Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai Rondo, Pīrss un "Celtics" spēs Čikāgai sagādāt trešo zaudējumu pēc kārtas?

Vai Rondo, Pīrss un "Celtics" spēs Čikāgai sagādāt trešo zaudējumu pēc kārtas?
Joakims Noa aizsardzībā pret Polu Pīrsu
Foto: AP/Scanpix

Šonakt plkst. 4.30 pēc Latvijas laika Čikāgā, United Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) maču aizvadīs vietējā „Bulls” vienība, kura mērosies spēkiem ar Pola Pīrsa un Reižona Rondo pārstāvēto Bostonas „Celtics” vienību. Šī būs ceturtā un pēdējā abu vienību savstarpējā cīņa šajā regulārajā sezonā.

Pēc divu zaudējumu piedzīvošanas „Bulls” (bilance 42-13, savā laukumā 21-6, 1.v. Austrumu konferencē) vienības frontē ir iepriecinoši jaunumi, jo, iespējams, jau drīzumā laukumā varētu atgriezties tās līderis Deriks Rouzs, kurš traumas dēļ jau ir izlaidis vairākus iepriekšējos mačus. Pirms mača ar pašreizējo Atlantijas divīzijas līdervienību tiks izlemts, vai Rouzs dosies vai nedosies laukumā.

Rouzs kopumā šajā sezonā nav piedalījies 21 spēlē un cirkšņa traumas dēļ ir izlaidis pēdējās 11 spēles. Čikāgas vienība iepriekšējos 11 mačos, kuros saspēles vadītājs nav piedalījies, ir sasniegusi bilanci 7-4. Pagājušās sezonas līgas MVP trešdien pirmo reizi trenējās kopā ar visu komandu, tomēr pats spēlētājs vēl nebija pilnībā pārliecināts, vai izies laukumā gaidāmajā cīņā pret „Celtics” (30-23, izbraukumā 11-14, 4.v. Austrumu konferencē).

Svētdien Austrumu konferences līdervienība kapitulēja Rietumu konferences pašreizējai līdervienībai „Thunder” ar 78:92, bet pirmdien buļļi piekāpās Hjūstonai ar 93:99, izsējot trešajā ceturtdaļā iegūto 13 punktu pārsvaru.

Luols Dengs zaudējumā pret „Rockets” bija komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 24 gūtajiem punktiem, bet Karloss Būzers iekrāja 16 punktus un 13 atlēkušās bumbas. „Bulls” vienība visā mačā kopumā pieļāva 19 kļūdas un otrajā puslaikā ļāva hjūstoniešiem uzbrukt no spēles ar 55,8 procentu precizitāti.

Eksplozīvais aizsargs ir izlaidis pēdējos divus abu komandu savstarpējos mačus šajā sezonā, kuros komandas uzvaras ir dalījušas uz pusēm. Rouzs piedalījās 13. janvāra mačā, kad čikāgiešiem izbraukumā ar 88:79 izdevās pārspēt Bostonu.

Lai arī „Celtics” aizvadītajā naktī pārtrauca piecu uzvaru sēriju, piekāpjoties Sanantonio ar 86:87, pēdējos mačos aizsardzībā tā ir darbojusies īpaši veiksmīgi. Mačā pret „Spurs” bostonieši spēja sadeldēt 17 punktu deficītu, tomēr Pola Pīrsa metiens, kurš varēja atnest uzvaru, mača izskaņā izrādījās neprecīzs. Bostonas klubs zaudēja cīņu zem groziem ar 39:53.

Eiverijs Bredlijs ar 19 gūtajiem punktiem bija rezultatīvākais spēlētājs „Celtics” rindās, bet Reižons Rondo pamanījās iekrāt double-double, gūdams 17 punktus un izdalīdams 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt Rejs Alens trešdien izgāja laukumā pirmo reizi pēc sešu maču izlaišanas potītes traumas dēļ. Tālmetienu speciālists kopumā guva piecus punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. Bostoniešiem noteikti gaidāmajā cīņā būs vajadzīgs produktīvs sniegums Alena izpildījumā.

Rondo 12. februāra mačā, kurā nepiedalījās Rouzs, spēja nodemonstrēt lielisku sniegumu, gūdams 32 punktus, izdalīdams 15 rezultatīvas piespēles komandas biedriem un izcīnīdams 10 bumbas zem groziem.

Rouzs pēdējos sešos pret „Celtics” aizvadītajos mačos ir vidēji guvis 28 punktus un iekrājis 6,8 rezultatīvas piespēles, ieskaitot 25 gūtos punktus un septiņas rezultatīvās piespēles janvārī aizvadītajā mačā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 21

  • 26


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-04-05 23:13, pirms 13 gadiem
es gan domaaju ka celtics panjems

     [+] [-]

, 2012-04-05 23:25, pirms 13 gadiem
Jā,cerams...

  -2 [+] [-]

, 2012-04-06 00:17, pirms 13 gadiem
Bulls pashi vainiigi , ka Rouzu marinee!