Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Stērns: "Ja otrdien nevienosimies, basketbola nebūs līdz Ziemassvētkiem"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Stērns: "Ja otrdien nevienosimies, basketbola nebūs līdz Ziemassvētkiem"
Deivids Stērns
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) komisārs Deivids Stērns paudis bažas par to, ka jaunā sezona var nesākties līdz pat Ziemassvētkiem, ja vienošanās par jauno kolektīvo līgumu netiks panākta otrdien paredzētās tikšanās laikā.

"Otrdien būs ļoti nozīmīga tikšanās, kurā piedalīsies spēlētāji, klubu īpašnieki un federālais starpnieks Džordžs Koens. Ja arī tad netiks panākts progress, draud atcelt vēl vairāk spēļu, basketbola nebūs līdz pat Ziemassvētkiem," teica Stērns.

Vaicāts, vai ir pamats cerēt uz veiksmīgu Koena (viņam ir pieredze Nacionālās Futbola līgas lokauta darbā) darbību, Stērns izteica cerību, ka sarunu iznākums tomēr būs pozitīvs: "Ja vienošanās par jauno līgumu netiks panākta līdz klubu īpašnieku sanāksmei, kas paredzēta trešdien, tad patiešām iestāsies izmisums. Jo vairāk laika zaudēsim, jo lielākas izredzes zaudēt visu sezonu."

Pirmdien tika atceltas sezonas pirmās divas nedēļas. Tradicionāli Ziemassvētku laiks tiek uzskatīts par īsto sezonas sākumu, šajā dienā notiekot arī grandu dueļiem. Šogad Ziemassvētkos paredzēts pagājušās sezonas fināla starp Dalasas "Mavericks" un Maiami "Heat" atkārtojums.

Izmantotie resursi:
AP

  +2 [+] [-]

, 2011-10-14 12:38, pirms 13 gadiem
nebūs, nebūs.
Lai Stadis iet un dibina savu līgu, būs vienu gadu kaut kāda parodija un tad jau gan peikāpsies. Vismaz liela daļa klubu īpašnieki būs pa nullītēm izlīduši un ar savu biznesu nopelnījuši, jo visticamāk, ka atvieglojumi, atlaides un citi bonusi dabojas neatkarīgi no basketbola sezonas.

  +2 [+] [-]

, 2011-10-14 12:45, pirms 13 gadiem
principā šo teikumu var arī pārfrāzēt kā apgalvojumu, noņemot prievārdu "ja" - "otrdien nevienosimies, basketbola nebūs līdz Ziemassvētkiem!"

  +3 [+] [-]

, 2011-10-14 12:50, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: nebūs, nebūs.
Lai Stadis iet un dibina savu līgu, būs vienu gadu kaut kāda parodija un tad jau gan peikāpsies. Vismaz liela daļa klubu īpašnieki būs pa nullītēm izlīduši un ar savu biznesu nopelnījuši, jo visticamāk, ka atvieglojumi, atlaides un citi bonusi dabojas neatkarīgi no basketbola sezonas.
par šo nevaru nepiekrist! šī te Amāra muldēšana ir tik lēts blefs, ka pilnīgi tā vien gribās, lai NBA sezonu atceļ un tad lai lielie gudreļi taisa paši savu superlīgu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Celerons

  +2 [+] [-]

