Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

46 gadu vecumā miris bijušais NBA centrs un treneris Rukss

Andrejs Siliņš

46 gadu vecumā miris bijušais NBA centrs un treneris Rukss
Šons Rukss
Foto: AP/Scanpix

Bēdīgas vēstis pienākušas no Ziemeļamerikas, kur 46 gadu vecumā kādā Filadelfijas restorānā miris bijušais Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) komandu centrs Šons Rukss, kurš pēdējās pāris sezonas veica Filadelfijas "76ers" trenera-asistenta pienākumus.

Rukss otrdien ar vilcienu bija devies uz Ņujorku, kur tikās ar Ņujorkas "Knicks" prezidentu Filu Džeksonu, ģenerālmenedžeri Stīvu Milzu un galveno treneri Džefu Hornačeku. "Knicks" izskatīja iespēju piesaistīt Ruksu kā Hornačeka asistentu. Šis darbs viņam bijis labi pazīstams arī iepriekš - pēdējās divas sezonas Rukss bija asistents "76ers" vienībā, bet pirms tam septiņus gadus šajā amatā strādājis Attīstības līgā.

Ruksam bija tikai 46 gadi un kā nāves iemesls tiek minēta sirdstrieka.

Arizonas universitātes absolvents ienāca līgā 1992. gadā un karjeras laikā pārstāvēja Dalasas "Mavericks", Minesotas "Timberwolves", Atlantas "Hawks", Losandželosas "Lakers", Losandželosas "Clippers", Ņūorleānas "Hornets" un Orlando "Magic".

2005. gadā Rukss pārcēlās uz Eiropu un uzspēlēja Malagas "Unicaja", kā arī Badalonas "Joventut" komandās Spānijā. Pēc vairāku gadu pārtraukuma Rukss atgriezās kā spēlētājs Amerikas Basketbola Asociācijā, nospēlējot tur 2011./2012. gada sezonu.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports