Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

''Timma time'': cik pamatota ir vēl viena latvieša nonākšana NBA?

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jānis Timma 29 gadu vecumā lēma sezonas otrajā pusē pievienoties G līgai un Orlando "Magic" fārmklubam Leiklendas "Magic". Jau iepriekš spēlētājs paudis, ka viņa mērķis ir nonākt basketbola mekā, bet vai šāds solis to sekmēs? Portāls ‘’Sportacentrs.com’’ skaidro G līgas izveidi, saistību ar NBA, kā veicies citiem basketbolistiem un vai ir pamats uzskatīt, ka Timma varētu kļūt par nākamo latvieti planētas spēcīgākajā basketbola līgā.

Paskāls Siakams uzskatāms par pēdējo plašāk zināmo basketbolistu, kurš no G līgas vēlāk kļuva par zvaigzni NBA laukumos, 2018./2019. gadā saņemot sezonas progresējošākā spēlētāja balvu. G līga uzskatāma kā placdarms jaunajiem basketbolistiem sevi pierādīt, iegūt spēļu praksi un veiksmīga snieguma un dažādu apstākļu sakritību dēļ saņemt izsaukumu uz NBA. Basketbola mekas klubiem bez jauno attīstīšanas tā ir iespēja dažkārt spēļu prakses nolūkos nosūtīt tikko no traumas atlabušos basketbolistus pirms tos iesaista jau citas intensitātes mačos NBA laukumos. Sezonas otrajā pusē G līgā nonācis 29 gadus vecais Jānis Timma, kura mērķis ir publiski postulēts: vēlos spēlēt NBA! Atklāts jautājums, vai latvietim tas izdosies.

G līgas izveide, algas, un atpazīstamības veidošana

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līga ar šādu nosaukumu pazīstama visā pasaulē tikai kopš 2017. gada. 2001. gadā to dibināja kā Nacionālo basketbola attīstības līgu, bet no 2005. līdz 2017. gadam to visi pazina kā NBA Attīstības līgu jeb D-līgu ("Development League"). Pirmajā sezonā tajā piedalījās vien astoņas komandas, kamēr šodien tajā startē 28 – 15 Austrumu konferencē, bet 13 Rietumos.

Līgas attīstība sākās 2005. gadā, kad pēc jaunā NBA kolektīvā līguma noslēgšanas tā vēlējās piesaistīt lielāku fanu uzmanību caur iesaisti vietējās līgas attīstībā. 2009. gadā Hjūstonas "Rockets" kā pirmā NBA komanda sāka sadarbību ar kādu no šīs līgas klubiem (Rio Grande "Valley Vipers"), bet 2015. gadā Indiānas "Pacers" kļuva par pirmo komandu, kas kļuva par tobrīd D-līgas kādas komandas īpašnieci – tā iegādājās Fortveinas "Mad Ants". Gada laikā Indiānas piemēram sekoja arī Toronto "Raptors", Šarlotes "Hornets", Bruklinas "Nets" un Čikāgas "Bulls". Šobrīd savi fārmklubi G līgā ir 25 NBA komandām, trijām ("Mavericks", "Nuggets", "Rockets") tie nepieder, bet ir izveidota kopīga sadarbība, kamēr divām ("Suns", "Trailblazers") savu komandu G līgā nav. Fīniksa to 2020. gada 29. jūlijā pārdeva Detroitas "Pistons", kas Ziemeļu Arizonas "Suns" pārcēla uz Detroitu un pārsauca par "Motor City Cruise".

G līgas komandas

Austrumu konferenceRietumu konference
Capital City Go-GoAgua Caliente Clippers
Klīvlendas ChargeOstinas Spurs
Koledžas parka SkyhawksBirmingemas Squadron
Delavēras Blue CoatsAiovas Wolves
Fortveinas Mad AntsMemfisas Hustle
Grand Rapids GoldOklahomsitijas Blue
Grīnsboro SwarmRio Grande Valley Vipers
Longailendas NetsSoltleiksitijas Stars
Leiklendas MagicSantakrūzas Warriors
Menas CelticsSūfolsas Skyforce
Motor City CruiseSautbejas Lakers
Raptors 905Stoktonas Kings
Vestčesteras KnicksTeksasas Legends
Windy City Bulls
Viskonsinas Herd

Regulārā sezona G līgā rit līdz 2. aprīlim, bet jau 5. aprīlī sākas izslēgšanas spēles, kurās kvalificēsies katras konferences sešas labākās komandas, bet katras konferences pirmās divu vietu ieguvējas nepiedalās pirmajā kārtā. Katrā kārtā uzvarētājs tiek noteikts vienā spēlē. Pirms gada triumfēja Jāņa Timmas jaunā komanda Leiklendas "Magic", kas finālā ar 97:78 apspēlēja Delavēras "Blue Coats". Jāuzsver, ka G līgas izslēgšanas spēles tiek izspēlētas līdz NBA ''play-off'' sākumam.

G līgas galvenais atbalstītājs ir enerģijas dzēriens ''Gatorade''. Tās TV partneri ir ESPN, "Next Level Sports", NBA TV un ''Canada International''. Par citām intereses veicinošām aktivitātēm var pieminēt noslēgto vienošanos ar uzņēmumu "Overtime", kura 90 % no 40 miljonu sekotājiem ir cilvēki vecumā zem 35 gadiem. Sadarbības rezultātā "Overtime" digitālajās un sociālajās platformās tiek demonstrēti video ar aizkulišu stāstiem, spēļu video un citiem dažādiem līgas stāstiem. Sociālajos tīklos G līgas ''Facebook'' kontam seko nedaudz vairāk kā 1.2 miljoni cilvēku, ‘’Instagram’’ 1.2 miljoni, ''Twitter'' kontam 385 tūkstoši, bet ''TikTok'' platformā tai ir 144 tūkstoši sekotāju.

Sarežģītāka ir sastāva veidošana un jo īpaši atalgojuma jautājumi, kurā daudz kas ir atkarīgs no NBA komandām. Katrā G līgas komandā ir 12 spēlētāji, no kuriem aptuveni desmit ir patstāvīgi sezonas laikā G līgā spēlējošie basketbolisti, bet aptuveni divi sevi apliecina arī NBA laukumos. Pārsvarā G līgas spēlētāji neslēdz līgumus ar komandām, bet gan ar līgu, kamēr citiem atalgojuma noteikšanā strādā līgums ar NBA komandu. Komandas sastāvā tiek iekļauti iepriekšējās sezonas spēlētāji, G līgas draftā izvēlēti basketbolisti, lokāli atrasti spēlētāji no, piemēram, universitātēm, kā arī NBA komandu nosūtītie basketbolisti. Bez tam, G līgas komandas aizvada arī "tryouts", no kura var izvēlēties vienu basketbolistu.

Spēlētāji var kandidēt uz iesaisti kādā no komandām, ja sasnieguši vismaz 18 gadu vecumu. Nozīmīgas algas G līgā gan var pelnīt gadījumā, ja tev ir saikne un līgums ar NBA komandu. Pamata atalgojums spēlētājiem ir no 35 līdz 37 tūkstošiem sezonā, kam papildus nodrošina dzīvošanas apstākļus un apdrošināšanu. Izsaukuma gadījumā uz NBA šie basketbolisti papildus saņem 15 tūkstošu dolāru lielu bonusu. Ap 50 tūkstošiem sezonā pelna tie spēlētāji, kuri nosūtīti uz G līgu no NBA pirms sezonas. Lielākās summas pelna tie basketbolisti, kuriem ir divvirzienu līgumi ar NBA komandu. Tādus slēgt NBA ļāva, sākot ar 2017./2018. gada sezonu, kad tika veiktas izmaiņas NBA kolektīvajā līgumā. Tie paredzēja, ka vienības var parakstīt šāda veida līgumus ar diviem basketbolistiem, pie tam, pārsvarā tādi tiek noslēgti ar jaunajiem basketbolistiem (ar pieredzi līgā līdz četriem gadiem). Pārsvarā šie spēlētāji sevi apliecina G līgā, bet ikdienā trenējas arī ar NBA komandu, kas ļauj tiem kandidēt uz daļas no NBA minimālā atalgojuma saņemšanu. Tā, piemēram, 2020./2021. gada sezonā G līgā atalgotākais basketbolists bija Šarifs Kūpers (462 tūkstoši dolāru). Spēlētājam dāsno atalgojumu nodrošināja divvirziena līgums ar Atlantas ''Hawks''.

Vai no G līgas iespējams tikt uz NBA?

Atbilde ir pavisam vienkārša – jā. G līgas mājaslapā norādīts, ka no šajā sezonā NBA komandu sastāvos iekļautajiem basketbolistiem 41 % karjeras laikā aizvadījuši vismaz vienu spēli G līgā. Starp tiem ir tādi zināmi basketbolisti kā Freds Vanvlīts, Kristians Vuds, Klints Kapela, Deniss Šrēders un citi. Ņemot vērā, ka lielākā daļa klubu ir fārmklubi NBA vienībām, tad, parādot atzīstamu spēli G līgas laukumos, ir visas iespējas pie veiksmīgām apstākļu sakritībām saņemt izsaukumu uz NBA. Atliek izmantot sev doto iespēju.

G līgā spēlējošie vēlāk NBA laukumos izcīnījuši gan individuālas balvas, gan čempionu titulus. Paskāls Siakams kopā ar Bobiju Simonsu un Āronu Brūksu ir vienīgie no G līgas, kas vēlāk NBA saņēmuši individuālu atzinību, visiem tiekot nosauktiem par progresējošākajiem basketbolistiem. Siakams balvu ieguva 2018./2019. gadā, kamēr abi pārējie senāk – Simonss 2004./2005, kamēr Brūkss 2009./2010.gadā. Tikmēr Džeremijs Lins, Hasans Vaitsaids, Hosē Huans Barea, Denijs Grīns, Šons Livingstons un Mets Bārnss pēc pavadītā laika G līgā vēlāk kļuvuši par NBA čempioniem. Livingstons un Grīns trīs reizes, kamēr pārējie pa vienai.

Arī no Eiropas spēlētājiem ir izdevies izsisties no G līgas uz NBA. Piemēram, Aksels Tupāns no 2015. līdz 2021. gadam aizvadījis 33 mačus tādās komandās kā Denveras "Nuggets", Ņūorleānas "Pelicans" un Milvoki "Bucks", kuras rindās kļuva par NBA čempionu iepriekšējā sezonā. Vidēji gan francūzis spēlē izcēlies ar 3.1 punktu un 1.2 atlēkušo bumbu, bet šobrīd Tupāns ir Kaila Olmena komandas biedrs "Paris" sastāvā.

Pirmo reizi G līgas spēlētāji piedalīsies arī NBA Zvaigžņu spēlē. Uzlēcošo zvaigžņu spēlē, kurā piedalās debitanti un otrgadnieki, mainīts formāts. Tajā piedalīsies 28 basketbolisti – 12 debitanti, 12 otrgadnieki un četri no G līgas.

Vai pienācis ''Timma time''?

29 gadus vecais Jānis Timma nešaubīgi ir viens no savas paaudzes talantīgākajiem Latvijas basketbolistiem. Karjeras griezumā spēlētājs paspējis pierakstīties jau četros ULEB Eirolīgas klubos ("Baskonia", "Olympiacos", "Khimki" un UNICS), lai gan Kazaņā apstāšanās bija uz ļoti īsu brīdi – trim spēlēm.

2020./2021. gada sezona Maskavas apgabala "Khimki" bija acīmredzami neveiksmīga ne tikai basketbola laukumos, bet arī kluba kasē, kur vienkārši ambīcijām pietrūka seguma jeb finanšu līdzekļu. Parādu nomocītais klubs vairs nespēlē nedz Eirolīgā, nedz Krievijas augstākajā čempionātā, kamēr Timma ne tikai nesaņēma atalgojumu, bet arī nedemonstrēja pienācīgu sniegumu laukumā. Pamēģinājis savus spēkus vasarā NBA Vasaras līgā un uz īsu brīdi piestājot Kazaņas UNICS, Timma jaunu komandu atrada vien janvāra beigās, kad lēma pievienoties G līgas vienībai Leiklendas "Magic", kas ir Orlando ‘’Magic’’ fārmklubs. Tieši Orlando pieder tiesības uz Jāni Timmu, ko tā iemainīja no Memfisas ‘’Grizzlies’’.

Vēl viena izmaņa, kas skārusi basketbolistu, ir aģenta maiņa. Timma šķīrās no ilggadēja pārstāvja Mārtiņa Lauvas un pievienojās bijušā aģenta lielākajam konkurentam Latvijas robežās Artūram Kalnītim, kuram ir pieredze savu klientu nogādāšanā NBA. Līgumus NBA īstermiņā vai ilgtermiņā saņēmuši tādi Kalnīša latviešu klienti kā Rodions Kurucs, Anžejs Pasečņiks, Dāvis Bertāns un Dairis Bertāns.

Divas spēles Timma Leiklendas ‘’Magic’’ sastāvā aizvadījis. Naktī uz trešdienu pret ‘’Motor City Cruise’’ latvietis devās starta pieciniekā, un 37 minūtēs guva 13 punktus, kā arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas. Timma bija aktīvs uzbrukumā, izpildot kopā 14 metienus, no kuriem 12 bija tālmetieni. Tikmēr naktī uz piektdienu uzvarā pār Viskonsinas ''Herd'' Timma 16 minūtēs guva septiņus punktus, izmetot uz pusi mazāk metienus.

Vasaras laikā Jānis Timma iemantoja Orlando "Magic" līdzjutēju simpātijas, un tas var būt mini faktors, lai spēlētājam izdotos noturēties aiz okeāna. Pēc Timmas noslēgtā līguma G līgā "Twitter" daudzi no Orlando un līgas faniem akcentēja, ka pienācis Timmas laiks (‘’Timma time’’). Atsevišķi faktori var norādīt, ka tik tiešām tāds var pienākt. Vispirms Timmam produktīvi sevi jāpierāda mačos Leiklendas ‘’Magic’’ rindās. Ar trim realizētiem tālmetieniem no 12 to izdarīt būs sarežģīti, pie tam, Timmas auguma uzbūve ļauj spēlētājam izpausties ne tikai aiz tālmetienu līnijas, bet arī soda laukumā un zem groza. Tanī pat laikā spēlētājam jābūt aktīvam un jāuzņemas iniciatīva, jo bez metieniem tālāk par G līgu tikt nebūs viegli.

Jānim Timmam par labu nāk arī fakts, ka Orlando "Magic" šobrīd ir līgas vājākā komanda (12-41), bez cerībām kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Tuvojoties sezonas beigām, tā var mēģināt pārbaudīt vairāk spēlētājus, ieskaitot no G līgas, lai spētu finišēt regulāras sezonas vienā no pēdējām trim vietām. Tādā gadījumā tas sniegtu cerības iegūt nākamā drafta izvēles pirmo numuru. Timmas vārds parādījās arī ESPN sagatavotajā materiālā par maiņu darījumiem, Losandželosas ''Lakers'' iesakot aizmainīt Deandri Džordanu uz Orlando pret tiesībām uz Timmu.

Timmam šis varētu būt pēdējais brīdis karjerā, kad mēģināt ieķerties NBA apritē. Vasaras līgas laikā spēlētājs savā "Twitter" tvītoja: ‘’Viena lieta, ko esmu sapratis – nekad nav par vēlu. Jautājums, cik ļoti tu vēlies.’’ Citā intervijā ''Sport-Express'', kad vēl latvietis atradās Kazaņas UNICS rīcībā, Timma skaidroja savas prioritātes: "Nav starpības, kad dodies uz Vasaras līgu. Mans mērķis ir nokļūt NBA – uz to eju ar dažādām metodēm." Izskatās, ka šī brīža ceļš to ir paveikt caur G līgu un Leiklendas ‘’Magic’’.

Basketbola zinātāju viedokļi par Timmas sperto karjeras soli

Portāls ‘’Sportacentrs.com’’ uzrunāja basketbola zinātāju Andreju Siliņu un portāla ‘’Delfi’’ žurnālistu Reini Lāci, jautājot, vai Jāņa Timmas spertais solis bijis pareizs, un kas basketbolistam jāpaveic vai jāpamaina savā basketbola arsenālā, lai īstenotu savu mērķi – tikt NBA.

Andrejs Siliņš: Brīdis, visticamāk, ir pareizais, jo, acīmredzot, Eiropā neviena iespējamā karjeras attīstības situācija nebija tāda, kādu gribēja pats Jānis, un tāpēc viņa šeit nav. Gribētos domāt, ka Jānis piepildīs savu sapni un debitēs NBA. Atrašanās uz vietas Amerikā noteikti šo iespēju veicina un, iespējams, jau uzreiz pēc vasaras līgas bija nevis jāatgriežas Eiropā, bet jāmēģina caur NBA un G līgas pirmssezonām atstāt iespaidu par sevi tur uz vietas. Situācija, virspusēji skatoties, izskatās pateicīga, jo Orlando jau sen ir beigusies reāla cīņa par "play-off" un varētu pienākt brīdis, kad klubs var dot iespējas sevi līdz šim līgā neparādījušiem spēlētājiem. Domāju, ka šis nav sliktākais scenārijs karjeras attīstībai - ja izdosies uzspēlēt NBA, tas var pavērt ceļu gan palikšanai turpat, bet, ja neizdodas, tad naudīgam līgumam Eiropā. Līdzīgi kā Dairim Bertānam, kurš uz NBA aizbrauca tieši pašreizējā Timmas vecumā - 29 gados. Un pēc tam parakstīja karjeras lielāko līgumu Himkos. Ja par pašu spēlēšanu, tad Timmam vienkārši kvalitatīvi jādara visas tās lietas, ko viņš jau ir darījis karjeras laikā. Nekas jauns un nebijis nav jāizdomā, jo viņš tur ir tāpēc, ka klubs redz vērtību tajās lietās, ko viņš jau gadiem darījis. Ja viņš to pašu apliecinās G līgas līmenī, kas nav salīdzināms ar Eirolīgas un Eirokausa līmeni, kurā viņš to jau darījis, pie pareizas apstākļu sakritības iespējai iziet laukumā NBA spēlē vajadzētu rasties.

Reinis Lācis: Ja mērķis ir nokļūt NBA, tad izvēle ir pareiza. Februārī iespējas atrast jaunu komandu nav pašas labākās. Pie tam, ja viņš paliktu Eiropā, tad komanda, kurai pievienotos, nebūtu tāda, no kuras varētu pāriet uz NBA. Domāju, ka gan spēles, gan fiziskā spēles stila ziņā G līga viņam ir tuvāka. Viņš arī nonāca komandā, kurai pieder uz viņu tiesības un kurā viņš bija vasarā. Varbūt no laika viedokļa tas bijis nepareizais brīdis, jo decembrī un janvārī bija izcilas iespējas piedzīvot NBA sapni. Orlando spēlēja ar apbrīnojamiem sastāviem un bija nepieciešams Google meklētājs, lai saprastu, kas tie ir par spēlētājiem. Covid-19 dēļ uz brīdi viņiem ar izņēmuma līgumiem bija parakstīti četri vai pieci spēlētāji. Grūti teikt, vai šajā vecumā (29 gadi), kad esi jau visnotaļ pieredzējis, vari mainīt kādus ieradumus un spēles sastāvdaļas. Spēles stila ziņā no viņa noteikti prasītu labu tālmetienu precizitāti un spēju spēlēt divās pozīcijās. Apgūstot Ziemeļamerikas basketbolu, viņam noderīgi būtu censties pierādīt, ka viņš var spēlēt gan trešā, gan ceturtā numura pozīcijā. Neesmu drošs, vai viņš to var paveikt, jo tas nav viegli, un NBA to var izdarīt pasaulē labākie atlēti. Galu galā viņa nonākšana NBA būs sakritība. Un lielākā cerība ir par Orlando. Ar katru spēli kluba vadība neiebildīs, ka ‘’Magic’’ zaudē, lai tādējādi finišētu kā viena no trim vājākajām komandām un iegūtu iespēju saņemt pirmo drafta izvēli. Šādos gadījumos ierasts laist pēc iespējas vairāk jaunos spēlētājus un nākotnes perspektīvos. Šai kategorijai Timma idejiski neiederas, bet, no otras puses, nav reti tie gadījumi, kad komandas izmanto arī pieredzējušo spēlētāju papildspēkus. Tādā ziņā Orlando, kas uz neko nepretendē, varētu būt parocīga. Tad tā viņam būtu dzīves zelta iespēja – dažās spēlēs pierādīt Orlando un citām NBA komandām.

  +6 [+] [-]

, 2022-02-04 11:20, pirms 2 gadiem
Lai izdodas.

  +3 [+] [-]

, 2022-02-04 12:19, pirms 2 gadiem
Lai izdodas.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-04 12:25, pirms 2 gadiem
Lai izdodas.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-04 12:31, pirms 2 gadiem
būs grūti... bet visi dabas dotumi ir, tik jāsakārto galva! Manuprāt, Timmam ir viens no vizuāli visperfektākajiem metieniem, žēl tikai, ka tie ir tik nestabili.

  +6 [+] [-]

, 2022-02-04 12:33, pirms 2 gadiem
Vai tāpēc māte Timmu audzināja, skoloja, baroja? Vai tāpēc treneri gadiem strādāja pie meistarības slīpēšanas? Lai iekļūtu komandā un palīdzētu zaudēt spēles? Muļķības! Ne tāpēc! Aicinu Jānim nepadoties un vilkt to Magic uz augšu, nevis uz leju. Pie velna to draftu viņiem! Lai Jānim veicas un ļoti daudz rezultatīvo spēļu NBA! Par Lielu Magic! Magic Timma! Kā Luka Magic karjeru!

