Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sterns: "Alkatīgie aģenti mazina NBA darījuma iespēju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Sterns: "Alkatīgie aģenti mazina NBA darījuma iespēju"
NBA komisārs Deivids Sterns
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas komisārs Deivids Sterns sestdien, 12. novembrī, asi kritizēja "alkatīgos un melīgos" NBA aģentus, vainojot viņus jaunā darba līguma aizkavēšanā un "zaudēšanas stratēģijas" uzspiešanā saviem klientiem.

Ceturtdien, 10. novembrī, līga spēlētājiem piedāvāja jaunāko vienošanās projektu. Sterns uzsver, ka nekādas izmaiņas tajā nav iespējamas. Ja spēlētāji to nepieņems, līgas vadība piedāvās vēl radikālāku darījumu, ar ienākumu sadali 53-47 par labu klubu īpašniekiem.

Sterns ir informēts par daudzajiem spēlētāju komentāriem, kritizējot piedāvājumu un pauž bažas, ka basketbolistu rīcībā nav pienācīgas informācijas par tā saturu, jo aģenti uztraucas, ka tas var samazināt viņu ienākumus.

“Apvienojot kopā nepatiesību un alkatību, aģenti vairāk rūpējas par sevi nekā viņu klienti cenšas izjaukt darījumu,” Sterns teica telefonintervijā ziņu aģentūrai “Associated Press”. “Viņi izskatās iesaistīti plānotā Tvitera kampaņā un intervijās, kuras ir radītas, lai noliegtu (NBA vadības izteiktā) piedāvājuma ekonomiskās realitātes.”

Spēlētāju pārstāvji tiksies pirmdien un lems, vai priekšlikums jāapspriež ar balsojuma palīdzību. Spēlētāju arodbiedrības pārstāvji ceturtdien nebija apmierināti ar piedāvājumu un virkne spēlētāju pēc tam tikuši citēti, sakot, ka viņi noraidīs darījumu.

Sterns uzskata - tā noticis tāpēc, ka to vēlas aģenti, nevis sliktā piedāvājuma dēļ.

“Neviens nerunā par kompensāciju apjoma pieaugumu darījuma ietvaros, neviens nerunā par iztērēto naudu,” teica Sterns. “Domāju, ka spēlētāji nesaņem informāciju, patieso informāciju no saviem aģentiem, kuri apvienojušies alkatīgo un melīgo koalīcijā, lai darītu visu, ko var, nesamazinot aģentu iespējas pelnīt naudu.”

Pārskatītais priekšlikums ietver dažus uzlabojumus atšķirībā no priekšlikuma, kuru spēlētāji noraidīja otrdien, 8. novembrī. Tas palielināja izņēmumu iespēju komandām par “greznības nodokli” 3 miljonu ASV dolāru apmērā trīs gadu laikā, atļāva nodokļu maksātājiem pirmajos divos gados piedalīties paraksti-un-tirgojies darījumos un pievienoja citu izņēmumu komandām, kuras ierobežo algu griesti.

Spēlētāji apsver tā saucamās “desertifikācijas” iespēju, lai iesniegtu tiesvedības prasību pret pašu līgu. Taču tas aizņemtu daudz laika, nogalinot cerības par sezonas sākumu.

“Jā, esmu nobažījies,” teica Sterns, “jo viņi runā par tā saucamo desertifikāciju, kura, no vienas puses, nevar nest uzvaru. No otras puses, tā prasīs trīs mēnešus, kamēr viņi iemācīsies, ka stratēģija nenes uzvaru.”

“Aģenti to pārpratuši un rezultātā tas aizkavē lietu norisi. Viņi paši domā ka, ja spēlētāji desertificēsies, tad līga mainīs tās piedāvājumu. Taču desertifikācijas rezultātā tas nenotiks. Viņiem tā ir zaudējuma stratēģija.”

Sterns atkārtoja, ka tālāku diskusiju par pārskatīto priekšlikumu nebūs. Piedāvājums arodbiedrībai tika nosūtīts piektdien. Arodbiedrības līderi jau saņēmuši kritiku, ka informācija nav laicīgi izplatīta spēlētājiem, lai viņi varētu sagatavoties izglītotam balsojumam.

“Viņi saka, ka beiguši sarunas. Ja tiešām esam tajā punktā, spēlētājiem jāredz to, kas ir uz galda – nevis internetā, nevis tviterī – un redzēt uzrakstīto,” teica viens aģents.

Ja spēlētāji piekritīs darījumam, 72 spēļu sezona sāksies 15. decembrī. Sterns pauda cerību, ka sezonu izdosies glābt, pievienojot, ka nav īsti par to pārliecināts, jo “aģenti dara visu, lai to izgāztu.”

Izmantotie resursi:
Associated Press

Domāju, ka vienošanos visvairāk kavē

  • 21

  • 111

  • 29

  • 66


  +2 [+] [-]

, 2011-11-13 19:02, pirms 13 gadiem
Jā nu šogad basketbolu laikam nesagaidīt

  +8 [+] [-]

, 2011-11-13 19:08, pirms 13 gadiem
Būtu godīgi, ja notiktu basošana, kur piedalītos tikai tie NBA spēlētāji, kuriem ir līgums ar kādu NBA komandu. Tas nav godīgi, ka citu vietā lēmumu pieņem tikai neliela daļa spēlētāju.

Un visas balsis vienādas
Kobe balss vienāda ar Fieldsa balsi. Jo PA jārunā ir VISU basketbolistu vārdā, ne tikai to krutāko.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-13 19:20, pirms 13 gadiem
Nu un Tu Deivid protams vienmēr esi eņģelis un balts. Tikpat līdzvainīgs kā alkatīgākie spēlētāji, ja ne pat vairāk.
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +3 [+] [-]

, 2011-11-13 20:55, pirms 13 gadiem
Nu jā, protams, ka tiek meklēti vainīgie visās malās... Nu bļin, vsjo, 1dien spēlētājiem ir jāsaka jā un viss! Jābeidz šitas kašmars. NBA galu galā ir milzīgs bizness, ja tas nenes peļņu uzņēmumiem, tad lielā biznes naudu nasošajām sejām ir jāsaprot, ka kkas ir jāapcērt! C`mon, tā taču nav labdarība!

  +3 [+] [-]

, 2011-11-13 21:22, pirms 13 gadiem
little_boo rakstīja: Nu jā, protams, ka tiek meklēti vainīgie visās malās... Nu bļin, vsjo, 1dien spēlētājiem ir jāsaka jā un viss! Jābeidz šitas kašmars. NBA galu galā ir milzīgs bizness, ja tas nenes peļņu uzņēmumiem, tad lielā biznes naudu nasošajām sejām ir jāsaprot, ka kkas ir jāapcērt! C`mon, tā taču nav labdarība!
Tieši tā, nejau spēlētāji noteiks, cik liels viņiem līgums būs. Tas nav normāli.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-14 13:14, pirms 13 gadiem
Tikai un vienīgi principu jautājums, 1% uz vienu vai otru pusi nav tas kas kādu raustītu naudas ziņā, kurš pēdējais piekāpsies, tas arī būs zaudētājs sarunās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja