Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bulls" un "Lakers" uzvar pagarinājumā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Bulls" un "Lakers" uzvar pagarinājumā
Pau Gasols un Endrjū Bainams pagarinājumā nokārtoja "Lakers" uzvaru pret čempioniem
Foto: AFP/Scanpix

Grūtas uzvaras papildlaikā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas mačos guvušas Čikāgas "Bulls" un Losandželosas "Lakers", pieveicot attiecīgi Detroitas "Pistons" (100:94) un Dalasas "Mavericks" (112:108).

"Bulls" Detroitā trešās ceturtdaļas ievadā bija šķietami komfortabls 14 punktu pārsvars – 60:46. Pistons" nepadevās un ne tika atspēlējās, bet arī pati ieguva dažu uzbrukumu pārsvaru ar iespējām uzvarēt.

Rodnijs Stakijs pēdējo 16 laikā iemeta divus no četriem soda metieniem, kas Čikāgai ļāva atspēlēties. Sešas sekundes pirms pamatlaika beigām tālmetienu realizēja Deriks Rouzs, ievedot spēli pagarinājumā – 86:86. Papildus piecas minūtes šaubas par uzvarētāju neradīja – čikāgiešiem panākums ar 100:94.

Rouzs finišēja ar 24 punktiem, bet iespaidīgs "double double" Žoakimam Noā – franču centrs izcēlās ar 20 punktiem un 17 atlēkušajām bumbām. Zaudētāju sastāvā Stakijam 32 punkti.

Uzvaru papildlaikā guvusi arī "Lakers", kas savā laukumā, spēlējot bez sava līdera Kobī Braienta (spēles laikā aktīvi darbojās kā treneris), ar 112:108 pieveica čempionvienību "Mavericks".

Abām komandām bija iespējas uzvarēt papildlaikā, taču ne Ramona Sešona pustālais metiens, ne Dirka Novicka trīs punktu metiens mērķi nesasniedza – 98:98.

Papildlaikā nepilnas minūtes laikā divus tālmetienus no stūra iemeta Pau Gasols, vēlāk ar diviem soda metieniem nodrošinot "Lakers" uzvaru – 112:108. Gasols pirms vakardienas spēles šajā sezonā bija iemetis tikai piecus "trīnīšus".

Spēlējot tikai ar septiņu spēlētāju rotāciju, "Lakers" sastāvā 23+16 Endrjū Bainamam, Sešons pievienoja 22, bet Gasolam 20 punkti. Metam Bārnsam 11+11+8 (punkti, bumbas, piespēles).
"Lakers" uzvarējusi četras no piecām spēlēm bez Braienta.

"Mavs" sastāvā 24 punkti Novickim (9/28 metienos no spēles), vācu uzbrucējam arī 14 atlēkušās bumbas. 21 punktu no soliņa pievienoja Džeisons Terijs. Delonte Vests 16 no saviem 20 punktiem guva pirmajā puslaikā, kamēr viņu vēl nesedza Meta Vorlds Pīss.

Par astoto komandu, kas nodrošinājusi dalību izslēgšanas spēlēs, kļuvusi Orlando "Magic". Arvien spēlējot bez Dvaita Hovarda un Hidajeta Turkoglu, "Magic" viesos viegli tika galā ar trešo dienu pēc kārtas spēlējošo "Cavaliers" – 100:84.

Jāpiebilst, ka jau 1. ceturtdaļā mačs beidzās Glenam Deivisam, kurš guva ceļgala savainojumu. Džamīrs Nelsons ar 21 punktu bija rezultatīvākais "Magic" sastāvā.