     [+] [-]

, 2022-02-04 12:58, pirms 2 gadiem
Reāli būtu priecīgs ja Jānis tur nokļūtu, bet no otras puses, 29 g.v. 3punktiu lādētājs, kam piedevām tā īsti nekrīt? Ja kas, būtu interesanti uzzināt Kalnīša domas, kā viņam šis gājiens izdevās.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-04 13:08, pirms 2 gadiem
mjā, līdz kādam līmenim nolaidies, jāspēlē par kapeikām ASV

  +2 [+] [-]

, 2022-02-04 13:22, pirms 2 gadiem
Vot sis ir top levela raksts! Detalizeti ar komentariem no malas! Malaci! Ja par Timmu - ticu, ka izdosies! Galvenais Jankam lai troika aiziet, jo ta ir vina maizite!

     [+] [-]

, 2022-02-04 13:40, pirms 2 gadiem
ST2 rakstīja: Reāli būtu priecīgs ja Jānis tur nokļūtu, bet no otras puses, 29 g.v. 3punktiu lādētājs, kam piedevām tā īsti nekrīt? Ja kas, būtu interesanti uzzināt Kalnīša domas, kā viņam šis gājiens izdevās.
Kas tieši izdevās, labi apmaksātu spēlētāju ievilkt G līgā kur sezonā maksā kā pirmstam mēnesī saņēma?? No Magic puses, kāpēc viņam neļaut spēlēt G līgā - zaudet viņi ar to nevar neko. Janka gan zaudē daudz naudu, jo 35k sezonā pirms nodokļiem ir smieklīgi.. VEF Timmam mierīgi savus 100k+ pa sezonu noteikti varētu pat samaksāt, nerunāsim par normāliem Eiropas klubiem, bez saviem 200-500k sezonā viņš nepaliktu, ja vien gribētu.

     [+] [-]

, 2022-02-04 14:07, pirms 2 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Vai tāpēc māte Timmu audzināja, skoloja, baroja? Vai tāpēc treneri gadiem strādāja pie meistarības slīpēšanas? Lai iekļūtu komandā un palīdzētu zaudēt spēles? Muļķības! Ne tāpēc! Aicinu Jānim nepadoties un vilkt to Magic uz augšu, nevis uz leju. Pie velna to draftu viņiem! Lai Jānim veicas un ļoti daudz rezultatīvo spēļu NBA! Par Lielu Magic! Magic Timma! Kā Luka Magic karjeru!
Tēvs, laikam, neaudzināja?

     [+] [-]

, 2022-02-04 15:04, pirms 2 gadiem
Robis rakstīja: Kas tieši izdevās, labi apmaksātu spēlētāju ievilkt G līgā kur sezonā maksā kā pirmstam mēnesī saņēma?? No Magic puses, kāpēc viņam neļaut spēlēt G līgā - zaudet viņi ar to nevar neko. Janka gan zaudē daudz naudu, jo 35k sezonā pirms nodokļiem ir smieklīgi.. VEF Timmam mierīgi savus 100k+ pa sezonu noteikti varētu pat samaksāt, nerunāsim par normāliem Eiropas klubiem, bez saviem 200-500k sezonā viņš nepaliktu, ja vien gribētu.
Es nedomāju naudu. G-Līga un 29. gadi?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-04 16:04, pirms 2 gadiem
ST2 rakstīja: Es nedomāju naudu. G-Līga un 29. gadi?
divdesmit devītie gadi?

  +2 [+] [-]

, 2022-02-04 16:10, pirms 2 gadiem
Ja Anžejs tika NBA, tad jebkurš tur no Latvijas epizodiski var uzspēlēt, protams, ja aģents Kalnītis

  +5 [+] [-]

