Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Jazz" zvaigzne Markanens starpsezonā izpildīs obligāto militāro dienestu Somijā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Jazz" zvaigzne Markanens starpsezonā izpildīs obligāto militāro dienestu Somijā
Lauri Markanens Somijas izlases sastāvā ''EuroBasket 2022''. Foto: FIBA

Aizvadītajā naktī oficiāli izredzes uz iekļūšanu NBA "play-in" turnīrā zaudēja Rietumu konferences komanda Jūtas "Jazz", kurai sezona līdz ar to būs galā jau šajā nedēļas nogalē. Komandas līderim Lauri Markanenam plāni starpsezonai ir zināmi jau tagad - Somijas basketbolists dosies uz dzimteni, lai izpildītu obligātā militārā dienesta pienākumu.

Somijā obligātais militārais dienests jāizpilda vīriešiem no 18 līdz 30 gadu vecumam. Šovasar pienākumu apņēmies pildīt arī Jūtas "Jazz" basketbolists Lauri Markanens, kurš šosezon pirmo reizi karjerā piedalījās arī NBA Zvaigžņu spēlē.

"Protams, mums tas ir jāizdara, bet, tajā pašā laikā, mēs to uztveram ar lepnumu," saka 25 gadus vecais somu basketbolists. "Tas rāda piemēru kalpot savai valstij. Un esmu drošs, ka varu to izdarīt tā, lai tas netraucētu arī sagatavoties jaunajai sezonai."

Ņemot vērā, ka "Jazz" 9. aprīlī aizvadīs sezonas pēdējo spēli, visticamāk, jau 17. aprīlī Markanens stāšoties dienestā Aizsardzības spēku sporta skolā, bāzē pie Helsinkiem, kur jau iepriekš apmācīti profesionāli somu sportisti. "Protams, ka labāk starpsezonā būtu gatavoties tā, kā es to daru parasti, bet esmu dzirdējis, ka tur to ļoti labi var apvienot. Vari gan nodarboties ar savu pamatdarbu kā sportists, gan iziet pamatapmācību vienlaicīgi," stāsta Markanens.

Somijas izlases basketbolists aizvadījis karjeras veiksmīgāko NBA sezonu, 66 mačos Jūtas "Jazz" sastāvā atzīmējoties ar 25,6 punktiem un 8,6 atlēkušajām bumbām vidēji spēlē. Markanens, kurš līgā aizvadījis sešas sezonas, šogad pirmo reizi karjerā tika izvēlēts arī dalībai NBA Zvaigžņu spēlē.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -4 [+] [-]

, 2023-04-07 14:31, pirms gada
Viņš spēlēs izlase vasarā viņš jau to teica,ka darīs pasaules kauss viņam gribēsies spēlēt

     [+] [-]

, 2023-04-07 14:51, pirms gada
Leons_Dravnieks rakstīja: Un ko tad mūsu Kristapiņš? Drošvien atkal braukās apkārt pa pasauli savos meršos un trieks naudu.

Būtu ņēmis piemēru labāk... KAUNS.
Viņam laika mašīnu uztaisīsi?

     [+] [-]

, 2023-04-07 15:11, pirms gada
kristaps30 rakstīja: Viņš spēlēs izlase vasarā viņš jau to teica,ka darīs pasaules kauss viņam gribēsies spēlēt
Lauri arī spēlēs

     [+] [-]

, 2023-04-07 15:30, pirms gada
oxa rakstīja: Markanena vietā es Somijā vairs nerādītos!
Vismaz līdz vecuma limita sasniegšanai.
Teica psrs laiku fans. Psrs, kur ap militārismu viss griežas.
Kārtējo reizi pierādi, ka tu domā tikai nepaplašinātos teikumos, kas nav vispār saistīti viens ar otru. Pasaules uzskats haotisks, pretrunīgs.

  +2 [+] [-]

, 2023-04-08 18:07, pirms gada
Lūk piemērs, a ko dara utainie hokejisti? Shēmot kā noslēpties štatos.

     [+] [-]

, 2023-04-09 16:29, pirms gada
Labs piemērs cilvēkiem kuri šaubās un domā.