Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Celtics" uz visu sezonu bez Grīna

"Celtics" uz visu sezonu bez Grīna
Džefs Grīns vēl "Thunder" kreklā
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubs Bostonas "Celtics" sestdien paziņojis, ka šosezon komandas sastāvā neredzēsim uzbrucēju Džefu Grīnu. Spēlētājam tuvākajā laikā tiks veikta sirds operācija, kas liegs iziet laukumā šajā sezonā.

Pēdējās dienās bija parādījušās runas par Džefa Grīna problēmām ar veselību, bet šodien Bostonas "Celtics" ieviesa skaidrību šajā jautājumā. Sirds problēmu (medicīnas terminoloģijā - aortic aneurysm) dēļ spēlētājam nāksies izlaist visu šosezon un janvārī Grīnam tiks veikta operācija. Grīna problēmas ar sirdi atklājās, kad 25 vecais basketbolists veica tradicionālās pirmssezonas veselības pārbaudes. Pēc tam tika veiktas sīkākas izmeklēšanas, pēc kurām ārsti spēlētājam ieteikuši veikt operāciju. "Celtics" norāda, ka pēc tās spēlētājam vajadzētu pilnībā izveseļoties, lai jau nākamajā sezonā atgrieztos laukumā.

Grīna iziešana no ierindas ir ievērojams trieciens Bostonas komandas sastāvam, atstājot to ar diezgan lielu robu. 206 cm garajam uzbrucējam šosezon tika paredzēta liela loma, kurā viņš tiktu pie lielāka spēles laika un atbildības. Pirms sezonas Grīns pagarināja līgumu ar "Celtics" uz vienu sezonu par deviņiem miljoniem ASV dolāru. Tā kā Grīns neizgāja medicīniskās pārbaudes, līgums tā arī nestājās spēkā.

"Lai arī esam ļoti sarūgtināti par to, ka Džefs šogad nespēlēs, svarīgākais ir viņa veselība un mums palaimējies, ka spējām piesaistīt lielisku speciālistu komandu, kas izvērtēja Džefa gadījumu. Visa "Celtics" ģimene atbalsta Džefu šajā grūtajā viņa karjeras laikā," tā paziņojumā teicis Bostonas kluba ģenerālmenedžeris Denijs Eindžs.

Pēc lieliskas karjeras Džordžtaunas universitātes sastāvā 2006. gada NBA draftā Grīnu ar 5. numuru izvēlējās Sietlas "SuperSonics". Pēc sava debijas gada Sietlā klubs pārcēlās uz Oklahomistiju, pārtopot par "Thunder", kur Grīns spēlēja nākamos divarpus gadus. Pagājušās sezonas vidū Grīns tika aizmainīts uz Bostonu. Pašreiz Grīns piedalījies 315 regulārās sezonas spēlēs, vidēji gūstot 13,9 punktus un savācot 5,6 atlēkušās bumbas. Viena no pagaidām labākajām Grīnam bija 2009./2010. gada sezona, kad ar "Thunder" pirmo reizi izdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs. Savukārt Grīns togad piedalījās visās 82 regulārās sezonas spēlēs, gūstot 15,1 punktu, kam pievienoja sešas atlēkušās bumbas, 1,6 rezultatīvas piespēles un 1,3 pārtvertas bumbas.

Izmantotie resursi:
Boston.com - Boston, MA news, breaking news,...
NBA.com

  +8 [+] [-]

, 2011-12-17 19:28, pirms 13 gadiem
Smagi Kaut tikai pēc tam vēl spētu tik pat labi spēlēt!

  +9 [+] [-]

, 2011-12-17 19:44, pirms 13 gadiem
Diez gan nopietna diagnoze parastam cilvēkam, bet sportistam Labi, ka kas tāds pamanīts laicīgi!

  +3 [+] [-]

, 2011-12-17 20:23, pirms 13 gadiem
Njām,ļoti nopietna problēma,cerams,ka tas neliegs viņam spēlēt basketbolu uz visiem 100% ! Kautgan vairums šādos gadījumos sportisti beidz karjeru,bet nu kas zin.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-17 21:41, pirms 13 gadiem
Cerams spēlētājam viss būs labi. Bostonai gan baigi smagi šogad būs cīnīties par top3 austrumos.