, 2022-02-04 16:15, pirms 2 gadiem
Itkā jau Timma visu dara pareizi, bet - novēloti.
1. Savu NBA sapni Billijs varēja piepildīt pirms gadiem 3-4. Nu sorry - kur prāts iekarot NBA brīdī, kad Eiropā vairs īsti nevienam neesi vajadzīgs(es te domāju nopietnos klubus un līgas). NBA jābrauc iekarot tad, kad Eiropā esi savā praimā, kad esi pieprasīts un vērtīgs - kad NBA klubi tevi vēro un esi ierakstīts lielākajā daļā klubu GM blociņos. Nav Timma nekāds Teodosičs, kurš varēja aizbraukt uz NBA kad gribēja, jo amīši par viņa piespēlēm slapināja bikšelēs.
2. Nu labi, nokavēja - brauks tagad! Bļāviens - kāpēc nebrauci decembrī, kad 10 dienu līgumus NBA klubi mētāja visiem, kas vien prot driblēt un mest bumbu pa grozu?! Kāpēc vajadzēja tagad, kad PO klubi uz tevi neskatās, jo meklē spēcīgus papildinājumus, kamēr ārpus PO klubi meklē jauniešus, kurus iespēlēt?!

Nu neparakstīs neviens klubs ar Aidolu tagad līgumu - neparakstīs! Un te nav runa par to, ka viņš būtu slikts spēlētājs - te ir runa par sūdīgu taimingu!

Un jā - arī par spēles manieri - 3p metiens būtu kā ekstra tam, ka Timma labi spēlē defā abās uzbrucēja pozīcijās, labi pārredz laukumu, labi piespēlē, ir atlētisks, fizisks un labi cīnās par bumbām + var iemest troiku. Vot - tā būtu zelta atslēga nokļūšanai NBA. Tas, ko Billijs izpilda tagad - bezjēgā žarī troikas ar sliktu % ir nonsenss - NBA ar to netikt!

  +2 [+] [-]

, 2022-02-04 16:28, pirms 2 gadiem
Suro rakstīja: Ja Anžejs tika NBA, tad jebkurš tur no Latvijas epizodiski var uzspēlēt, protams, ja aģents Kalnītis
Muļķības! Anžejs bija NBA prospekts jau no kādu 16-17 gadu vecuma un abi ar KP kotējās +/- vienlīdzīgi! Cita lieta, ka viņa karjera nav salikusies tā, kā vajadzētu - paša slinkums, nepareizie cilvēki apkārt, nepareizie klubi, vide utt., taču, ar to visu, pamanījās NBA atzīmēties. Uzskatu, ka Pasečņiks ir viens no nenovērtētākajiem un nerealizētākajiem basketbola talantiem mūsdienu LV basketbolā. Otrs tāds, kas nāk uzreiz prātā - Kalve - viņam gan vēl klāt nāca nepareiza veselības aprūpe un, attiecīgi, traumas.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-04 16:59, pirms 2 gadiem
Timma ir labs spēlētājs, bet pēdējās komandas, kur viņam tika iedota stūros stāvētāja loma, kā arī varbūt papildus faktori, kā diezgan biežās traumu problēmas, šur tur varbūt attieksmes jautājums, varbūt arī pēdējā attiecību lietiņa, varbūt pati basketbola mīlestība un azarts noplacis, tas viss viņa karjeras labo sākumu nomainīja uz stagnāciju ar lejupslīdes iezīmēm. Bija tik labi redzēt, cik lieliski viņš dragāja Zenīta posmā, kas radīja cerību, ka kāpums klubu līmeņos ir tikai pašsaprotams turpinājums. Bet Zenīta posmā viņš tika likts laukumā un spēles zīmējumā kā daudzpusīgs visu darbu darītājs, pat ja bija spēles, kur negāja metiens, viņam bija labi cipari citās statistikas ailēs. Nonākot nepareizo treneru rokās tas viss izčabēja ļoti strauji.

     [+] [-]

, 2022-02-04 17:01, pirms 2 gadiem
Būtu Timma piecus gadus jaunāks, tad 110% līdz NBA tiktu. Par to šaubu nav.. bet tagad būsim godīgi, lai kāda mistkaste būtu Orlando, nu netikt viņam sastāvā. Diemžēl.

     [+] [-]

, 2022-02-04 17:06, pirms 2 gadiem
Suro rakstīja: Ja Anžejs tika NBA, tad jebkurš tur no Latvijas epizodiski var uzspēlēt, protams, ja aģents Kalnītis
Karjeras sākumposmā KP=Pasečniks. Viņi bija elites garie, kur katram bija savas izteiktas stiprās puses. Diemžēl tālāk jau ir attieksmes un darba jautājums, bet ne tikai. Liela loma arī personīgajām rakstura iezīmēm, kuras bija stipri par labu KP. Kā arī cilvēki ap KP karjeras virzīšanu bija noderīgāki, tas arī veido tālākos atšķirīgos scenārijus. Pat KP kaut kur īsa intervijā atzinīgi izteicās par Anžeju, pie viena piebilstot kaut ko no sērijas par to, Anžejs ir daudz piezemētāks, vai mazāk ambiciozs, kas arī ir izteikts trūkums lai spētu izkarot stabilu vietu uz lielākās basketbola skatuves.

