Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Iljasova arī nākamsezon spēlēs Atlantas ''Hawks'' rindās

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Iljasova arī nākamsezon spēlēs Atlantas ''Hawks'' rindās
Ersans Iljasova
Foto: AFP / Scanpix

Turku uzbrucējs Ersans Iljasova arī nākamo seonu pavadīs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Līgums ar Atlantas ''Hawks'' vienību noslēgts uz vienu sezonu par sešiem miljoniem dolāru, vēsta ASV mediji.

30 gadus vecais Ersans Iljasova aizvadīto sezonu pavadīja trijās NBA komandās - Oklahomasitijas ''Thunder'', Filadelfijas ''76ers'' un Atlantas ''Hawks''. Tiesa gan, ''Thunder'' rindās viņš aizvadīja tikai trīs mačus, sastāvā nokļūstot caur maiņas darījumu pērnā gada jūnijā. Filadelfijā viņš pavadīja sezonas lielāko daļu, aizvadot 53 spēles un vidēji gūstot 14,8 punktus, kā arī 5,9 atlēkušās bumbas. Savukārt Atlantā Iljasova nospēlēja 32 spēles, turklāt sešas no tām bija izslēgšanas mači, kuros ''Hawks'' pirmajā kārtā zaudēja Vašingtonas ''Wizards'' vienībai.

Iljasova ir izlaidis 20 vai vairāk spēles pēdējās divās no četrām sezonām vairāku savainojumu dēļ. Viņam ir bijušas problēmas ar cirksni, potīti, muguru, kā arī bijis lauzts deguns.

Kopumā Iljasovam šis būs jau devītā sezona NBA. 2005. gada draftā viņu ar 36. numuru izvēlējās Milvoki ''Bucks'' vienība, un tieši šajā komandā uzbrucējs ir pavadījis lielāko karjeras daļu, aizvadot 470 spēles. Aizvadītajā sezonā ''Hawks'' rindās turks izcēlās ar vidēji 10,4 punktiem un 5,8 atlēkušajām bumbām, no laukuma metot ar 41,2 % precizitāti, bet no tālmetienu līnijas ar 34,8 %.

Tikmēr 33 gadus vecais šveicietis Tabo Sefološa noslēdzis divu gadu līgumu par 10,5 miljoniem ar Jūtas ''Jazz'' komandu, vēsta basketbola apskatnieks Adriens Vojnarovskis. Sefološa pēdējās trīs sezonas pavadījis Atlantas ''Hawks'' vienībā. Aizvadītajā sezonā Sefološa nospēlēja 62 mačus, vidēji spēlē gūstot 7,2 punktus un 4,4 atlēkušās bumbas.

Tāpat ''Jazz'' komandai pievienojies zviedru uzbrucējs Jonass Jerebko, kurš iepriekš bija spēlējis Bostonas ''Celtics'' komandā. Līgums ar Jerebko noslēgts uz diviem gadiem par 8,2 miljoniem dolāru. Pagājušajā sezonā viņš aizvadīja 78 spēles, vidēji gūstot 3,8 punktus.

Izmantotie resursi:
bleacherreport.com
ajc.com
slcdunk.com