Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA nākamais televīziju tiesību darījums lēšams 76 miljardu apmērā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

NBA nākamais televīziju tiesību darījums lēšams 76 miljardu apmērā
Adams Silvers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

ESPN vēsta, ka Nacionālā basketbola asociācija (NBA) piekritusi jaunajam televīzijas tiesību pārdošanas darījumam, kā vērtība būs 76 miljardi dolāru 11 gadu garumā no 2025./2026. gada sezonas. Spēles translētu kanāli ABC, ESPN un NBC, kā arī straumēšanas platformas ''Peacock'' un ''Amazon Prime''. Vēl iespēja iekļauties līgumā ir ilggadējam partnerim ''TNT Sports''.

NBA jaunā televīzijas darījuma ietvaros varētu iekasēt 76 miljonus ASV dolāru. Tā ir piekritusi 11 gadu darījumam, kas spēkā stāsies no 2025./2026. gada sezonas. Šis kļūtu par rekorda TV tiesību darījumu, kas varētu turpināt ļaut spēlētājiem pelnīt aizvien vairāk algas čekos.

Sagaidāms, ka nākamnedēļ Lasvegasā varētu notikt NBA vadības sapulce, kurā tiktu apstiprināts šis darījums. Darījuma ietvaros spēles turpinātu pārraidīt ESPN un ABC, NBA basketbols atgrieztos NBC, kā arī mačus translētu ''Amazon Prime''. Tajā pašā laikā NBA basketbols pazustu no ''TNT Sports'', kā rezultātā varētu arī beigties visiem zināmais ''Inside the NBA'' raidījums ar Čārlzu Bārkliju, Keniju Smitu un Šakilu O'Nīlu kā ekspertiem.

''TNT Sports'' gan vēl varētu būt iespēja būt arī šajā TV darījumā, ja tā piecu dienu laikā pēc tam, kad saņems NBA pabeigtā darījuma līgumu, pielīdzinās kādu no piedāvājumiem. ESPN un ABC turpinās translēt NBA finālu un vienu no konferences fināliem. Fināls kanālā ABC tiek translēts kopš 2003. gada, tāpat tie translē spēles sestdienās un svētdienās pēc tam, kad noslēdzas NFL regulārā sezona. NBA līdz šim 1.4 miljardu vietā jaunajā darījumā no ''Walt Disney Company'' saņemtu 2.6 miljardus gadā.

NBC translētu NBA spēles pirmo reizi kopš 2002. gada. Kompānija maksās 2.5 miljardus dolāru gadā un translēs spēles svētdienā pēc tam, kad noslēgsies NFL sezona. Tāpat tā pārraidīs mačus otrdien un pirmdien. ''Amazon Prime'' translēs mačus ceturtdien, piektdien un sestdien, bet otra konferences fināla translēšana tiks izlemta starp NBC un ''Amazon Prime''. Otrie par NBA translācijām gatavi maksāt 1.8 miljardus dolāru gadā, bet ''TNT Sports'' līdz šim maksāja 1.4 miljardus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...