Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sirds aritmijas dēļ "Spurs" uz nenoteiktu laiku paliek bez Oldridža

Rolands Eliņš

Sirds aritmijas dēļ "Spurs" uz nenoteiktu laiku paliek bez Oldridža
Lamarkuss Oldridžs
Foto: AFP/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētā NBA komanda Sanantonio "Spurs" paziņojusi, ka viens no tās līderiem Lamarkuss Oldridžs, kurš tieši spēlē Bertāna spēka uzbrucēja pozīcijā, sirds darbības problēmu dēļ uz nenoteiktu laiku paliks ārpus spēles sastāva.

"Līdz ar šo "Spurs" paziņo, ka Lamarkuss Oldridžs būs ārpus sastāva uz nenoteiktu termiņu, jo viņam konstatēta neliela sirds aritmija. Visas iesaistītās puses ir kopīgi nolēmušas, ka šobrīd labākā rīcība Oldridžam ir atturēties no piedalīšanās spēlēs līdz papildu medicīnisko pārbaužu veikšanai," vēstīts "Spurs" paziņojumā, kas ir nepatīkams pārsteigums daudziem šīs komandas līdzjutējiem un arī vietējiem basketbola apskatniekiem.

31 gadu vecais Oldridžs savā otrajā sezonā "Spurs" sastāvā vairs neizceļas ar tik iespaidīgiem statistikas rādītājiem kā iepriekš Portlendā (vidēji 17.3 punkti un 7.4 atlēkušās bumbas), taču ir stabils pamatsastāva spēlētājs un regulāri uzņemas iniciatīvu uzbrukumā. Oldridžs šosezon teorētiski bija "Spurs" otrs svarīgākais spēlētājs aiz Kavai Lenarda, kurš arī šobrīd smadzeņu satricinājuma dēļ izsists no ierindas.

Sirds aritmija ir stāvoklis, kurā sirdspuksti notiek vai nu pārāk ātri vai pārāk lēni, novirzoties no normālā sirdsdarbības ātruma. Oldridža gadījumā sirdsdarbība ir pārāk ātra un viņam jau ilgāku laiku ir tā sauktais Volfa-Pārkinsona-Vaita sindroms, un tiek vēstīts, ka viņš jau pāris reizes savā NBA karjerā vērsies pie mediķu palīdzības, veicot īpašas ārstēšanās procedūras. Šī slimība viņam konstatēta 2007. gadā, savā debijas NBA sezonā un lika izlaist sezonas izskaņu. Oldridžs šīs slimības dēļ arī bija spiests izlaist vairākas spēles 2012. gadā.

Oldridža šosezon bija izlaidis sešas "Spurs" spēles, nelielu savainojumu un trenera piedāvātās atpūtas dēļ. Tiek norādīts, ka "Spurs" komandas vadība viņa veselības situāciju uztver ļoti nopietni un tikai pēc papildu medicīniskajām pārbaudēm varēs sākt domāt par atgriešanās termiņu.

Oldridža pozīcijā "Spurs" ir pieejami veterāns Deivids Lī un Dāvis Bertāns. Abi savā pirmajā sezonā Sanantonio komandā sekmīgi iekļāvušies komandas rotācijā, bet krietni vairāk spēles laika saņēmis Lī, astoņos mačos arī izejot sākumsastāvā. Oldridža nespēlēšanas laikā paredzams, ka būtiski pieaugs viņu abu spēles minūtes.

"Spurs" ar 50 uzvarām 64 spēlēs šobrīd ir jau garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs, kas sāksies pēc apmēram piecām nedēļām.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/spurs/status/84...

  +3 [+] [-]

, 2017-03-11 19:30, pirms 8 gadiem
GSW bez KD, Cavs bez Lova, Spurs bez LA. Beigās fināls Wizards pret Jazz Jācer, ka uz PO būs visi labākie!

     [+] [-]

, 2017-03-11 20:02, pirms 8 gadiem
Būtu bijis profesionālāk arī īsi pieminēt, kā tas sindroms izpaužas, lai nav jāgūglē.

     [+] [-]

, 2017-03-11 20:13, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Būtu bijis profesionālāk arī īsi pieminēt, kā tas sindroms izpaužas, lai nav jāgūglē.
Sirds ritma vai tā teikt sirdsdarbības ātruma lēnuma/pārāk liela ātruma problēmas.Tā teikt pumpītim problēmas ar pumpēšanu

     [+] [-]

, 2017-03-11 20:15, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Būtu bijis profesionālāk arī īsi pieminēt, kā tas sindroms izpaužas, lai nav jāgūglē.
Tas, piemēram, izpaužas spēlu vai treniņu laika stiprāk un atrāk sit!

     [+] [-]

, 2017-03-11 20:16, pirms 8 gadiem
jopcvai, kāda miskaste būs šīs nakts spēle 4 pensionāri pret D-League veču bariņu

  +3 [+] [-]

, 2017-03-11 20:23, pirms 8 gadiem
Bertānam būs iespējas iemest vairāk nekā 3 punktus. Kaut nu izdotos veiksmīgi nospēlēt

     [+] [-]

, 2017-03-11 20:31, pirms 8 gadiem
Bīstama slimība. Cerēsim, ka viņam tomēr būs viss kārtībā.

Reāli sportā laikam tieši saslimt ar sirdskaiti ir visbīstamāk.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja