Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Noā: "Porziņģis dara visu, lai kļūtu par izcilu spēlētāju"

Andrejs Siliņš

Noā: "Porziņģis dara visu, lai kļūtu par izcilu spēlētāju"
Kristaps Porziņģis bloķē Žoakima Noā metienu 2016. gada sezonā
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" franču centrs Žoakims Noā sarunā ar "New York Post" slavējis 21 gadu veco latviešu spēka uzbrucēju Kristapu Porziņģi, norādot, ka viņa potenciālam nav ierobežojumu.

"Kristapam nav ierobežojumu (angļu valodā: "sky's the limit"). Viņš ir tik apdāvināts, cik vien var būt. Viņš aizvien kļūst daudz labāks. Viņš dara visu, lai kļūtu par izcilu spēlētāju. Biedējoši, ka viņam arvien ir tikai 20 gadu," savu talantīgo komandas biedru raksturoja Noā. Patiesībā gan Porziņģis augustā atzīmēja 21. dzimšanas dienu, taču tas nemaina Noā izteikumu būtību.

Desmit gadus par Porziņģi vecākais Noā vēl nav devies laukumā "Knicks" formastērpā, jo pirmās trīs pārbaudes spēles izlaida veselības problēmu dēļ. Tika gaidīts, ka abi ar Porziņģi būs pamata piecinieka lielie spēlētāji nākamajā pārbaudes mačā naktī uz svētdienu mājās pret Bostonas "Celtics", tomēr pēc atgriešanās ierindā Noā treniņā atkal viegli savainoja potīti, līdz ar to vēl nav skaidrs, vai basketbolists nākamo maču aizvadīs.

"Knicks" galvenais treneris Džefs Hornāčeks norādīja, ka Noā lielākais ieguldījums gaidāms tieši savā laukuma galā: "Komandas komunikācija ar viņu laukumā ir daudz labāka. Puisi jūt, ka, laukumā esot Žo, viņi var darīt vairāk. Visi kļūst agresīvāki aizsardzībā, viņš ienes enerģiju. Viņš laukumā runā, sauc pēc palīdzības, kad tas vajadzīgs. Citi ar to var "inficēties"."

"Viņš ir kā būrī iesprostots dzīvnieks. Skaļš. Ar viņu laukumā spēle ir citādāka," atzina arī "Knicks" superzvaigzne Karmelo Entonijs. "Viņa enerģija un prieks par atgriešanos laukumā [treniņā] visiem deva dzirksteli. Tā ir viņa spēle un viņa aura."

211 centimetrus garais Noā iepriekšējās desmit sezonas pavadīja Čikāgas "Bulls" rindās, vidēji 29,5 minūtēs gūstot 9,3 punktus, izcīnot 9,4 atlēkušās bumbas, atdodot 3,0 rezultatīvas piespēles un bloķējot 1,4 metienus. Pagājušajā sezonā Noā pirmo reizi pēc sešu sezonu pārtraukuma laukumā vidēji pavadīja mazāk par 30 minūtēm. Francūzim 21,9 minūtēs vien 4,3 punkti, 8,8 bumbas un 3,8 piespēles.

2014. gada NBA labākais aizsardzības spēlētājs šovasar parakstīja ar "Knicks" līgumu uz četrām sezonām par 72 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
New York Post

  +1 [+] [-]

, 2016-10-14 14:06, pirms 8 gadiem
Njāa, arvien vairāk māc šaubas, ka Noā būs liels palīgs un aizvadīs daudz spēles sava traumatisma dēļ...

     [+] [-]

, 2016-10-14 14:19, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Njāa, arvien vairāk māc šaubas, ka Noā būs liels palīgs un aizvadīs daudz spēles sava traumatisma dēļ...
Da kas tur traumatisks..Sačakarēja plecu,un tad sačakarēja vēlreiz to pašu plecu atgriežoties ātri atpakaļ...Uz toto brīd viņa mazais mikro savainojums ir nieks..Čikāga vnk ir nolādēta.Vides maiņas palīdzēs

     [+] [-]

, 2016-10-14 18:25, pirms 8 gadiem
Noā bloks bildē labais - ar vienu roku bloķē sejā, ar otru bloķē bumbu!

     [+] [-]

, 2016-10-14 20:51, pirms 8 gadiem
oxa rakstīja: Noā bloks bildē labais - ar vienu roku bloķē sejā, ar otru bloķē bumbu!
Ja vien tu saprastu, ka bloķē porziņģis nevis Noa un Noa ir kustībā uz grozu.