Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Konstantinovs tiesā Vasaras līgā, drafta otrajam numuram 0/15 no spēles

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Konstantinovs tiesā Vasaras līgā, drafta otrajam numuram 0/15 no spēles
Kristaps Konstantinovs (pirmais no labās). Foto: basket.lv

Lasvegasā turpinās NBA Vasaras līga, kurā kā viens no tiesnešiem strādā Kristaps Konstantinovs. Viņš šonakt apkalpoja Filadelfijas ''76ers'' un Minesotas ''Timberwolves'' spēli, ar 92:90 uzvarot pirmajiem. Lietuvietis Mats Buzelis ''Bulls'' sastāvā izcēlās ar 18 punktiem, bet Roks Jokubaitis Ņujorkas ''Knicks'' - ar četriem. Tikmēr 2024. gada drafta otrais numurs Alekss Sarrs zaudējumā pret ''TrailBlazers'' netrāpīja nevienu no 15 metieniem no spēles.

• NBA Vasaras līgā Lasvegasā zaudējumu piedzīvoja Čikāgas ‘’Bulls’’, kas ar 87:95 piekāpās Detroitas ‘’Pistons’’. Mats Buzelis ‘’Bulls’’ labā 31:41 minūtē guva 18 punktus, bloķēja četrus metienus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un pārķēra divas piespēles. Tas ļāva ‘’Bulls’’ 2024. gada draftā izvēlētājam lietuvietim kļūt par komandas rezultatīvāko spēlētāju. Pretinieku rindās 19 punkti Džeisam Džonsonam.

• Neveiksmīga spēle 2024. gada drafta otrajam numuram Aleksam Sarram Vašingtonas ‘’Wizards’’ sastāvā. Zaudējumā pret Portlendas ‘’TrailBlazers’’ (80:82) viņš 29:44 minūšu laikā meta garām visus 15 metienus no spēles (1p. 0/2, 2p. 0/8, 3p. 0/7), kā arī netrāpīja abus soda metienus. Līdz ar to viņš kļuvis par spēlētāju, kurš kādā Vasaras līgas spēlē metis garām visvairāk metienus kopš 2017. gada.

• Bez ļoti neveiksmīgās metienu precizitātes viņš izcīnīja deviņas bumbas zem groziem, atdeva trīs rezultatīvās piespēles, bloķēja trīs pretinieku metienus un pārķēra vienu piespēli. Ar 20 punktiem par rezultatīvāko ‘’Wizards’’ sastāvā kļuva Bubs Keringtons.

• Lietuvietis Roks Jokubaitis naktī uz trešdienu Ņujorkas ‘’Knicks’’ sastāvā pret Bruklinas ‘’Nets’’ (85:92) nospēlēja 14:23 minūtes, kurās guva četrus punktus un atdeva divas rezultatīvās piespēles. Pretinieku rindās ar 27 punktiem par rezultatīvāko kļuva Džeilens Vilsons.

• Latviešu tiesnesis Kristaps Konstantinovs bija viens no trīs tiesnešiem spēlē starp Filadelfijas ‘’76ers’’ un Minesotas ‘’Timberwolves’’, kurā ar 92:90 uzvarēja pirmie. Uzvarētājiem Džareds Makkeins guva 21 punktu, bet zaudētājiem 22 punkti un 13 bumbas zem groziem Leonardam Mileram. Ik gadu Vasaras līgā tiek izvēlēti atsevišķi ULEB Eirolīgas tiesneši un šogad viens no tiem bijis Konstantinovs.