Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hero būs nepieciešama operācija, Adetokunbo visdrīzāk atgriezīsies ierindā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Hero būs nepieciešama operācija, Adetokunbo visdrīzāk atgriezīsies ierindā
Tailers Hero savainojuma brīdī. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola līgas (NBA) komandas izslēgšanas spēles sākušas ar vairākiem savainojumiem spēlētāju rindās. Visai iespējams, ka sezona beigusies ir Maiami ''Heat'' basketbolistam Taileram Hero, kuram piektdien veiks operāciju lauztajai rokai. Milvoki ''Bucks'' ir cerīga saistībā ar Jaņņa Adetokunbo atgriešanos, bet uz jautājuma zīmēm ir Memfisas līdera Dža Moranta un Denveras līdera Nikolas Jokiča dalības mačos.

Pirmās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēles nesušas arī savainojumus vairākiem nozīmīgiem vienību spēlētājiem. Mačā pret Milvoki ''Bucks'' divus pirkstus salauza Tailers Hero. Viņš sērijā pret Milvoki vairs nespēlēs un, ja Maiami neaizspēlēsies līdz finālam, tad spēlētāja sezona ir beigusies. Piektdien Hero tiks veikta operācija un rehabilitācija tiek prognozēta četru līdz sešu nedēļu laikā. ''Skatījos video un joprojām nesaprotu, kur atsitu roku. Iespējams, man nevajadzēja lēkt pēc bumbas, taču gribēju dot lielāku enerģiju. Spēlējām izbraukumā, manā mājas pilsētā.''

Tajā pašā spēlē muguras savainojuma dēļ jau otrajā ceturtdaļā spēle noslēdzās Milvoki ''Bucks'' līderim Jannim Adetokunbo, kurš, dodoties uz grozu, piedzīvoja sāpīgu kritienu. Pārbaudēs gan netika konstatēts nopietnāks savainojums, taču Adetokunbo pirmdien ar komandu kopā netrenējās. Kā atzina kluba galvenais treneris Maiks Budenholzers, tad komandā valda optimisms par iespējamo Jaņņa dalību mačā naktī uz ceturtdienu. ''Mums vēl ir vairāk nekā 24 stundas līdz spēlei. Viņu aprūpēs un tad redzēsim, kā viņš jūtas. Adetokunbo jūtas labāk un ceram, ka progress tikai turpināsies.'' Viņa dalība mačā pagaidām novērtēta kā apšaubāma.

Pirmajā sērijas mačā pret Losandželosas ''Lakers'' rokas savainojumu atsvaidzināja viens no Memfisas ''Grizzlies'' līderiem Dža Morants. Uzreiz pēc spēles viņš medijiem atklāja, ka jūtot stipras sāpes un viņa dalība sērijas otrajā mačā ir uz lielas jautājuma zīmes. Rentgens nopietnāku savainojumu neparādīja, taču magnētiskajā rezonansē bijis redzams rokas sasitums. Spēlētājs piedalījās pirmdien treniņā, un uz maču pret ''Lakers'' viņa statuss novērtēts kā uz jautājuma zīmes. Sagaidāms, ka lēmums par viņa dalību tiks pieņemts īsi pirms spēles.

Uz jautājuma zīmes dalībai sērijas otrajā mačā pret Minesotas ''Timberwolves'' ir arī Denveras ''Nuggets'' līderis Nikola Jokičs, atklājusi vienība. Viņš pārliecinošajā uzvarā pirmajā mačā iedzīvojies labās rokas sastiepumā. Sēriju Denvera sāka ar gandrīz 30 punktu uzvaru (109:80), bet Jokičs tajā guva 13 punktus, izcīnīja 14 bumbas zem groziem un atdeva sešas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://twitter.com/nuggets