Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA play-off laikā stingrāk kontrolēs tēlošanu, "Pistons" atlaiž galveno treneri

Rolands Eliņš

NBA play-off laikā stingrāk kontrolēs tēlošanu, "Pistons" atlaiž galveno treneri
Lourenss Franks
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas pārstāvji noteikuši stingrākus noteikumus spēlētāju tēlošanas izskaušanai, izslēgšanas spēļu laikā tos sodot bez pirmā brīdinājuma izteikšanas. Savukārt Detroitas „Pistons” pievienojusies to komandu skaitam, kura pēc sezona beigām pārtraukusi līgumsaistības ar savu galveno treneri.

Nacionālās basketbola asociācijas vadība ir paziņojusi par stingrāku tēlošanas un simulācijas kontrolēšanu izslēgšanas spēļu laikā. Nu spēlētāji vairs nesaņems pirmo brīdinājumu, bet uzreiz tiks sodīti ar konkrētām naudas summām. Par pirmo reizi vainīgajam nāksies šķirties no 5 000 ASV dolāriem, otro reizi – 10 000, trešo un ceturto attiecīgi 15 000 un 30 000, bet piektā reize tiks sodīta jau ar spēlētāja diskvalifikāciju. Ņemot vērā, ka sezonas gaitā tika fiksēti tikai 24 šāda veida noteikumu pārkāpumi, bet tikai pieci spēlētāji saņēma naudas sodus, spēlētāja diskvalifikācija tēlošanas dēļ gan ir diezgan mazticams notikums.

Pēc NBA noteiktās definīcijas „tēlošana (ang. flopping ir jebkāda veida fiziska kustība, kas izdarīta, lai ietekmētu tiesnešus piešķirt piezīmi citam spēlētājam”. Līgas vadība pievērsa pastiprinātu vērību šai spēlētāju tendencei jau iepriekšējā sezonā, it īpaši pēc Maiami „Heat” un Indianas „Pacers” izslēgšanas spēļu sērijas, un šās sezonas sākumā ieviesa konkrētus noteikumus un sodus par šo noteikumu pārkāpšanu.

Tiesa, neitrālam līdzjutējam grūti nepamanīt faktu, ka NBA noteiktā tēlošanas jeb simulācijas definīcija ir plaši interpretējama, kā arī to, ka sezonas gaitā par šā noteikuma pārkāpšanu brīdinājumi tika piešķirti pēc gadījuma rakstura (24 sodi sezonas 1229 spēlēs). No līgas lielākajām zvaigznēm brīdinājumus saņēma Kriss Pols no „Clippers” un Tonijs Pārkers no „Spurs”, taču, ņemot vērā soda naudas apjomu un spēlētāju algas, nez vai tas ko mainīja.

Tikmēr Detroitas „Pistons” pēc divām zaudējumu pilnām sezonām nolēmusi atteikties no līdzšinējā galvenā trenera Lourensa Franka pakalpojumiem. Franks iepriekšējās divās sezonās kopā ar „Pistons” izcīnīja 54 uzvaras 148 spēlēs un no izslēgšanas spēlēm abas reizes bija patālu. Jau ziņojām, ka nesen dažādu iemeslu dēļ no komandu stūrēm atkāpās „76ers” un „Cavaliers” komandu treneri.

„Mēs visi pateicamies Frankam par viņa smago darbu un apņēmību, taču, mūsuprāt, klubam bija nepieciešamas pārmaiņas,” izsakās kluba prezidents un „Pistons” leģenda Džo Dumarss. Tiesa, arī pats Dumarss nevar būt pilnīgi drošs par savu amatu, jo kluba īpašnieks Toms Gors pagājušajā nedēļā paziņojis, ka no kluba gaida labākus rezultātus un vēl pārdomās gan Franka, gan Dumarsa nākotni. Par Franku viņš, kā izskatās, jau ir izlēmis... Gors arī paziņojis, ka ir gatavs ieguldīt papildus finansiālos līdzekļus nākamās sezonas komandas izveidē.

Nākamais „Pistons” treneris būs jau devītais kopš 1999. gada, un lai arī Detroitas komanda izcīnīja čempionu titulu 2004. gadā, lejupslīde pēdējos gados ir acīmredzama. Tieši šī sabalansētā komandas sastāva dēļ „Pistons” 2003. gada draftā izvēlējās palaist garām tā laika studentu basketbola zvaigznes Karmelo Entoniju un Dveinu Veidu, viņu vietā izvēloties centru Darko Miliciču.

Priecīgākas ziņas saņēmuši „Knicks” un „Lakers” treneri Maiks Vudsons un Maiks D`Antoni. Abi Maiki ir tikuši atzīti par aprīļa labākajiem treneriem. Vudsona vadībā „Knicks” aprīlī izcīnīja astoņas uzvaras 10 spēlēs, kā arī pamanījās piecreiz pieveikt Austrumu konferences play-off komandas („Heat”, „Pacers”, „Bucks” un divreiz „Hawks”), savukārt D`Antoni kopā ar „Lakers” izcīnīja septiņas uzvaras astoņās spēlēs un ar šādu finiša spurtu noslēdza regulāro sezonu septītajā vietā Rietumu konferencē.

Vēl uz mēneša trenera balvu pretendēja Bruklinas „Nets” treneris P. Dž. Karlisimo, Džordžs Karls no „Nuggets”, Laionels Holinss no „Grizzlies”, kā arī abu konferenču uzvarētāju treneri – Skots Brūkss („Thunder”) un Eriks Spoelstra („Heat”).

Bet Ņūorleānas „Hornets” pavisam oficiāli apstiprinājusi sava komandas nosaukuma maiņu, un nākamajā sezonā tiks atpazīta kā Ņūorleānas „Pelicans”.

Izmantotie resursi:
2013 NBA playoffs - NBA to fine players for...
Pistons fire Frank after two sub-.500 seasons...
Woodson, D'Antoni named Coaches of the Month...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-19 11:57, pirms 11 gadiem
nostaigāts nav tēlošna
Mr.Eksperts rakstīja: varbūt beidzot arī Džeimsa nostaigātos švilps!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-19 12:53, pirms 11 gadiem
a kad pārstās svilpt neesošu sodus pret lakers kad spēlētājs pat nepieskaras lakeriem?

     [+] [-]

, 2013-04-19 13:16, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Ekspert, tu tikai visu negatīvo censties saskatīt Lebronā? Lai kā negribētos tas pats Kobe arī pa reizei nostaigā utt..
visi tur nostaigaa, taka nevajag te nolikt Lebronu tikai

  +2 [+] [-]

, 2013-04-19 14:12, pirms 11 gadiem
Nu tie nostaigātie ir dažādi - ja spēlētājs izraujas uz grozu brīvs uz danku un šajā brīdī trīssoļa vietā uztaisa četrsoli, tad to var nesvilpt, jo tas pēc būtības spēli nebojā un aizsargu neizčakarē - citiem vārdiem sakot uzbrucējs negūst nekādu lielu priekšrocību attiecībā pret aizsargu.
Savukārt, ja uzbrucējs nostaigā tā, kā to dara piemēram Pīrs no Bostonas, kad izmānot aizsargu, paiet maziem solīšiem uz labāku metiena pozīciju utt. to vajadzētu svilpt uzreiz.
Runājot par flopiem - redzēs kā būs, aizdomas, ka šajā play-off būs daudz spēļu "ar gaļu" un šādā situācijā spēlētāji vairāk domās par agresīvu spēli nevis par to, ka notēlot neesošu pārkāpumu.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-19 15:06, pirms 11 gadiem
NBA šodien ir cirks. 80., 90. gados tikai bija īsts basketbols, jāiet paskatīties kasete kur ierakstīta 1991. gada bostonas spēle!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-19 17:36, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Ekspert, tu tikai visu negatīvo censties saskatīt Lebronā? Lai kā negribētos tas pats Kobe arī pa reizei nostaigā utt..
A ko tu tagad Kobem piesienies? Pats neesi labāks..

Cerams, ka tā arī būs, kā saka.. ir diezgan bieži gadījumi, kad pat nepieskarās un iedod piezīmi(manuprāt, ļoti bieži tieši uzbrukuma piezīmes ir pārspīlētas no noflopotas)..