, 2011-10-14 14:04, pirms 13 gadiem
skumji būs ja atcels sezonu, bet domāju pēc šāda notikumu scenārija lielākā mācībstunda būs spēlētājiem ne klubu īpašniekiem.. var redzēt kurai no abām pusēm prātiņš īsāks. ok, klubi nepelnīs, bet vismaz nestrādās ar zaudējumiem un tas jau ir solis uz labo pusi priekš viņiem. spēlētāji savukārt varēs nolaisties no saviem augstumiem, jo lai dibina ko grib, bet bez nopietna menedžmenta viņiem čiks vien iznāks. gribu redzēt cik viņi sakasīs no ieejas biļetēm priekš savām algām plātīties jau viņi var, bet tas atgādina tantīšu muldēšanu par savu biznesu ar pīrādziņu cepšanu, mēs tak mājās katru dienu to darām, kāpēc netaisīt biznesu?! bet tiklīdz nonāk līdz aprēķiniem tā atsēžas.. pāris spēles vasarā noorganizējuši, tagad domā ka amats rokā. piepildot 5k zāli ar skatītājiem pāris reizes vasarā ir viens, bet diez vai tādā veidā sakasīs katrs tos n-miljonus savām algām. laikam aizmirsuši, ka tikai dvieļu pienesēji strādā par velti, apsargiem, apkopējām u.c. melnā darba darītājiem arī par kaut ko jādzīvo un kad atskaitīs pārējos izdevumus tad 15-20 milj. $ vietā pa sezonu varēs spēlēt pa 15-20k $ labākā gadījumā.. nu un pēc gada mēs tiksim pie basīša.. varbūt

     [+] [-]

, 2011-10-14 14:09, pirms 13 gadiem
ā, un vēl kas ienāca prātā.. tā morīšu apetīte pēc dolāra atgādina melno caurumu, jo vairāk matērijas tā tuvumā, jo vairāk tiek ierauts iekšā un šis caurums tik aug lielumā. tā pat viņiem, jo lielāks dolārs apgrozās, jo vairāk viņam vajag. un jo vairāk viņam dod to dolāru, jo lielāku varzu savu čomu viņi uztur. un tas vairs nav normāli

     [+] [-]

, 2011-10-14 14:14, pirms 13 gadiem
Mjaaa..melniishiem nav paveicies - viss liigas "kreejums"(vadiiba, konsultanti, klubu iipashnieki utt.) sastaav paarsvaraa no zhiidiem, un kaa jau to mees izsenis zinaam - ar tiem kauleeties par naudas lietaam ir bezceriigi..;D

     [+] [-]

, 2011-10-14 15:09, pirms 13 gadiem
Idijoti nu kas viņiem nauda trūkst vienkārši jēbal , tā visi tur ir miljonāri nē vēl vajag sagrābt ! SICK !

     [+] [-]

, 2011-10-14 15:16, pirms 13 gadiem
homo s.sapiens rakstīja: skumji būs ja atcels sezonu, bet domāju pēc šāda notikumu scenārija lielākā mācībstunda būs spēlētājiem ne klubu īpašniekiem.. var redzēt kurai no abām pusēm prātiņš īsāks. ok, klubi nepelnīs, bet vismaz nestrādās ar zaudējumiem un tas jau ir solis uz labo pusi priekš viņiem. spēlētāji savukārt varēs nolaisties no saviem augstumiem, jo lai dibina ko grib, bet bez nopietna menedžmenta viņiem čiks vien iznāks. gribu redzēt cik viņi sakasīs no ieejas biļetēm priekš savām algām plātīties jau viņi var, bet tas atgādina tantīšu muldēšanu par savu biznesu ar pīrādziņu cepšanu, mēs tak mājās katru dienu to darām, kāpēc netaisīt biznesu?! bet tiklīdz nonāk līdz aprēķiniem tā atsēžas.. pāris spēles vasarā noorganizējuši, tagad domā ka amats rokā. piepildot 5k zāli ar skatītājiem pāris reizes vasarā ir viens, bet diez vai tādā veidā sakasīs katrs tos n-miljonus savām algām. laikam aizmirsuši, ka tikai dvieļu pienesēji strādā par velti, apsargiem, apkopējām u.c. melnā darba darītājiem arī par kaut ko jādzīvo un kad atskaitīs pārējos izdevumus tad 15-20 milj. $ vietā pa sezonu varēs spēlēt pa 15-20k $ labākā gadījumā.. nu un pēc gada mēs tiksim pie basīša.. varbūt
Nebūs tā mācība nevienam. Kad bija lokauts 92ajā gadā? Tad ar par algu gristiem ņēmās. Mazliet savādāk, bet vienalga, neviens neko nemācījās, tad zvaigznes bija Garnets, Šaks, kas pēc lokauta dabūja lielos maksimālos līgumus 127 miljoni laikam bija, pa sešiem vai septiņiem gadiem. Sezona sākās ar nokavēšanos un viss. Paiet laiciņš un atkal uz vecajām sliedēm.

