Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Nets" debitants: "Porziņģis pēc drafta man piezvanīja un iedrošināja"

Rolands Eliņš

"Nets" debitants: "Porziņģis pēc drafta man piezvanīja un iedrošināja"
Džanans Musa un Rodions Kurucs
Foto: AP/Scanpix

Džanans Musa, šovasar NBA draftā ar 29. numuru izvēlētais Bruklinas „Nets” spēlētājs, Ņujorkas medijam „The Post” atklāja, ka viņu pirms debijas sezonas iedrošinājuši kontakti ar pieredzējušākiem spēlētājiem – „Nets” saspēles vadītājs D`Andželo Rasels uz pāris dienām uzaicināja viņu savā mājā, bet „Knicks” zvaigzne Kristaps Porziņģis pēc drafta viņam piezvanījis.

Džanans Musa nākamajā sezonā būs citas „Nets” drafta izvēles Rodiona Kuruca komandas biedrs, taču Musa saņēma apsveikumus par draftu arī no Kristapa Porziņģa, par ko Musa toreiz esot bijis pārsteigts, viņš izteicās „New York Post”.

„Viņš mani vienkārši iedrošināja, lai piepildu savus mērķus,” sacīja Musa, bosniešu 19 gadus vecais uzbrucējs.
„The Post” norāda, ka Musa un Kristaps Porziņģis pazīstami viņu brāļu dēļ – Arturs Musa un Jānis Porziņģis ir līdzīga vecuma un iepriekš spēlējuši viens pret otru.

Džanans Musa arī norādīja, ka sagaidījis ļoti siltu attieksmi no „Nets” līdera D`Andželo Rasela, kurš pirms trim gadiem tika draftēts pirms Porziņģa, taču tika aizmainīts no „Lakers” uz Bruklinu. Lai jaunie komandas biedri labāk iepazītos, Rasels uzaicināja Musu pie sevis mājās, kur viņš viesojās divas dienas.

„Rasels ir superzvaigzne, un kad superzvaigzne uzaicina debitantu pie sevis mājās, lai varētu izrunāties un iedraudzēties, tas ļoti daudz pasaka par viņu kā par cilvēku,” sacīja Musa. „Rasels ir ļoti patīkama persona un lielisks spēlētājs. Gaidu, kad varēšu doties laukumā kopā ar viņu.”

Musam gan sezonas pirmajā pusē „Nets” sastāvā diez vai būs īpaši liela loma, no kā viņš nevairījās, norādot, ka neiebildīs par spēļu aizvadīšanu arī G līgā. Musa arī atminējās, ka iepriekš bija paredzējis sev krietni augstāku vietu NBA draftā, tēmējot uz TOP15 numuru, taču tagad, kad ticis izvēlēts ar 29. numuru, sa;nēmis papildu motivāciju pierādīt sevi.

Izmantotie resursi:
https://nypost.com/2018/08/12/krist...

  -1 [+] [-]

, 2018-08-13 17:17, pirms 6 gadiem
Ceru, ka kļūdos, taču, domājams, gan Rodions, gan Musa, savā pirmajā NBA sezonā, visdrīzāk, bružāsies pa fārmu un lielās komandas pieteikumā tiks epizodiski, attiecīgi, arī pie reālas spēlēšanas, labi, ja sezonas beigās, kad ar Nets tikšanu/netikšanu PO viss būs skaidrs un/vai, komandu vajās traumas. Citas iespējas es, tik tiešām, šobrīd nesaskatu. Kerols, Holiss-Džefersons, Krabs, Leverts, Heriss, tagad arī Farīds - tie būs spēlētāji, kuri paņems savu "lāča devu" uz SF-SG un PF minūtēm.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-13 17:23, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Ceru, ka kļūdos, taču, domājams, gan Rodions, gan Musa, savā pirmajā NBA sezonā, visdrīzāk, bružāsies pa fārmu un lielās komandas pieteikumā tiks epizodiski, attiecīgi, arī pie reālas spēlēšanas, labi, ja sezonas beigās, kad ar Nets tikšanu/netikšanu PO viss būs skaidrs un/vai, komandu vajās traumas. Citas iespējas es, tik tiešām, šobrīd nesaskatu. Kerols, Holiss-Džefersons, Krabs, Leverts, Heriss, tagad arī Farīds - tie būs spēlētāji, kuri paņems savu "lāča devu" uz SF-SG un PF minūtēm.
Rodions droši vien, bet Musa gan jau pie min tiks, varbūt ne daudzām, bet tiks.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-13 17:41, pirms 6 gadiem
Man liekas,ka tieši Rodionam ir lielākas izredzes vnk uz plika fiziskā.Nav viņam tas ķermenis galīgi pagaidām domāts,lai spētu spēlēt pret trešajiem numuriem.Uzbrukumā protams viņs ir priekšā Rodionam.Rodins varētu skriet pa 3/4 numuru,bet nu Musam tiešām daudz darbs ar ķermeni jādara.
Neticās,ka arī abi mocīsies pa G-league.Nu nav viņiem tāds sastāvs,lai viņus sūtītu tur,un par PO te pat nav jēgas runāt.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-13 17:53, pirms 6 gadiem
Pie minūtēm tiks abi, taču tās būs mazas minūtes un, visticamāk, kaut kur uz sezonas beigām, kad būs skaidrība par Nets izredzēm tikt PO. Skaidrs, ka netiks, taču jautājums - kurā brīdī tas būs pilnīgi skaidrs. Varbūt jau pēc pus sezonas sāks maukt ar 2. sastāvu, a varbūt tikai kkādas sezonas pēdējās 20 spēles.
G līgā gan noteikti abi varēs izspēlēties, jo kur gan vēl citur iespēlēt savas tuvākās/tālākās un talantīgākās rezerves.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-13 20:15, pirms 6 gadiem
nevajag aizmirst, ka, lai arī Musa fiziskā ziņā atpaliek no Rodiona, tad tieši spēļu pieredzē un prasmē, viņš ir krietni priekšā, jo spēlēja nopietnas minūtes gan klubā, gan arī izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja