Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Mavericks'' treneris Kids: ''Porziņģis paveica labu darbu Dalasas komandā''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Mavericks'' treneris Kids: ''Porziņģis paveica labu darbu Dalasas komandā''
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix

LETA. Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis laikā, kad pārstāvēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Dalasas "Mavericks", paveica labu darbu vienības labā, trešdien finālsērijas mediju dienā atklāja dalasiešu galvenais treneris Džeisons Kids.

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics" šosezon ir sasniegusi NBA izslēgšanas spēļu finālu, kurā tiksies ar latvieša bijušo komandu "Mavericks".

Kida vadībā Porziņģis spēlēja tikai 2021./2022.gada sezonas pirmo pusi, pēc tam pārceļoties uz Vašingtonas "Wizards".

"Aizsardzībā viss labi strādāja - viņa spēja bloķēt metienus un cīnīties par atlēkušajām bumbām. Uzbrukumā vēlējāmies viņu izmantot vairāk spēlē ar muguru pret grozu, nekā to darīja Riks Kārlails," stāstīja Kids.

Viņa ieskatā, viss bijis tā, kā treneri vēlējušies, taču maiņas darījumi esot daļa no basketbola biznesa.

"Lielisks laukumā un arī ārpus tā. Darīja visu, ko prasīja. Runājot par veselību, jā, viņš savainojās. Domāju, ka viņš paveica labu darbu komandā," atzina Kids.

Pirmā spēle Bostonā notiks ceturtdien (piektdien plkst.3.30 pēc Latvijas laika).

Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām. Otrais mačs notiks 9.jūnijā Bostonā, bet nākamās divas spēles tiks aizvadītas 12. un 14.jūnijā Dalasā. Ja būs nepieciešamas vēl spēles, tās norisināsies 17.jūnijā Bostonā, 20.jūnijā Dalasā un 23.jūnijā Bostonā.

28 gadus vecais Porziņģis, kurš ir pirmais latvietis NBA finālā, izslēgšanas turnīrā četros mačos vidēji 26 minūtēs guvis 12,3 punktus, izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas, atdevis 1,8 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,5 metienus. Pamatturnīrā liepājniekiem 57 dueļos caurmērā 30 minūtēs bija 20,1 punktus, 7,2 atlēkušās bumbas, 2,0 rezultatīvas piespēles un 1,9 bloķēti metieni.

Latvijas basketbolists nav spēlējis kopš 29.aprīļa, kad izslēgšanas spēļu pirmās kārtas ceturtajā mačā ar Maiami "Heat" guva labās kājas ikru muskuļa traumu. Latvietis ir izlaidis desmit "play-off" mačus.

Izmantotie resursi:
LETA

  -1 [+] [-]

, 2024-06-05 23:10, pirms 3 nedēļām
Biļļainu BĒRNU īpaši ir jāpazemo un jaīerāda sava vietu basketbolu treneru vēstures MĒSLAINĒ pēc tā kā viņš izpildījās un izrīkojās ar KP kad viņš bijas Dalasas sastāvā !

     [+] [-]

, 2024-06-06 00:55, pirms 3 nedēļām
Tik daudz laipnību pirms spēles, ka pilnīgi šķērmi ap dūšu paliek…

     [+] [-]

, 2024-06-06 08:33, pirms 3 nedēļām
WHITE Legend rakstīja: Biļļainu BĒRNU īpaši ir jāpazemo un jaīerāda sava vietu basketbolu treneru vēstures MĒSLAINĒ pēc tā kā viņš izpildījās un izrīkojās ar KP kad viņš bijas Dalasas sastāvā !
Tas bija Kārlails,kas lika KP stāvēt uz 3pts līnijas stūrī,un netraucēt druknajam sīpolu gredzenam!

     [+] [-]

, 2024-06-06 10:26, pirms 3 nedēļām
Laba humora izjūta.. lol.. "labu darbu"