Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bucks" spēlētājs Hils: "Basketbols šobrīd ir pēdējais, par ko domāju"

Rolands Eliņš

"Bucks" spēlētājs Hils: "Basketbols šobrīd ir pēdējais, par ko domāju"
Džordžs Hils. Foto: AP/Scanpix

NBA kluba Milvoki „Bucks” spēlētājs Džordžs Hils intervijā atzina, ka šobrīd viņa galvenā uzmanība ir pievērsta ASV notiekošajiem protestiem pret diskrimināciju. Kad NBA sezona atsāksies, Hils būs gatavs tajā spēlēt, taču šobrīd basketbolam nepievērš uzmanību.

„Ja man nebūtu mana talanta basketbolā, es būtu varējis būt Džordža Floida vietā,” emocionālā sarunā teica Džordžs Hils, 34 gadus vecais basketbolists, kurš NBA spēlē kopš 2008. gada. „Tāpēc mani šie notikumi ietekmē ļoti spēcīgi, jo esmu redzējis, kā tiek nogalināti cilvēki, un esmu piedzīvojis policijas brutalitāti Indianopolisas pilsētā. Esmu redzējis, kā mans brālēns guļ uz ielas pusotru stundu, kamēr ierodas otrs policists. Tāpēc arī kļūstu emocionāls par šiem notikumiem, jo tie patiešām sāp.”

Drīzumā gatavojas atsāksies NBA regulārā sezona, kas tika pārtraukta koronavīrusa pandēmijas dēļ, taču Hils norādīja, ka tam pagaidām īpaši nepievērs uzmanību.

„Jau kopš pandēmijas sākuma daudz esmu strādājis un trenējies, gatavojies brīdim, kad būs atkal jāspēlē, taču par basketbolu es šobrīd vispār nedomāju,” atzina Hils. „Tas ir manu satraukumu saraksta pašā apakšā. Tā ir tikai spēle, kuru man ir lieliska iespēja spēlēt. Kad tiks veikts centra iemetiens, es būšu gatavs spēlei, būšu gatavs sacensties, taču tas nav tas, kas es esmu. Domāju, ka šobrīd dzīvē ir lielākas lietas, par kurām domāt, taču tas ir tikai mans viedoklis.”

Video konferences zvanā līdzīgu viedokli piedāvāja arī cits basketbolists Mailzs Tērners, kurš pārstāv Indiānas „Pacers” komandu: „Nezinu, kā šie notikumi ietekmēs manu sniegumu laukumā. Zinu, ka fiziskajā ziņā esmu strādājis un trenējies visu šo laiku, neesmu paņēmis nevienu dienu brīvu, esmu lieliskā fiziskajā formā, taču mentāli vēl jāpaveic darbs. Man maksā miljonus dolāru, lai es izietu laukumā un spēlētu augstā līmenī, tāpēc daļēji var teikt, ka vienkārši jāsamierinās un jādara tas, kas vajadzīgs, taču no otras puses man prātā ir domas, ka tas ir tikai basketbols un tā nav lieta, kas pilnībā definē mani kā personu.”

Abi spēlētāji iestājās par pārmaiņām ASV sabiedrībā un noraidīja pieņēmumu, ka viņiem kā basketbola spēlētājiem nevajadzētu izteikt viedokļus par politiskajiem un socālajiem procesiem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...