Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA Spēlētāju asociācijas direktoru Hanteru varētu nomainīt NHL kolēģis Fērs

Andrejs Siliņš

NBA Spēlētāju asociācijas direktoru Hanteru varētu nomainīt NHL kolēģis Fērs
Vai Donalds Fērs kļūs arī par NBA Spēlētāju asociācijas direktoru?
Foto: AP/Scanpix

Spēlētāju vidū aizvien pieaug neapmierinātība ar Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) Spēlētāju asociācijas (NBPA) direktora Billija Hantera darbu, un jau drīzumā Hanteram var tikt uzteikts darbs. Tikmēr parādījusies informācija, ka spēlētāju puse labprāt šajā amatā redzētu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Spēlētāju asociācijas (NHLPA) direktoru Donaldu Fēru.

70 gadus vecā Hantera darbs visvairāk un aktīvāk tika kritizēts NBA lokauta laikā. Tā kā ar Hantera līdzdalību lokauts tomēr tika pārtraukts, NBPA tomēr atstāja Hanteru amatā. Pēdējā laikā atkal uzvirmojušas kaislības par Hantera darbību, kas iekļauj savu radinieku nodarbināšanu (līdz ar to arī ļoti pieklājīgu atalgošanu) un nepārredzamas asociācijas finanšu darbības.

Piektdien NBPA piešķīra Hanteram beztermiņa atvaļinājumu, bet skaidrāka nākotne gan pašam direktoram, gan visai asociācijai varētu kļūt pēc divām nedēļām. NBA Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogales laikā (15. līdz 17. februāris) Hjūstonā paredzēta spēlētāju tikšanās un tad arī tikšot lemts - uzteikt Hanteram darbu vai ne.

Liela daļa ir pārliecināta - Hanters darbu NBPA neturpinās. Līdz ar to sarosās arī tie, kas jau meklē nākamo arodbiedrības direktoru. Daļa ietekmīgu spēlētāju aģentu izteikuši vēlmi šajā amatā redzēt Donaldu Fēru, kurš pašreiz veic tādus pašus pienākumus NHLPA.

Pats Fērs, kura vadībā nesen noslēdzās NHL lokauts, atzinis, ka ir apmierināts ar savu pašreizējo dabu un neplāno to pamest. Vēl gan speciālistu nav uzrunājuši basketbola pārstāvji, tāpēc - nekas nav neiespējams. Fēra līgumā ar NHLPA iestrādāts punkts, ka, brīdinot 60 dienas iepriekš, iespējams pārtraukt līgumsaistības.

64 gadus vecais Donalds Fērs savulaik 23 gadus (1986-2009) veica Augstākās Beisbola līgas (MLB) Spēlētāju asociācijas direktora pienākumus. Drīz pēc darba pamešanas MLB Spēlētāju asociācijā Fērs pieņēma konsultanta amatu NHLPA, bet gadu vēlāk (2010. gada decembrī) tika apstiprināts par asociācijas direktoru.

Izmantotie resursi:
Sports - CBSSports.com Sports News, Fantasy...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-02-06 01:41, pirms 11 gadiem
Vismaz labi, ka Fērs ir apmierināts ar savu dabu....