Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Neits Robinsons izgāja skati NFL komandā

Juris Miņins
Juris Miņins

Neits Robinsons izgāja skati NFL komandā
Neits Robinsons
Foto: AFP/Scanpix

Trīskārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "Slam dunk" čempions Neits Robinsons vakardien bija ieradies Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas Sietlas "Seahawks" treniņbāzē, lai atrādītos vienības treneriem un pretendētu uz vietu "Seahawks" sastāvā.

Pēc 11 sezonām NBA 32 gadus vecais Neits Robinsons ir nolēmis nopietnāk pievērsties amerikāņu futbolam un mēģināt realizēt savu bērnības un jaunības dienu sapni – spēlēt NFL. Mazais (175 cm – aut.), bet ļoti atlētiskais Robinsons ieradās Sietlas komandas treniņu bāzē, kur veica vairākus uzdevumus, demonstrējot gan savas spēka, gan ātruma īpašības, kā arī specifiskās futbola prasmes.

"Protams, ka man vēl ir jāstrādā pie daudzām lietām – spēka, kāju darbības un citām prasmēm, taču es ātri mācos," pēc atrādīšanās teica Neits, "es nebaidos no izaicinājumiem. Lielākā problēma līdz šim ir visi tie nelabvēļi, kas man netic. Tieši tāpēc līdz pat šim brīdim man netika dota iespēja sevi parādīt futbolā. Ja man tiks dota iespēja, es garantēju, ka komanda un tās fani mani iemīlēs uzreiz, jo esmu cīnītājs, kurš nekad nepadosies. Tiesa, pagaidām man liekas, ka neviens negrib riskēt un spert tādu soli – dot iespēju 32 gadus vecam NBA veterānam spēlēt NFL."

Neits Robinsons, kurš ir dzimis Sietlā, vidusskolas un koledžas laikā spēlēja gan amerikāņu futbolu, gan basketbolu, turklāt koledžā (Vašingtonas koledžā), viņš iekļuva pateicoties amerikāņu futbola stipendijai. Tāpat viņa koledžas futbolista karjerā, kuru viņš aizvadīja malējā aizsarga pozīcijā, ir daži spilgti brīži, taču profesionālo karjeru Robinsons izvēlējās veidot basketbolā, kur, neskatoties uz savu augumu, spēja tikt līdz NBA, turklāt arī trīs reizes uzvarēt "Slam dunk" konkursā.

Visilgāk saspēles vadītājs spēlēja Ņujorkā, pārstāvot "Knicks" vienību, taču pēc komandas pamešanas viņam tā arī neizdevās uz ilgāku laiku nostiprināties kādā no vienībām un beigu beigās kopš 2010. gada Robinsons nomainīja septiņas NBA komandas, līdz šajā gadā noslēdza līgumu ar Izraēlas čempionāta komandu Telavivas "Hapoel".

Jāpiebilst, ka Neits Robinsons par savu iespējamo pārcelšanos uz NFL runāja jau sen, tajā skaitā laikā, kad NBA bija lokauts, taču pašā NFL par viņu īstas intereses nebija. Savukārt, ja notiks neliela sensācija un bijušais basketbolists patiešām iekļūs "Seahawks" 53 vīru sastāvā, tad, paredzams, ka viņam sākumā tiks atvēlēta ļoti epizodiska loma, jo vienības ārējā aizsardzības līnija ir ļoti labi nokomplektēta un tiek saukta par vienu no labākajām visā NFL.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

Vai N.Robinsons spēlēs NFL?

  • 31

  • 4

  • 48

  • 15


     [+] [-]

, 2016-06-14 10:32, pirms 8 gadiem
Kaut kā neticās, ka viņam tas izdosies, bet ļoti gribētos, lai izdodas!
Visticamāk, ka pretendētu uz running back vai punt returner pozīciju, ne?

     [+] [-]

, 2016-06-14 11:02, pirms 8 gadiem
CoopeR rakstīja: Kaut kā neticās, ka viņam tas izdosies, bet ļoti gribētos, lai izdodas!
Visticamāk, ka pretendētu uz running back vai punt returner pozīciju, ne?
Koledžā spēlēja kā CB un šajā skatē arī viņu vērtēja kā CB.

     [+] [-]

, 2016-06-14 11:11, pirms 8 gadiem
Komandai būtu labs PR, tāpēc cerams, ka izdosies debitēt NFL

     [+] [-]

, 2016-06-14 11:15, pirms 8 gadiem
Kaut kā sķiet, ka priekš CB viņš ir par īsu. Parametri tiešām vairāk atbilstu RB pozīcijai. Tomēr NBA, kur šie auguma parametri ir izteikti par maziem, viņš tomēr spēlēja.

     [+] [-]

, 2016-06-14 11:21, pirms 8 gadiem
Reggie rakstīja: Komandai būtu labs PR, tāpēc cerams, ka izdosies debitēt NFL
PR/KR vajag ātrumu. Uz NFL šajās pozīcijās iet ASV vieglatlētikas izlašu kandidāti/dalībnieki, nac. čempionāta medaļnieki. Vai Robinsons ir tik ātrs?

Robinsona pluss ir labs vertikālais lēciens + basketbolā arī bez labas kāju darbības nevar + viņa pieredze koledžu līmenī CB pozīcijā liek domāt, ka par pozīcijas maiņu nebūtu jāfano. '

Cita lieta, vai viņš vispār ir NFL līmeņa spēlētājs? Kaut vai treniņsastāva līmenī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-14 22:28, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Eu, ekspert..... kas tajā komentā bija domāts ar PR?
To var pateikt tikai komentāra rakstītājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-15 08:28, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu pēc konteksta nekas vairāk kā Public Relations neizskatās
Vai arī Punt returner, ja skatās pēc jau komentāros izteiktās domas.