     [+] [-]

, 2022-02-04 17:25, pirms 2 gadiem
Emilio rakstīja: Muļķības! Anžejs bija NBA prospekts jau no kādu 16-17 gadu vecuma un abi ar KP kotējās +/- vienlīdzīgi! Cita lieta, ka viņa karjera nav salikusies tā, kā vajadzētu - paša slinkums, nepareizie cilvēki apkārt, nepareizie klubi, vide utt., taču, ar to visu, pamanījās NBA atzīmēties. Uzskatu, ka Pasečņiks ir viens no nenovērtētākajiem un nerealizētākajiem basketbola talantiem mūsdienu LV basketbolā. Otrs tāds, kas nāk uzreiz prātā - Kalve - viņam gan vēl klāt nāca nepareiza veselības aprūpe un, attiecīgi, traumas.
NBA tiek pie kādas minūtes praktiski visi, kas ir virs 7 pēdām!
Hamiltons, Šundovs(ASK, VEF), Haddadi un kas tik vēl nav tur spēlējuši!

  -1 [+] [-]

, 2022-02-04 17:33, pirms 2 gadiem
Tālāk jau ir atkarīgs vai spēj dot pienesumu uzvarās vai nespēj dot!
Zaudētāju komandas garie- ātrāk vai vēlāk pamet NBA!
It īpaši nedraftētie vai tie, kas ir zemu draftēti!

  -1 [+] [-]

, 2022-02-04 17:37, pirms 2 gadiem
Timma jau nekonkurē ar centriem, bet ar 3-4 numuriem, kuri ir daudz vairāk un arī prasmīgāki!
Vispār jau vienu Eirolīgas sezonu bija 2 piespēles mačā(ļoti labs rādītājs 3-4 numuram), bet atkal tās 2 kļūdas mačā

     [+] [-]

, 2022-02-04 17:48, pirms 2 gadiem
No 302 spēlētājiem, kas 2019-2020 tika laukumā Eirolīgā, tad piespēlēs vidēji 64 vieta, kas galīgi nav slikti!

  -1 [+] [-]

, 2022-02-04 21:28, pirms 2 gadiem
Teikšu tā - varjau tēmēt uz NBA, bet lohiem tur nav ko darīt!!!... tā kā Jaņčuks var droši pirkt solotu un darbs par "dvorņiku" viņam garantēts - tiek iedomājieties kas tas būs par slotas vēzienu, vismaz 4 m rādiusā!... perfekts rādītājs!...

     [+] [-]

, 2022-02-05 04:24, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Karjeras sākumposmā KP=Pasečniks. Viņi bija elites garie, kur katram bija savas izteiktas stiprās puses. Diemžēl tālāk jau ir attieksmes un darba jautājums, bet ne tikai. Liela loma arī personīgajām rakstura iezīmēm, kuras bija stipri par labu KP. Kā arī cilvēki ap KP karjeras virzīšanu bija noderīgāki, tas arī veido tālākos atšķirīgos scenārijus. Pat KP kaut kur īsa intervijā atzinīgi izteicās par Anžeju, pie viena piebilstot kaut ko no sērijas par to, Anžejs ir daudz piezemētāks, vai mazāk ambiciozs, kas arī ir izteikts trūkums lai spētu izkarot stabilu vietu uz lielākās basketbola skatuves.
līdzīgi kā Biedriņš ar Bērzu. Viens nokļuva enbiķī, kur vienbrīd pat bija viens no labākajiem centriem, otrajam karjera paša un apkārtējo vainas dēļ neizvērtās kā,varbūt, varēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2022-02-07 09:55, pirms 2 gadiem
Protams, lai Jankam viss izdodas! Domāju, ka reizi dzīvē viņš ir pelnījis uzspēlēt mekā.
Bet kamēr nesāks, tā ka rupji sakot - puļīt grozā, tad viņam meka ir pa-tālu... Tā ir skarbā patiesība par G-līgu, un tas arī, protams, ja paveicas.