Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vēl viena galvenā trenera vakance NBA - neturpinās "Thunder" un Donovana sadarbība

Emils Ozerinskis

Vēl viena galvenā trenera vakance NBA - neturpinās "Thunder" un Donovana sadarbība
Bilijs Donovans un Kriss Pols. Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Oklahomsitijas "Thunder" atbrīvojusi vienības galvenā trenera krēslu, vienojoties par abpusēju saistību pārtraukšanu ar Biliju Donovanu.

Divus NCAA čempiontitulus ar Floridas Universitāti izcīnījušais Bilijs Donovans uz NBA pārcēlās 2015. gadā, kļūstot par Oklahomsitijas "Thunder" galveno treneri. No potenciālā sapņu darba, Donovana talantu kalves resurss strauji apsīka, jau pēc vienas kopdarba sezonas komandu atstājot Kevinam Durentam. Turpmākajos gados visa "Thunder" spēle tika veidota ap Raselu Vestbruku, nopelnot spēlētājam līgas MVP balvu, tāču bez Durenta tālāk par play-off pirmo kārtu Donavana vadītajai komandai tikt neizdevās.

Noslēdzoties piecu gadu līgumam ar galveno treneri, "Thunder" ģenerālmenedžeris Sems Prestijs vēl nevar ieskicēt komandas nākotnes plānus, nolemjot neturpināt sadarbību ar 55 gadus veco speciālistu. NBA "burbuļa" izslēgšanas spēlēs "Thunder" aizcīnījās līdz septītajam mačam pret "Rockets", taču principiālajā duelī uzvarēt nespēja.

Līdz ar to šobrīd NBA komandās ir piecas vakantas galveno treneru pozīcijas. Bez Oklahomsitijas "Thunder" brīvi galveno treneru krēsli ir arī Čikāgas "Bulls", Indianas "Pacers", Ņūorleānas "Pelicans" un Piladelfijas "76ers" vienībās.

Bez izšķiršanās par jaunu galveno treneri, Sema Prestija dienas kārtībā ir arī lēmums par Krisa Pola nākotni. Pirms gada norakstītais saspēles vadītājs šogad sevi pierādīja ļoti augstā līmenī, atgriežot nopietnu interesi par sevi no augstus sportiskos mērķus izvirzošām komandām. Krisa Pola sakarā locīti tādu komandu nosaukumi kā Maiami "Heat", Milvoki "Bucks" un Losandželosas "Lakers". Taču maiņas darījumu apgrūtina Pola milzīgais līgums - 41 miljons uz nākamo sezonu un 44 miljoni uz aiznākamo.

     [+] [-]

, 2020-09-09 10:32, pirms 4 gadiem
Pārsteidzoši,ka viņu atlaida pēc tik labas sezonas..
Ja viņu gribēja atlaist,tad to vajadzēja vēl darīt Duranta/Vestbruka laikā..
Es smiešos ja pirms Donovana darbu dabūs Lū vai Kids kādā citā komandā

  +2 [+] [-]

, 2020-09-09 10:44, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Pārsteidzoši,ka viņu atlaida pēc tik labas sezonas..
Ja viņu gribēja atlaist,tad to vajadzēja vēl darīt Duranta/Vestbruka laikā..
Es smiešos ja pirms Donovana darbu dabūs Lū vai Kids kādā citā komandā
Un tagad mazliet kārtīgāk pārlasi rakstu, viņu neviss atlaida, bet gan viņam beidzās piecu gadu līgums, kuru nepagarināja.

     [+] [-]

, 2020-09-09 10:48, pirms 4 gadiem
Vispār jau tajos avotos rakstīts, ka puses vienojās neturpināt sadarbību, nevis ka viņu atlaida! Varbūt cilvēks grib pamainīt darbavietu un pāriet citu NBA komandu trenēt!

  -1 [+] [-]

, 2020-09-09 10:55, pirms 4 gadiem
sinaaj rakstīja: Un tagad mazliet kārtīgāk pārlasi rakstu, viņu neviss atlaida, bet gan viņam beidzās piecu gadu līgums, kuru nepagarināja.
Nelasīju rakstu,bet vakara pirmajos tvītos kaut kā mistiski neminēja,ka beidzies līgums..
Ja nepagarināja,tad tas ir vēl jocīgāk..Nav jau baigi daudz labu treneru bez darba..Vienīgi Makmilans kuru Pacers atlaida..
Ja neiet pēc viņa,tad droši atkal debitantu ņems.

     [+] [-]

, 2020-09-09 11:00, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nelasīju rakstu,bet vakara pirmajos tvītos kaut kā mistiski neminēja,ka beidzies līgums..
Ja nepagarināja,tad tas ir vēl jocīgāk..Nav jau baigi daudz labu treneru bez darba..Vienīgi Makmilans kuru Pacers atlaida..
Ja neiet pēc viņa,tad droši atkal debitantu ņems.
Vel ir Nets atlaistais Atkinsons, Taironu Lue var uzrunāt, Jasonu Kiddu, un tā tālāk iet pa asistentiem - daudzus var ieinteresēt ar labiem piedāvājumiem. Arī bijušos NBA trenerus nevar pilnībā izslēgt - David Fizdale, piemēram.

     [+] [-]

, 2020-09-09 11:13, pirms 4 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vel ir Nets atlaistais Atkinsons, Taironu Lue var uzrunāt, Jasonu Kiddu, un tā tālāk iet pa asistentiem - daudzus var ieinteresēt ar labiem piedāvājumiem. Arī bijušos NBA trenerus nevar pilnībā izslēgt - David Fizdale, piemēram.
Ā jā protams Atkinsons kurš būtu variants labs priekš jaunas komandas..Nu tie pārējie uzvārdi galīgi garām..Kids kā treneris bija katastrofa ar jaunajiem,un to pašu varētu teikt par Fizdeilu..
Lū reāli ir nezināmais kā treneris,jo viņš tomēr ''trenēja'' Lebronu kurš pats ir treneris.

     [+] [-]

, 2020-09-09 11:50, pirms 4 gadiem
Zvizģets. Polam 41 un 44 milj pa sezonām. kur bija prāts tadus ciparus dot. Tagad nosēdēs vēl 2 gadus tanderos un miers. Pēc tam vēl gadu pa veterāna minimumu kādā titula pretendentē...

     [+] [-]

, 2020-09-09 12:29, pirms 4 gadiem
markkomartins rakstīja: Zvizģets. Polam 41 un 44 milj pa sezonām. kur bija prāts tadus ciparus dot. Tagad nosēdēs vēl 2 gadus tanderos un miers. Pēc tam vēl gadu pa veterāna minimumu kādā titula pretendentē...
Apmērām tā kā tikko tikai to uzzināji....