Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA balsos par drafta loterijas un spēlētāju atpūtināšanas ierobežošanas reformu

Agris Suveizda

NBA balsos par drafta loterijas un spēlētāju atpūtināšanas ierobežošanas reformu
Šā gada drafta pirmais numurs Markels Fulcs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Sacensību komiteja ir ieteikusi drafta loterijas reformu un vadlīnijas noteikumiem par spēlētāju atpūtināšanu. Par iespējamajām pārmaiņām vēl jālemj NBA valdei, vēsta ESPN.

NBA komisārs Edams Silvers jau vairākkārt publiski paudis nepieciešamību cīnīties ar labāko spēlētāju atpūtināšanu un komandu vēlmi finišēt pēc iespējas zemāk tabulā, lai būtiski uzlabotu iespējas tikt pie augstas drafta izvēles. Sacensību komiteja izstrādājusi plānu, kas ierobežotu veselu spēlētāju atpūtināšanu. Ar šo plānu tiek cerēts panākt, ka komandas spēlētājus varētu atpūtināt mājas, nevis izbraukuma spēlēs un ka tas nenotiktu spēlēs, kas tiek translētas nacionālajā televīzijā.

Tāpat tiek iecerēts reformēt drafta loteriju. Konkrētāk runa ir par regulārās sezonas sliktāko komandu teorētiskajām iespējām iegūt drafta pirmo izvēli. Ja šobrīd trim vājākajām vienībām ir attiecīgi 25%, 19,9% un 15,6% iespēju uzvarēt loterijā, tad nākotnē tiek plānots šīs iespējas izlīdzināt – jaunais plāns paredz, ka visām trim vājākajām komandām būtu pa 14% iespēju. Un nākamo komandu iespējas kristu par aptuveni vienu vai diviem procentpunktiem.

Tāpat trīs vājākās vienības jauno noteikumu ietvaros loterijā varētu nokrist tālāk, nekā tas iespējams tagad. Ja vājākā vienība pašreiz var nokrist līdz ceturtajai vietai, tad jaunajā plānā tā būtu piektā pozīcija. Savukārt otra sliktākā varētu nokrist līdz sestajai vietai, nevis piektajai, kā tas ir tagad. Drafta loterijā piedalās 14 komandas, kuras nespēj iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Valde par ieteiktajām reformām balsos 28. septembrī, kad tā sanāks kopā Ņujorkā. Lai plānus apstiprinātu, nepieciešams divas trešdaļas liels atbalsts. Ja tie tiks apstiprināti, drafta reforma stāsies spēkā pēc diviem gadiem.

Izmantotie resursi:
NBA board of governors to vote on draft lottery...

     [+] [-]

, 2017-09-15 19:17, pirms 7 gadiem
Vareja nedaudz dinamiskaku un motivejoshaku to sistemu izdomat. Tagad pat ne tikai atputinat vares, bet palaizt vasaras atvalinajuma menesi aatraak kada sasituma delj, jo dizhi % nemainiisies.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-15 23:38, pirms 7 gadiem
Agra Suveizdas pasaulē pirmie cilvēki uz zemes bija Edamss un Ieva.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-16 10:21, pirms 7 gadiem
Egris Sūdusveda