Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hovards: "Būtu divkosīgi, ja teiktu citiem, lai viņi nespēlē NBA sezonas turpinājumā"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Hovards: "Būtu divkosīgi, ja teiktu citiem, lai viņi nespēlē NBA sezonas turpinājumā"
Dvaits Hovards. Foto: Robert Hanashiro/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas galvenās favorītes Losandželosas "Lakers" centra spēlētājs Dvaits Hovards publiskā paziņojumā skaidroja savu nostāju par NBA sezonas turpināšanos un savu dalību tajā. Paziņojumā viņš konkrēti nenorādīja, ka nespēlēs, un medijs "Los Angeles Times" vēsta, ka "Lakers" klubā ir nostāja, ka Hovards tomēr plāno spēlēt sezonas turpinājumā.

Kairijs Ērvings, Sīdžejs Makolums un Dvaits Hovards pirms mazāk kā nedēļas bija tie trīs NBA spēlētāji, kas paziņoja, ka, viņuprāt, sezonai nebūtu jāturpinās. Tā vietā basketbolistiem un komandu pārstāvjiem vajadzētu pievērsties ASV pastāvošo rasisma problēmu risināšanai.

Hovards paziņojumā, ko nodeva „The Athletic” rīcībā, uzsvēra, ka kopā ar saviem domubiedriem nevēlas apturēt NBA sezonas turpinājumu, sakot, ka būtu muļķīgi domāt, ka viņi to spēj vai vispār vēlas. Taču viņu galvenais mērķis ir pievērst uzmanību sabiedrībā notiekošajam.

„Cīnoties par vienādām tiesībām, būtu divkosīgi, ja mēs sacītu basketbolistiem, lai viņi nespēlē un dara tieši tā kā mēs,” raksta Hovards. „Neesam šeit, lai diktētu noteikumus, turklāt mums nemaz nav tādas varas. Mēs vēlamies, lai cilvēki varētu izteikties bez bailēm. Lai cik radikāls izklausītos Ērvings, viņam ir pilnīga taisnība – mēs vairs neesam vergi, tāpēc katram cilvēkam ir tiesības pieņemt informētus lēmumus.”

Hovards arī uzsvēra, ka viņa vai kāda cita basketbolista nespēlēšana nekādā veidā neietekmēs cita spēlētāja tiesības turpināt sezonu un ka viņš nekad nav ieteicis kādam citam NBA spēlētājam izlaist sezonas turpinājumā, tā vietā norādot, ka katram vajadzētu izvēlēties pašam.

Paziņojumā Hovards gan konkrēti nenorāda, vai atteiksies no dalības sezonas turpinājumā, un Losandželosas mediji ziņo par kluba vadības nostāju, ka beigu beigās Hovards tomēr piekritīs pabeigt sezonu kopā ar komandu.

34 gadus vecais Dvaits Hovards NBA spēlē kopš 2004. gada.

Pirms koronavīrusa izraisītā pārtraukuma "Lakers" ar bilanci 49-14 atradās pirmajā vietā Rietumu konferences kopvērtējumā un otrajā pozīcijā visas līgas ieskaitē. Paredzēts, ka NBA sezona turpināsies Orlando esošajā Disnejlendā.

Izmantotie resursi:
https://www.latimes.com/sports/lake...
https://twitter.com/ShamsCharania/s...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-18 07:15, pirms 4 gadiem
Rakstā tā arī nav nekas par to, ka mainījis viedokli. Kur nu vēl - kāpēc?

     [+] [-]

, 2020-06-18 09:06, pirms 4 gadiem
raiversons rakstīja: Rakstā tā arī nav nekas par to, ka mainījis viedokli. Kur nu vēl - kāpēc?
Iespējamais iemesls ir tāds, ka viņam ir 34 gadi un NBA viņš spēlē kopš 2004. gada

  +1 [+] [-]

, 2020-06-18 11:38, pirms 4 gadiem
āksti ,tad lai paši sakārto savas galvas,tad spēlēs ,tad nē ,bērnudārzs

     [+] [-]

, 2020-06-18 11:56, pirms 4 gadiem
katram cilvēkam ir tiesības pieņemt informētus lēmumus...
Google tulkoja, ja?

     [+] [-]

, 2020-06-18 12:04, pirms 4 gadiem
Kaut ko gudri muld par vergiem, itkā viņš zinātu kā tas vispār ir un kā tas bija, viņa radi pat tam tuvumā nav bijuši. Lai aprunājas ar kādu islāma tautas sievieti, ar kādu Saud Arābijas sievieti... Varbūt pārstās sev piešūt verdzību un pazemojumu no apkārtējiem visu laiku.
Var jau cīnīties par vienlīdzību, atbalstu to, piekrītu tai, bet nolikt sevi pozīcijās, kurās paaudzes nav bijušas... nu tas vnk rada pretīgumu, ne līdzjūtību.
Tad jau katrs latvietis visās savās saskarsmes problēmās var pievilkt Sibīriju. Tas pat būtu uz pusi tuvāks laika periods...

     [+] [-]

, 2020-06-18 12:40, pirms 4 gadiem
Raitcha rakstīja: Kaut ko gudri muld par vergiem, itkā viņš zinātu kā tas vispār ir un kā tas bija, viņa radi pat tam tuvumā nav bijuši. Lai aprunājas ar kādu islāma tautas sievieti, ar kādu Saud Arābijas sievieti... Varbūt pārstās sev piešūt verdzību un pazemojumu no apkārtējiem visu laiku.
Var jau cīnīties par vienlīdzību, atbalstu to, piekrītu tai, bet nolikt sevi pozīcijās, kurās paaudzes nav bijušas... nu tas vnk rada pretīgumu, ne līdzjūtību.
Tad jau katrs latvietis visās savās saskarsmes problēmās var pievilkt Sibīriju. Tas pat būtu uz pusi tuvāks laika periods...
Sibīriju vai nē, bet vairākos štatos vēl 1960-tajos melnie nevarēja braukt kopā ar baltajiem sabiedriskajā transportā.

  +1 [+] [-]

, 2020-06-18 14:00, pirms 4 gadiem
Plovus varētu izspēlēt Āfrikā,piem., Ziloņkaula krastā vai Nigērijā ?

  +1 [+] [-]

, 2020-06-18 14:20, pirms 4 gadiem
Drīz melnos nedrīkstēs mainīt piešūs, ka vergturi pārdod vergus

     [+] [-]

, 2020-06-18 15:01, pirms 4 gadiem
Būtu vērtīgi ja visu klubu īpašnieki lauztu līgumus un nekad vairs nepieņemtu šos izlecējus darbā. Būtu mācība nekost rokās kuras šos baro.

     [+] [-]

, 2020-06-18 15:19, pirms 4 gadiem
Ko Lebrons liks to arī darīs! 😂

     [+] [-]

, 2020-06-19 09:05, pirms 4 gadiem
xZ rakstīja: Sibīriju vai nē, bet vairākos štatos vēl 1960-tajos melnie nevarēja braukt kopā ar baltajiem sabiedriskajā transportā.
interesanti ka baltie vergi ir bijuši daudz daudz vairāk pasaules vēsturē kā melnie + vēl nesenākā pagātnē. paskatieties kas notika vēl nesen pašreizējā Turcijā...