Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kids vēlas spēlēt arī nākamsezon

Andrejs Siliņš

Kids vēlas spēlēt arī nākamsezon
Divi vecākie NBA saspēles vadītāji - Stīvs Nešs un Džeisons Kids. Abi vēlas spēlēt arī nākamsezon.
Foto: AP/Scanpix

Viens no Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) pieredzējušākajiem vīriem un visu laiku izcilākajiem saspēles vadītājiem Džeisons Kids, kurš pārstāv Dalasas "Mavericks", atklājis, ka, neskatoties uz vairākiem mikro savainojumiem, vēlas spēlēt līgā arī turpmāk, vismaz vēl nākamo sezonu.

23. martā Kidam apritēja 39 gadi, līgā 1994. gada drafta otrais numurs (aiz Glena Robinsona) pavadījis jau 18 sezonas, taču negrasās kārt basketbola apavus uz nagliņas. "Vēlos spēlēt vēl vienu gadu," ESPN atklājis Kids, kurš šosezon mocījies ar vairākiem savainojumiem.

Pēc šīs sezonas, par kuru Kids saņem 8,5 miljonus dolāru, līgums ar "Mavericks" būs beidzies, taču ESPN, atsaucoties uz organizācijā strādājošiem cilvēkiem, vēsta, ka klubs vēlētos vasarā noslēgt jaunu līgumu ar Kidu. Galvenokārt "Mavericks" uzskata, ka tieši Kida noturēšana ļautu piesaistīt komandai arī citas zvaigznes, šajā gadījumā Deronu Viljamsu, ar kuru Kids savulaik izveidojis labas attiecības, pārstāvot ASV valstsvienību.

Desmitkārtējais NBA Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks, pagājušā gada čempions, pieckārtējais pirmā simboliskā sezonas piecinieka spēlētājs Kids karjeras laikā izcēlies ar 107 "triple-double", kas ir trešais labākais rādītājs NBA vēsturē (aiz Oskara Robertsona un Maģiskā Džonsona).

Vidēji mačā karjerā Kids guvis 13 punktus un atdevis 9,0 piespēles, kā arī izcīnījis 6,4 atlēkušās bumbas. Šajā sezonā ceturtajam vecākajam NBA aktīvajam spēlētājam cipari krietni kritušies - vidēji 5,9 punkti, 5,3 piespēles un 4,1 atlēkusī bumba. Kids, kurš piedalījies 1310 regulārās NBA sezonas spēlēs, karjeras laikā divas reizes pārstāvējis "Mavericks", kā arī bijis Fīniksas "Suns" un Ņūdžersijas "Nets" pirmais saspēlnieks.

Izmantotie resursi:
ESPN

  +7 [+] [-]

, 2012-04-12 13:17, pirms 13 gadiem
ja veselība atļauj un baskets vēl nav pieriebies, kāpēc gan nespēlēt... tik sīksts vecis kā Kids, reāli vēl varētu NBA līmenī kādus 2-3 gadus nokapāt.

  +4 [+] [-]

, 2012-04-12 14:06, pirms 13 gadiem
kamēr pats spēj būt lietderīgs un komandas biedri spēj saspēlēties, tad var rukāt ilgi.
Ja sāk taisīt s ū d u s, tad gan labāk ir beigt karjeru, nekā tikt izmestam no komandas, jo nespēj iemest, iedot piespēli, utt.

     [+] [-]

, 2012-04-12 18:14, pirms 13 gadiem
archdevil rakstīja: kamēr pats spēj būt lietderīgs un komandas biedri spēj saspēlēties, tad var rukāt ilgi.
Ja sāk taisīt s ū d u s, tad gan labāk ir beigt karjeru, nekā tikt izmestam no komandas, jo nespēj iemest, iedot piespēli, utt.
iemest viņš varēs vienmēr -viņš ir viens no labākajiem 3pt metējiem NBA. Cits jautājums ir drīzāk par aizsardzību un traumatismu.