NBA regulārā sezona, 15. aprīlis

SpēleRez.
Knicks – Heat85:93
Lakers – Mavericks112:108 P
Hawks – Raptors86:102
Cavaliers – Magic84:100
Pistons – Bulls94:100 P
Kings – Trail Blazers104:103
Bobcats – Celtics82:94
Hornets – Grizzlies88:75
Nuggets – Rockets101:86

Izmantotie resursi:
ESPN

  -3 [+] [-]

, 2012-04-16 10:38, pirms 12 gadiem
Izskatās, ka Gazols baigi apvainojies un Bainams lien dupsī par to, ka smējās, kad Griffins pazemoja Gazolu
Slēpts komentārs: eduards fināls
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-16 11:14, pirms 12 gadiem
LAL bez Bryant diezgan pārliecinoši rukā. Magic gan var sanākt lielas ziepes, ja nāksies spēlēt bez Hovarda un Deivisa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: eduards fināls

  -3 [+] [-]

, 2012-04-16 11:50, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Tieši Lakers būs viena no pāris komandām, kuras PO pārsteigs pozitīvā nozīmē.
Piekritīšu, ka pirmais 5nieks + Barnes izskatās labi, ja ņem vērā individuālo statistiku, bet nu neizskatās pēc play off komandas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-16 12:24, pirms 12 gadiem
eduards fināls rakstīja: Iespējams, ka play off Dirks spēlēs arī aizsardzībā. Braients savu tiesu pūdelēs garām arī PO. Principā LAL balstās uz individuālām darbībām, jaunais saspēlnieks vēl nav komandas galva, bet ir ar individuālista īpašībām. Nenoliedzami, viņš ir arī komandas spēlētājs, bet nesalīdzināms ar pretējā nometnē esošo Kidd, kuram ir dzelzs izsturība un nervi. Superzvaigžņu duelī es arī dodu priekšroku Dirkam. LAL centri ir labāki, bet kā rāda pieredze, tad play off abus var veiksmīgi izslēgt.
Vēl tikai tāds sīkums, ka Mavs vispār vēl jānodrošina vieta play-off, cīņa par pēdējam 3 vietām vēl nav beigusies...

  -2 [+] [-]

, 2012-04-16 13:11, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Ja to teiktu sezonas sākumā, tad piekristu, bet šobrīd LAL ir nezināmais @ PO. Jo viņi var uzvarēt visus, bet zaudēt arī visiem.

Pie tam, Tu saki, ka Kobe piļīs garām. Nedomāju, ka šogad būs problēmas ar motivāciju LAL @ PO.
Pie tam, līdz PO Kobe nespēlēs, un varēs apārstēt mikrotraumas.

Teikt, ka LAL neizskatās pēc PO komandas ir daudz par skaļu teikts. Tad, kas tavuprāt ir PO komanda? OKC, Heat, Bulls? Bet PO ir taču 16 komandas ....
Izlaidu vienu vārdu - uzvarētāj. Neatgādina LAL man play off uzvarētāj komandu un viss.. tad jau drīzāk Bostona saņemsies uz play off, viņiem arī ir nepieciešamais raksturs.

Un to pašu var teikt arī par kādām 8 komandām no play off, ka viņi varēs uzvarēt visus un zaudēt visiem.

  -2 [+] [-]

, 2012-04-16 13:13, pirms 12 gadiem
Ulrihs rakstīja: Vēl tikai tāds sīkums, ka Mavs vispār vēl jānodrošina vieta play-off, cīņa par pēdējam 3 vietām vēl nav beigusies...
Tas tiesa. Kalendārs nav viegls, bet es par Mavs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-16 13:24, pirms 12 gadiem
It's all about #23 rakstīja: Mums domas nesakrīt, kuram būs bijusi taisnība rādīs PO.
Pieļauju, ka ar mani domas nesakrīt daudziem, jo tas nav vairākuma viedoklis. LAL ir flagmanis, protams, ka uz viņu liekot prognozes ir lielāka iespēja nekļūdīties. Manuprāt LAL ir tā kā vecs traktors, kurš jūk pa daļām. Jā, to rādīs PO! Kāpēc tāds optimisms attiecībā uz LAL?

