Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vilijamss tomēr brauks uz Fīniksu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Vilijamss tomēr brauks uz Fīniksu
Mo Vilijamss
Foto: AP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Visu Zvaigžņu spēles pieteikumā kārtējo reizi ir izdarītas izmaiņas. Savainotais Toronto "Raptors'' uzbrucējs Kriss Bošs tiks aizstāts ar Klīvlendas "Cavaliers" aizsargu Mo Vilijamsu, kurš divas reizes kandidēja uz iekļūšanu šajā spēlē, bet abas reizes saņēma kurvīti.

Vilijamsa komandas biedri, kā arī "Cavaliers" īpašnieks Dens Gilberts bija sašutuši, kad aizpagājušajā nedēļā Visu Zvaigžņu spēles pieteikumā tika izdarītas izmaiņas. Savainotā Džamīra Nelsona vietā tika iekļauts Bostonas "Celtics" aizsargs Rejs Alens. Par to, ka Boša vietā jāiekļauj tieši Vilijamss NBA vadība nobalsoja vienbalsīgi. Šodien NBA komisārs Deivids Stērns paziņoja, ka Vilijamsam tomēr būs iespēja piedalīties šajā spēlē. Visu prieku gan sabojāja pēdējo sekunžu zaudējums Indianas "Pacers", kas "Cavs" bija jau otrais pēc kārtas.

"Tas ir jauki, ka mani tomēr izvēlējās," pirms spēles Indianā teica "Cavaliers" aizsargs. "Esmu patīkami satraukts. Komandas biedri mani apsveica jau tūlīt, kad bija uzzinājuši jaunumus. Tā ir lieta (Visu Zvaigžņu spēle - U.B.), ko man neviens nevar atņemt."

Vilijamss netika iekļauts austrumu konferences sākumsastāvā, jo viņam kāju priekšā aizlika Orlando "Magic" aizsargs Džamīrs Nelsons. Kad Nelsons iedzīvojās nepatīkamā savainojumā, uz Vilijamsu tika liktas lielas cerības. Tomēr viņa vietā tika izvēlēts bostonietis Rejs Alens. Ar trešo piegājienu Vilijamsam viss izdevās. Trīs lietas labas lietas... Pēc Alena izvēlēšanas, "Cavs" sarīkoja traci. "Mēs esam vienīgā top piecinieka komanda, kurai ir tikai viens pārstāvis Visu Zvaigžņu spēlē," skarbus vārdus NBA vadībai veltīja Dens Gilberts. "Tas ir stulbi, neloģiski, nepareizi. Tieši šādi vārdi apraksta manās pašreizējās izjūtas!" piebilda Gilberts. Lebrons Džeimss šo situāciju nosauca par krāsas triepienu "Cavs" sejā. Šodien visu runas vairs nebija tik asas. "Es pasaucu Mo (Vilijamsau - U.B.) cik ātri vien varēju. Esmu pārsteigts, ka viņš iepriekš man neko nesacīja," sacīja "Cavaliers" līderis Lebrons Džeimss. Arī Džeimss piedalīsies Visu Zvaigžņu spēlē, turklāt izies austrumu konferences starta pieciniekā. "Tas ir tiešām lieliski. Tas ir tieši tas, ko mēs visi vēlējāmies," joprojām priecīgos toņos runāja Džeimss. Arī komandas īpašnieks Gilberts bija apmierināts ar notikušo. "Man ļoti žēl, ka Kriss Bošs nevarēs piedalīties Visu Zvaigžņu spēlē Fīniksā. Visa "Cavaliers" organizācija ir pateicīga NBA vadībai, ka tā izvēlējās Mo Vilijamsu. Viņš to bija pelnījis," vēstīja ziņojums, ko presei izplatīja Gilberts.

Bošs vidēji spēlē guvis 22,7 punktus un izcīnījis 9,5 atlēkušās bumbas. Bet pēdējās trīs spēles Bošs noskatījies no tribīnēm, tērpies ielas drēbēs. "Tas nebija treneru vai ārstu lēmums. Kriss pats to vēlējās. Domāju, ka Kriss labprātāk atdod vietu kādam citam, ja nav spējīgs spēlēt par visiem 100 procentiem. Tagad viņam ir dota papildus nedēļa, lai turpinātu spoži iesākto sezonu," sacīja "Raptors" galvenais treneris Džejs Triano.

Ziņas parādījās uzreiz pēc "Cavaliers" rīta iesildīšanās, izraisot visos, tostarp Vilijamsā, neviltotu pārsteigumu. "Es atcirtu viņa istabas durvis. Kad saucu viņu, viņš neatbildēja. Sapratu, ka Mo ir iesnaudies. Nācās viņu piecelt," ar smaidu sejā stāstīja ''Cavaliers" treneris Maiks Brauns. Vilijams, protams, nesaprata kas notiek, bet Brauns viņam izstāstīja notiekošo. "Šis ir satriecošas ziņas. Mo ir bijis viens no labākajiem spēlētājiem manā trenera karjerā," turpināja treneris Brauns.

"Cavaliers" 2007. gadā iekļuva NBA finālsērija, tiesa tobrīd Mo Vilijamss vēl nespēlēja Klīvlendā. Neviena Klīvlendas sporta komanda jau 45 gadus nebija uzvarējusi nevienā nozīmīgā turnīrā. Šo sēriju pārtraukt neizdevās arī "Cavs". "Cavaliers" tikai pagājušās nedēļas nogalē pirmo reizi sezonā zaudēja savā laukumā, bet joprojām nav zaudējusi divas spēles pēc kārtas. Pagaidām Klīvlendas komadai ir otra labākā bilance visā līgā. "Mans padoms Mo: nevajag mēģināt mest pārāk sarežģītus metienus, jāmēģina skaisti izspēlēt bumba," Vilijamsam padomu sniedza komandas biedrs Džeimss. "Mo visu nedēļas nogali būs kopā ar mani, es viņu pamācīšu," smejoties sacīja Džeimss.

Izmaiņas arī "Slam dunk" konkursā

Denveras "Nuggets" spēlētājs Dž. R. Smits aizstās savainoto Memfisas "Grizzlies" uzbrucēju Rūdiju Geju ''slam dunk'' konkursā. Gejs nevarēs piedalīties konkursā dēļ kreisā gurna savainojuma. Smits šajā konkursā piedalījās jau 2005. gadā. "Zem mana rokas apsēja ir dažas lietas, bet es īsti par tām nevaru runāt. Tas ir liels noslēpums," pēc "Nuggets" uzvarās pār Maiami "Heat" sacīja Smits. Smits konkursā piedalīsies kopā ar iepriekšējā konkursa uzvarētāju Dvaitu Hovardu, 2006. gada čempionu Neitu Robinsonu, kā arī ar "Trail Blazers" debitantu Rūdiju Fernandezu.

Izmantotie resursi:
espn.com
nba.com
The Associated Press

  +4 [+] [-]

, 2009-02-11 14:53, pirms 16 gadiem
bija arī pelnījis!!!

  +4 [+] [-]

, 2009-02-11 14:54, pirms 16 gadiem
Žēl, ka Bošs nebūs.

  +4 [+] [-]

, 2009-02-11 15:01, pirms 16 gadiem
vēl arī Slam Dunk konkursā Rūdija Geja vietā (trauma) būs Dž.R. Smits

  -1 [+] [-]

, 2009-02-11 15:17, pirms 16 gadiem
tas dzeks mak likt bumbu no AUGŠAS

  -4 [+] [-]

, 2009-02-11 15:31, pirms 16 gadiem
ta jau Vinsu Kārteru varēja uz Slam Dunk vismaz paņemt

     [+] [-]

, 2009-02-11 16:15, pirms 16 gadiem
Reinis00 rakstīja: ta jau Vinsu Kārteru varēja uz Slam Dunk vismaz paņemt
Vinss ir vecs un jau ir pagātne tagad jau citi viņam ir priekšā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-11 18:05, pirms 16 gadiem
Kas te notiek kā All Star ta visi savainoti,skumjiL
James bus priecigs ka kads no vina komandas ar tiek,savadak cela lielu traci,

  -2 [+] [-]

, 2009-02-11 18:09, pirms 16 gadiem
anjo rakstīja: Žēl, ka Bošs nebūs.
piekriitu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-02-11 19:12, pirms 16 gadiem
JamesTheKing rakstīja: Vinss ir vecs un jau ir pagātne tagad jau citi viņam ir priekšā
Un tomer mana skatijumaa visu laiku labaakais dankers
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-02-11 22:02, pirms 16 gadiem
JamesTheKing rakstīja: Vinss ir vecs un jau ir pagātne tagad jau citi viņam ir priekšā
cik nu vecs.viņš bij izteicies ka viņam vēl ir daži slum dunk ko neviens vel nav redzeji taka man jau gribetos tieši viņu tur redzēt

     [+] [-]

, 2009-02-12 17:10, pirms 16 gadiem
6.speletajs rakstīja: Var teikt, ka lebroons ievilku shos speleetaaju all star ar saviem izteikumiem! zheel ka taada korupcija! Tomeer tas pats dzeksons no GSW ir labaaks par sho speleetaaju un veel daudzi!
Pašam smiekli nenāk? Būt līderim zaudētājos, vai vienam no līderiem starp grandiem. Doh!