     [+] [-]

, 2011-10-14 15:28, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Nebūs tā mācība nevienam. Kad bija lokauts 92ajā gadā? Tad ar par algu gristiem ņēmās. Mazliet savādāk, bet vienalga, neviens neko nemācījās, tad zvaigznes bija Garnets, Šaks, kas pēc lokauta dabūja lielos maksimālos līgumus 127 miljoni laikam bija, pa sešiem vai septiņiem gadiem. Sezona sākās ar nokavēšanos un viss. Paiet laiciņš un atkal uz vecajām sliedēm.
bet tur jau arī ir tā lietas būtība, ka šis līgums tiek slēgts uz noteiktu laiku, kas nozīmē, ka tad, kad viss ir atkal aizgājis pārāk tālu, visi ir iemācījušies līgumu apiet, atkal ir jāsēžas pie sarunu galda un jāsāk viss no jauna!
to var salīdzināt ar ģimenes dzīvi - pāris apprecās un viss ir baigi forši, bet laikam ejot, vīrs izlaižas - vairs puķes sievai nedāvina, pa restūžīem nevadā, tik vien cik vakarā mājās iekvasī alu, paskatās tv un iet gulēt... pēc tam seko liels strīds, vīrs tiek noglušīts un atkal ir puķes, restuži utt. bet... ne jau uz visu mūžu - skaidrs, ka atkal paies laiks un sāksies realitāte - ikvakara aliņš un tv!
tas viss ir dabīgs process!

     [+] [-]

, 2011-10-14 16:19, pirms 13 gadiem
Emilio rakstīja: bet tur jau arī ir tā lietas būtība, ka šis līgums tiek slēgts uz noteiktu laiku, kas nozīmē, ka tad, kad viss ir atkal aizgājis pārāk tālu, visi ir iemācījušies līgumu apiet, atkal ir jāsēžas pie sarunu galda un jāsāk viss no jauna!
to var salīdzināt ar ģimenes dzīvi - pāris apprecās un viss ir baigi forši, bet laikam ejot, vīrs izlaižas - vairs puķes sievai nedāvina, pa restūžīem nevadā, tik vien cik vakarā mājās iekvasī alu, paskatās tv un iet gulēt... pēc tam seko liels strīds, vīrs tiek noglušīts un atkal ir puķes, restuži utt. bet... ne jau uz visu mūžu - skaidrs, ka atkal paies laiks un sāksies realitāte - ikvakara aliņš un tv!
tas viss ir dabīgs process!
Nu protams, tas viss iet pa riņķi, atkal un atkal, spēlētāji parsa vairāk un vairāk... Kas man nav saprotams, kapēc tas cirks jātaisa. Kapēc nav brutāla netīrā spēle utt. Kas tur kurinātāji Fišers, Veids? Palaiž tviterī, ka pēc kolektīvā līguma noslēgšanas Fišera klubs plāno pārtraukt līgumu. Atstāj čali bez darba, savsatarpēji, džentlmeniski vēl novienojas, ka nafig viņu līgā.. Spēlē netīri... Ja grib, tad visu var sarunāt, ja nevar sarunāt, tad var īpaši "nomotivēt" uz piekrišanu

     [+] [-]

, 2011-10-14 16:46, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Nu protams, tas viss iet pa riņķi, atkal un atkal, spēlētāji parsa vairāk un vairāk... Kas man nav saprotams, kapēc tas cirks jātaisa. Kapēc nav brutāla netīrā spēle utt. Kas tur kurinātāji Fišers, Veids? Palaiž tviterī, ka pēc kolektīvā līguma noslēgšanas Fišera klubs plāno pārtraukt līgumu. Atstāj čali bez darba, savsatarpēji, džentlmeniski vēl novienojas, ka nafig viņu līgā.. Spēlē netīri... Ja grib, tad visu var sarunāt, ja nevar sarunāt, tad var īpaši "nomotivēt" uz piekrišanu
tāpēc, ka tā ir Amerika, nevis Krievija!