Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Clippers" garantē Teodosiča līgumu 6,3 miljonu apmērā

Andrejs Siliņš

"Clippers" garantē Teodosiča līgumu 6,3 miljonu apmērā
Milošs Teodosičs
Foto: AP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Clippers" vadība garantējusi līgumu arī uz otro sezonu serbu saspēles vadītājam Milošam Teodosičam.

31 gadu vecais Teodosičs pagājušā gada vasarā parakstīja savu pirmo NBA līgumu ar "Clippers" uz divām sezonām par 12,3 miljoniem dolāru. Tiesa, klubam bija iespēja pēc pirmās sezonas atteikties no līguma un samaksāt Teodosičam nevis visu paredzēto otrās sezonas atalgojumu, bet tikai 2,1 miljonu dolāru.

Lai arī tika runāts, ka "Clippers" varētu izmantot šādu iespēju, tas nav noticis - līdz vakardienai klubam bija jāinformē Teodosičs par lēmumu atteikties no līguma, bet tas nenotika. Līdz ar to nākamajā sezonā Teodosičs saņems 6,3 miljonus dolāru. Tiesa, joprojām nav garantēts, ka serbs paliks tieši šajā komandā, jo aizvien ir runas, ka "Clippers" varētu basketbolistu aizmainīt.

Savā NBA debijas sezonā Teodosičs mocījās ar veselības problēmām un aizvadīja tikai nedaudz vairāk par pusi spēļu - 45 mačos vidēji 25 minūtes, 9,5 punkti, 4,6 rezultatīvas piespēles un 2,8 atlēkušās bumbas.

Pirms nonākšanas NBA Teodosičs pavadīja desmit sezonas Eirolīgā, spēlējot Pirejas "Olympiacos" un Maskavas CSKA rindās. 2010. gadā Teodosiču atzina par Eirolīgas sezonas vērtīgāko spēlētāju, un tajā gadā saspēles vadītājs tika atzīts arī par FIBA Eiropas labāko basketbolistu. Vienīgo Eirolīgas titulu Milošs ieguva 2016. gadā ar CSKA.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-16 19:14, pirms 6 gadiem
ouu, Bertānam pat lielāks līgums, pozitīvi..

  -2 [+] [-]

, 2018-07-16 19:20, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: ouu, Bertānam pat lielāks līgums, pozitīvi..
Teodosičs, Šveds - tipiski Eiropas spēlētāji, kuriem nav ko meklēt NBA. daudzi man nepiekritīs, bet es saredzu līdzīgu likteni arī Dončičam

  -1 [+] [-]

, 2018-07-16 20:05, pirms 6 gadiem
vorkuta rakstīja: Teodosičs, Šveds - tipiski Eiropas spēlētāji, kuriem nav ko meklēt NBA. daudzi man nepiekritīs, bet es saredzu līdzīgu likteni arī Dončičam
tā kā Dončičs pavisam cita tipa spēlētājs, tad liktenis būs savādāks. domāju Dončičs būs nedaudz labāks nekā Novickis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-16 23:30, pirms 6 gadiem
Daniel rakstīja: tā kā Dončičs pavisam cita tipa spēlētājs, tad liktenis būs savādāks. domāju Dončičs būs nedaudz labāks nekā Novickis.
Bet nedaudz sliktāks par Porziņģi?