Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Polam un Hārdenam 22 rezultatīvas piespēles Ķīnas kluba sagraušanā

Rolands Eliņš

Polam un Hārdenam 22 rezultatīvas piespēles Ķīnas kluba sagraušanā
Džeimss Hārdens un Žou Ki
Foto: AFP/Scanpix

NBA klubs Hjūstonas „Rockets” pārbaudes mačā pret Šanhajas „Sharks” izcīnīja drošu uzvaru ar 144:82, ļaujot izpausties abiem saviem saspēles vadītājiem. Savukārt Bruklinas „Nets” svinēja otro uzvaru pārbaudes spēlēs, pēc „Knicks” apspēlēšanas šonakt ar 107:88 pārspējot „Heat”.

Hjūstonas „Rockets” aizvadīja maču pret Šanhajas „Sharks”, Ķīnas Basketbola līgas pagājušās sezonas trešās vietas ieguvēju regulārajā turnīrā. Hjūstonā notikušajā spēlē „Rockets” nepieļāva nekādus pārpratumus par abu komandu spēku samēru un jau pirmajā ceturtdaļā izvirzījās vadībā ar 27 punktu pārsvaru. Pēc tam vairāk spēlēja arī „Rockets” rezervisti, kamēr „Sharks” divus savus sākumsastāva vīrus noturēja laukumā vairāk par 40 minūtēm, bet tas neglāba no zaudējuma beigās ar 82:144 jeb ar 62 punktu starpību.

Vismaz šajā spēlē Džeimss Hārdens un vasarā iemainītais Kriss Pols neizrādīja pazīmes, ka viņiem varētu būt problēmas sadalīt bumbu uzbrukumu veidošanā. Abi nospēlēja 26 minūtes, kuru laikā abi kopā paspēja izdarīt 22 rezultatīvas piespēles – desmit Hārdenam un 12 Polam. Hārdenam gan nevaicās ar tālmetieniem, viņš trāpīja tikai vienu no astoņiem, kamēr Pols iemeta trīs trejačus, savācot 12 punktus, tiesa, Polam arī četras kļūdas, kamēr Hārdenam tikai viena.

Hārdena neveiksmes tālmetienos gan būtiski neiespaidoja „Rockets” kopējo sniegumu no perimetra – tika trāpīti veseli 22 trejači, pieci no tiem Erika Gordona rēķinā. Ar 18 punktiem rezultatīvākais gan bija Trevors Ariza, bet Ķīnas uzbrucējs Žou Ki pret savas dzimtenes klubu „Rockets” sastāvā guva astoņus punktus.

„Mavericks” tikmēr viesos ar 89:112 piekāpās „Magic”, šoreiz nespēlējot Dirkam Novickim un citiem potenciālajiem komandas līderiem. Orlando sastāvā Melnkalnes centrs Nikola Vučevičs paspēja gūt 14 punktus 14 minūtēs, bet ar „double-double” izcēlās Ārons Gordons, kuram 17 punkti un desmit bumbas zem groziem.

„Raptors” pārbaudes mačā Lietuvas centram Jonam Valančūnam 8+7 17 nospēlēto minūšu laikā, bet viņa komanda ar 101:106 piekāpās Portlendai. Deimiens Lilards sameta 16 punktus un paspēja veikt astoņas rezultatīvas piespēles.

Savukārt pagājušās sezonas vājākā komanda „Nets” izcīnījusi otro uzvaru divās pārbaudes spēlēs, šoreiz ar 107:88 pieveicot „Heat”. Bruklinas komanda ar Timofeju Mozgovu priekšgalā dominēja zem groziem, neskatoties uz Hasana Vaitsaida klātbūtni pretinieku komandā. Vaitsaids 18 minūtēs tika pie 19+8, bet spēlē kopumā „Nets” savāca par 25 atlēkušajām bumbām vairāk. Rezultatīvu spēli aizvadīja Džeremijs Lins, kuram 16 punkti, bet „Nets” jaunpienācējs D`Andželo Rasels šonakt trāpīja tikai vienu no septiņiem trejačiem, gūstot deviņus punktus.

NBA pārbaudes spēļu rezultāti, sestais oktobris

KomandasRez.Rezultatīvākie
Magic-Mavericks112:89Gordons 17 – Smits 13
Nets-Heat107:88Lins 16 – Vaitsaids 19
Rockets-Shanghai (CHI)144:82Ariza 18 – Akognons 27
Trail Blazers – Raptors106:101Lilards 16 – Laurijs 23

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com