Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par NBA vasaras līgas vērtīgāko spēlētāju atzīts jaunais ''Kings'' talants Marejs

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Par NBA vasaras līgas vērtīgāko spēlētāju atzīts jaunais ''Kings'' talants Marejs
Kīgans Marejs. Foto: AFP/Sanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vasaras līgas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP atzīts Sakramento ''Kings'' jaunais talants Kīgans Marejs.

Marejs četros mačos izcēlās ar vidēji 23.3 punktiem, 7.3 atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un 1.3 pārtvertām bumbām. Basketbolists realizēja 40% tālmetienu, kā arī 50% metienu no spēles. ''Kings'' izcīnīja trīs panākumus piecās spēlēs un ierindojās astotajā vietā turnīra tabulā.

Papildus MVP statusam, loģiski, ka Marejs ir nosaukts arī par visas vasaras līgas pirmās komandas spēlētāju. Viņam pievienojās arī Tarijs Īsons (Hjūstonas ''Rockets''), Kventins Grims (Ņujorkas ''Knicks''), Sandro Mamukelašvili (Milvoki ''Bucks'') un Kems Tomass (Bruklinas ''Nets'').

Par NBA Vasaras līgas čempioni tikmēr tika kronēta Portlendas ''Trail Blazers'', kas finālspēlē ar 85:77 pārspēja Ņujorkas ''Knicks''.

Kīgans NBA pievienojās vien šogad, kad ar kopējo ceturto izvēli viņu draftēja tieši ''Kings''. Basketbolistam jaunajā sezonā būs piešķirta svarīga loma. Komanda uz sportistu liek lielas cerības jau viņa debijas sezonā.

''Kings'' aizvadīto sezonu noslēdza 12. pozīcijā Rietumu konferencē, izcīnot 30 panākumus 82 mačos. Vienība nav tikusi izslēgšanas spēlēs jau pēdējos 16 gadus pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/kings-rook...