995. gada divas sezonas treneris vadīja Goldensteitas "Warriors", 1997. gadā pārņēma Sakramento "Kings" vadības grožus, bet no 2007. gada strādāja par "Rockets" galveno treneri. Vienīgi ar "Warriors" trenerim tā arī neizdevās iekļūt izslēgšanas mačos. "Kings" pēdējo reizi iekļuva "play-off" tieši Adelmana vadībā 2006. gadā, pie tam esot viena no galvenajām favorītēm. Jau pirmajā sezonā ar "Rockets" Adelmanam izdevās 22 uzvaru sērija, kas kļuva par otru garāko uzvaru sēriju NBA vēsturē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-04-20 18:07, pirms 13 gadiem
nu diezin vai nauda viņam ir pats svarīgākais...arī treneriem patīk čempionu gredzeni!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-20 19:53, pirms 13 gadiem
uz LA Lakers !

     [+] [-]

, 2011-04-20 20:24, pirms 13 gadiem
visdrīzāk būs tā, ka gaidīs piedāvājumu no kādas top komandas, jo zināms, ka LAL un BOS nav trenera uz nākošo sezonu, ja nebūs tādu piedāvājumu, tad arī beigs savu karjeru!

     [+] [-]

, 2011-04-21 12:41, pirms 13 gadiem
Uz Warriors! Tiem kak raz vajag jaunu treneri. Vismaz spēles stils mainīsies.