Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Knicks'' varētu tikt sodīta par noteikumu pārkāpšanu saistībā ar Bransona piesaisti

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Knicks'' varētu tikt sodīta par noteikumu pārkāpšanu saistībā ar Bransona piesaisti
Džeilens Bransons turpmāk vilks Ņujorkas "Knicks" kreklu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Ņujurkas ''Knicks'' varētu tikt sodīta par noteikumu pārkāpšanu saistībā ar spēlētāja Džeilena Bransona piesaisti.

Pavisam neilgi pēc brīvo aģentu tirgus atvēršanās, ''Knicks'' parakstīja četrus gadus ilgu līgumu ar Bransonu. Līgums ļaus viņam nopelnīt 104 miljonus ASV dolāru.

Ārzemju mediji informē, ka Bransons vēl pirms brīvo aģentu tirgus atvēršanās bija izlēmis pievienoties ''Knicks''. Līdz ar to tiek uzskatīts, ka klubs varētu būt pārkāpis noteikumus saistībā ar spēlētāju piesaisti.

Situācijai ir vairāki slāņi. ''Knicks'' sākotnēji par trenera asistentu nolīga Džeilena tēvu Riku Bransonu. Vienības prezidents Leons Rouzs ir ilggadējs Bransonu ģimenes draugs. Kluba vadītāji Viljamss Veslijs un Alans Hjūstons, kā arī spēlētājs Džūliuss Rendls, tikmēr apmeklēja Dalasas ''Mavericks'' un Jūtas ''Jazz'' ''play-off'' spēli. Tiek pieļauta varbūtība, ka visi šie notikumi ir saistīti.

''Cik zinu, tad ''Mavericks'' vadība ir ļoti dusmīga uz ''Knicks''. Ne tikai tāpēc, ka ziņas par Bransona pievienošanos Ņujorkas klubam apkārt figurēja vēl pirms brīvo aģentu tirgus atvēršanās, bet vispārīgi. Nezinu gan kā strādā spēlētāju piesaistes noteikumi, jo ''Knicks'' trenera asistents ir Bransona tēvs. Līgai piesaistīti cilvēki gaida brīdi, kad ''Knicks'' tiks sodīta par šo pārkāpumu,'' sacīja ''The Athletic'' apskatnieks Freds Kats.

Gadījumā, ja ''Mavericks'' iesniegs sūdzību pret ''Knicks'', līgas vadībai, visticamāk, situāciju nāksies izmeklēt.

''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija gan uzskata, ka Bransons varētu vienkārši noliegt baumas. Viņš varētu liecināt, ka uzsāka kontaktu ar ''Knicks'' vien brīdī, kad oficiāli bija atvēries brīvo aģentu tirgus.

Viss ir atkarīgs no tā, vai ''Knicks'' uzsāka sarunas pirms vai pēc tam, kad noslēdzās Dalasas sezona. Ja tas notika pēc tam, tad sodīt Ņujorkas klubu būtu praktiski neiespējami. Lai arī tas tehniski pārkāptu koplīguma noteikumus, tas nepārkāptu būtību, kāpēc sākotnēji tika ieviesti manipulācijas noteikumi - lai aizsargātu komandas, kamēr tās vēl piedalās cīņā par titulu.

Ja līgas vadība izmeklētu Bransona situāciju, tai nāktos izmeklēt arī pārējās situācijas, kad vienības parakstīja līgumus ar jauniem spēlētājiem uzreiz pēc brīvo aģentu tirgus atvēršanās. Apskatnieki neizslēdz varbūtību, ka Dalasas vadība ir vienkārši ļoti neapmierināta ar to, ka zaudējusi tik vērtīgu spēlētāju.

''Knicks'' aizvadītajā sezonā izcīnīja 37 panākumus 82 mačos un palika 11. vietā Austrumu konferencē, neiekļūstot ne izslēgšanas spēlēs, ne ''play-in'' turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/report-kni...

     [+] [-]

, 2022-07-06 10:53, pirms 2 gadiem
Nu ok sodu samaksās, bet vai tas ko mainīs? Bransonu jau atpakaļ nedabūs.