Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Deivids Robinsons: "Derouzenam "Spurs" ir iespēja kļūt par NBA leģendu"

Andrejs Siliņš

Deivids Robinsons: "Derouzenam "Spurs" ir iespēja kļūt par NBA leģendu"
Deivids Robinsons, Foto: AP / Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" leģendārais spēlētājs Deivids Robinsons norādījis, ka šovasar maiņas darījumā iegūtajam Demāram Derouzenam, spēlējot "Spurs", ir iespēja kļūt par NBA leģendu.

Robinsons pauda nožēlu, ka Kavai Lenards izvēlējies doties projām no Sanantonio, taču bija priecīgs, ka šī maiņas darījuma rezultātā izdevās iegūt uzbrūkošo aizsargu Demāru Derouzenu. "Demārs ir ļoti talantīgs jauns spēlētājs, kas tiešām cenšas ielauzties elites līmenī," sacīja Robinsons. "Viņš jau ir Visu zvaigžņu spēles dalībnieks, bet šeit viņam būs iespēja kļūt par leģendu."

"Par to esmu sajūsmā, turklāt viņam līdzās ir lieliski palīgi," turpināja leģendārais centrs. "Dežonte Marejs kļuvis pieredzējušāks un stabilāks. Petijs Milzs ir fantastisks spēlētājs. Mums ir labas detaļas, ļoti laba komanda, nobriedusi un pieredzējusi komanda, tāpēc mūsu iespēju virsotnes ir debesīs. Viss atkarīgs no tā, kā puiši būs gatavi kopīgam darbam. Domāju, ka mums būs ļoti laba komanda."

"Uzturēt "Spurs" līdzšinējo kultūru būs liels izaicinājums. Kad Tims Dankans aizgāja, viņš atstāja vakuumu, kas izsūc gaisu no ģērbtuves. Ir ļoti grūti aizvietot spēlētājus, kas tik ilgu laiku noteikuši toni [komandā]," Robinsons norādīja uz lielākajiem izaicinājumiem "Spurs" vienībai bez Tima Dankana, Tonija Pārkera un Manu Džinobili. "Citi zēni cenšas to pārņemt. Kavai centās, Lamarkuss [Oldridžs] cenšas. Vai varam to paveikt? Jā, bez jautājumiem. Domāju, ka tie, kas jau šeit bijuši laiciņu, saprot, ko nozīmē būt "Spurs" spēlētājam, viņi zina, ko nozīmē būt čempionam un viņi cīnīsies."

Starp līgas favorītiem Robinsons nosauca tos pašus, ko sauc lielākā daļa - "Warriors", "Rockets" un "Celtics".

53 gadus vecais Robinsons, kuru 1987. gada draftā "Spurs" izvēlējās ar pirmo numuru, visu karjeru - 14 sezonas - pavadīja "Spurs" vienībā, divreiz kļūstot par NBA čempionu, 1995. gadā tiekot atzīts par līgas vērtīgāko spēlētāju, desmit reižu piedaloties Visu zvaigžņu spēlēs, reizi tiekot atzīts par sezonas labāko aizsardzības spēlētāju, pa reizei arī par labāko punktu guvēju, atlēkušo bumbu izcīnītāju un metienu bloķētāju. Robinsona, kurš divreiz karjerā kļuva arī par olimpisko čempionu, 50. numurs pacelts pie "Spurs" arēnas griestiem un divreiz iekļauts Basketbola Slavas zālē (vienreiz kā spēlētājs, otrreiz kā 1992. gada ASV olimpiskās izlases dalībnieks).

Šobrīd Robinsons nodarbojas ar investīciju biznesu un labdarību, pēdējo piecu gadu laikā uzbūvējot 20 skolas Sanantonio pilsētā un tās apkārtnē, kā arī palīdz riska grupā esošiem jauniešiem tikt pie iespējas studēt augstskolās.

Izmantotie resursi:
NBA Italy

     [+] [-]

, 2018-10-03 17:02, pirms 6 gadiem
Vismaz nebūs traumēts, kā Lenards. Bez maz visu sezonu.

     [+] [-]

, 2018-10-03 20:00, pirms 6 gadiem
Bulšits. Un kā DD ir jauns spēlētājs?