Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dončičs kopā ar Novicki iekļauts NBA pirmajā simboliskajā eiropiešu izlasē

Rolands Eliņš

Dončičs kopā ar Novicki iekļauts NBA pirmajā simboliskajā eiropiešu izlasē
Mo Bamba un Luka Dončičs. Foto: USA Sports Today/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija Eiropas līdzjutēju, žurnālistu, TV pārstāvju un slavenību balsojumā noteikusi visu laiku Eiropas spēlētāju NBA simboliskos pieciniekus.

NBA eiropiešu pirmajā simboliskajā pieciniekā iekļauti Dirks Novickis, Pau Gazols, Tonijs Pārkers un vēl šobrīd līgā spēlējošie Jannis Adetokunbo un Luka Dončičs. Savukārt otrajā pieciniekā iekļauts Nikola Jokičs, kurš šajā simboliskajā izlasē ir vienīgais aktīvais spēlētājs, Toni Kukočs, Drazens Petrovičs, Predrags Stojakovičs un Arvīds Sabonis.

NBA informē, ka šīs simboliskās izlases sastādītas par godu NBA 75 gadu jubilejai un ka to noteikšanā tika ņemts vērā līdzjutēju balsojums, kā arī žurnālistu, TV tiešraižu veidotāju un ar basketbolu saistītu slavenību balsojums.

Pirmajā simboliskajā izlasē ir divi Dalasas "Mavericks" pārstāvji - leģendārais vācietis Dirks Novickis, kurš visu karjeru pavadīja šajā komandā un saistīts ar to arī pēc karjeras beigām, un slovēnis Luka Dončičs, kurš dažus gadus bija Kristapa Porziņģa komandas biedrs. Tagad viņa komandā nonācis Dāvis Bertāns.

Dončičs ir simbolisko izlašu jaunākais dalībnieks un viens no trim šobrīd aktīvajiem NBA spēlētājiem.

Simboliskajās izlasēs tikai Horvātija pārstāvēta ar diviem spēlētājiem, bet kopumā pieci no desmit spēlētājiem ir no bijušās Dienvidslāvijas valstīm. Savukārt Baltiju pārstāv lietuvietis Arvīds Sabonis, kamēr no Spānijas ir Pau Gazols, un Gazolu ģimenes sakarā acīmredzama ir viņa brāļa Marka iztrūkums šajās simboliskajās izlasēs.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-12 21:29, pirms 3 gadiem
Dalasa liekas, ka varētu būt baltākā komanda NBA. Vismaz ar tiem līderiem ar kuriem man viņa asociējās.

Žēl jau, ka neviena latvieša nav topā, būtu Biedriņš, ko ar Goldensteitu izcīnījis varbūt būtu vairāk paveicies, bet ir kā ir!

     [+] [-]

, 2022-04-12 22:00, pirms 3 gadiem
leonardoab rakstīja: Dalasa liekas, ka varētu būt baltākā komanda NBA. Vismaz ar tiem līderiem ar kuriem man viņa asociējās.

Žēl jau, ka neviena latvieša nav topā, būtu Biedriņš, ko ar Goldensteitu izcīnījis varbūt būtu vairāk paveicies, bet ir kā ir!
Nez kuru, tad Biedriņš būtu apdzinis, ja pat Gazols jaunākais nav topā?

     [+] [-]

, 2022-04-12 22:01, pirms 3 gadiem
Kurā izlasē Porziņģis?!

     [+] [-]

, 2022-04-13 08:13, pirms 3 gadiem
Es konkrēti pārspīlēju par Biedriņu, bet nu viņa karjera varēja izvērsties savādāk

Nu Porziņģim, vēl jau iespējas sevi pierādīt, lomu spēlētājs viņš nav, tā kā diezvai kādu komandas titulu izcīnīs, bet nu ar individuālu statistiku jau uzspīdēs. Vienīgā problēma, ka visdrīzākais viņam ir ierobežots laiks, neticu, ka līdz 35 izvilks karjeru profesionāli (un tas jau būtu daudz).