     [+] [-]

, 2012-04-16 15:01, pirms 12 gadiem
Arī ceru uz LA, un īpaši uz Kobe, jo izskatās, ka jau drīzumā šim supermenam aizskries garām gados jaunākie spīdekļi, iespējams Kobe pēdējo reizi var paķert čempiona gredzenu!

  +2 [+] [-]

, 2012-04-16 16:29, pirms 12 gadiem
eduards fināls rakstīja: Pieļauju, ka ar mani domas nesakrīt daudziem, jo tas nav vairākuma viedoklis. LAL ir flagmanis, protams, ka uz viņu liekot prognozes ir lielāka iespēja nekļūdīties. Manuprāt LAL ir tā kā vecs traktors, kurš jūk pa daļām. Jā, to rādīs PO! Kāpēc tāds optimisms attiecībā uz LAL?
kā vecs traktors Lakers bija pagājušajā sezonā, kad viņi ar kaunu izkrita no PO... šobrīd izskatās, ka Lakers tieši otrādi - atdzimst no jauna. protams, komandas pārbaudītās vērtības - Kobe, Po, Metta, Bārnss jaunāki nepaliek(lai gan Kobe un Bārnss aizvada pat ļoti solīdu sezonu), taču Bainams viennozīmīgi aizvada karjeras labāko sezonu un veiksmīgi izvairās no traumām(3reiz situ pret galdu), veco Fišeru ir nomainījis jauns un perspektīvs saspēlnieks ar lielo S, tā, ka viss var notikt un es tiešām nebrīnītos, ja Rietumu finālā beigās spēlētu tieši Lakers! un kas vēl būtiski - uz Lakers nav nekāda psiholoģiskā spiediena, līdz ar to viņi varēs pilnībā koncentrēties uz basketbolu(līdzīgā priviliģētā situācijā ir arī Celtics), kamēr no tādām komandām kā Heat, Thunder, Bulls visi gaida tikai un vienīgi titulu(it īpaši jau no Heat)!
ja man pēc sezonas pirmajām 20 spēlēm pajautātu ko es domāju par Lakers - teiktu, ka neko negaidu, jo viņi nav konkurētspējīgi! ja jautātu tagad, tad es pat nezinu... noteikti, ka kko vairāk kā sezonas sākumā!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-16 17:43, pirms 12 gadiem
Emilio rakstīja: kā vecs traktors Lakers bija pagājušajā sezonā, kad viņi ar kaunu izkrita no PO... šobrīd izskatās, ka Lakers tieši otrādi - atdzimst no jauna. protams, komandas pārbaudītās vērtības - Kobe, Po, Metta, Bārnss jaunāki nepaliek(lai gan Kobe un Bārnss aizvada pat ļoti solīdu sezonu), taču Bainams viennozīmīgi aizvada karjeras labāko sezonu un veiksmīgi izvairās no traumām(3reiz situ pret galdu), veco Fišeru ir nomainījis jauns un perspektīvs saspēlnieks ar lielo S, tā, ka viss var notikt un es tiešām nebrīnītos, ja Rietumu finālā beigās spēlētu tieši Lakers! un kas vēl būtiski - uz Lakers nav nekāda psiholoģiskā spiediena, līdz ar to viņi varēs pilnībā koncentrēties uz basketbolu(līdzīgā priviliģētā situācijā ir arī Celtics), kamēr no tādām komandām kā Heat, Thunder, Bulls visi gaida tikai un vienīgi titulu(it īpaši jau no Heat)!
ja man pēc sezonas pirmajām 20 spēlēm pajautātu ko es domāju par Lakers - teiktu, ka neko negaidu, jo viņi nav konkurētspējīgi! ja jautātu tagad, tad es pat nezinu... noteikti, ka kko vairāk kā sezonas sākumā!
+ Kobe buus atpuuties pirms PO. Sagaidu no vinja 30PPG 5RBS/AST un ap 45-47 metienu precizitaati Play-Off'os. Ja MWP speelees kaa shobriid tad shaubos vai kaads spees LAL aptureet.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja