Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA mīnusu spēlē uzvar Konlijs no Jūtas "Jazz"

Rolands Eliņš

NBA mīnusu spēlē uzvar Konlijs no Jūtas "Jazz"
Maiks Konlijs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas un ESPN rīkotajā basketbola metienu realizēšanas spēlē uzvarēja Maiks Konlijs no Jūtas „Jazz”, finālā pieveicot „Bulls” spēlētāju Zeku Lavīnu.

Mīnusu spēles noteikumi paredz, ka, lai uzvarētu, jārealizē pie metieni, ko pretinieks nespēj ar pirmo mēģinājumu atkārtot. NBA rīkotās sacensības notika attālināti, katram dalībniekam tajās piedaloties no savām mājām un ievērojot koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus.

Mīnusu sacensībās piedalījās astoņi dalībnieki, ceturtdaļfināli tika aizvadīti pirms dažām dienām, un tajos izstājās Trejs Jangs, Kriss Pols, bijušie basketbolisti Polss Pīrss un Tamika Kečingsa. Šonakt tika aizvadīti pusfināli, kuros sacentās Maiks Konlijs pret bijušo NBA zvaigzni Čonsiju Bilapsu, kā arī Zeks Lavīns pret WNBA spēlētāju Eliju Kvigliju.

Lai gan sacensību noteikumos minēti tieši metieni un Lavīns dankot nevarēja, viņš savas atlētiskās priekšrocības izmantoja ceturtdaļfinālā pret Pīrsu un arī pusfinālā pret Kvigliju, veicot metienus lēcienā. Viņam pusfinālā izdevās uzvarēt, kamēr Konlijs pārspēja Bilapsu.

Fināla mačā Konlijs izrādījās pārāks. Viņš jau pašā sākumā trāpīja sarežģītu metienu no sāniem, pāri groza vairogam, kā arī veiksmīgi izmantoja abas rokas, kas konkurentiem sagādāja lielas problēmas. Konlijs arī trāpīja soda metienu ar acīm ciet, ko Lavīnam neizdevās atkārtot.

„Ja varētu sākt visu no sākuma, es droši vien mestu tikai ar labo roku,” pēc turnīra beigām intervijā ESPN sacīja Konlijs, kurš pats ir kreilis. „Ar savu ērto roku es bumbai klāt nemaz nebūtu skāries.”

Šīs sacensības tika rīkotas, lai kaut nedaudz aizpildītu ESPN ētera laiku, no kura koronavīrusa dēļ svītrotas gandrīz visas pārējās sacensības. Turnīra sponsors „State Farm” ziedos vairāk nekā 200 tūkstošus dolāru, lai palīdzētu cīņā ar koronavīrusa izplatību.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-04-17 18:10, pirms 4 gadiem
Mīnusu spēles noteikumi paredz, ka, lai uzvarētu, jārealizē pie metieni, ko pretinieks nespēj ar pirmo mēģinājumu atkārtot.

Izcili aprakstīti noteikumi. Vispār neko nesapratu.

Un Konlijs nav kreilis. Viņš tikai spēlē ar kreiso roku.